Smarter_way_USA

Explozie la Rafinăria Petromidia/Rompetrol. ISU Constanța confirmă existența a două persoane rănite. Persoanele din zonă au primit mesaj RO-Alert să părăsească zona. A fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Constanța.

15.03: ”În acest moment, incendiul din cadrul instalației este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp” – comunicat al Rompetrol Rafinare

15.00: Noul bilanț al incendiului:

  • 1 deces
  • 1 angajat dat dispărut
  • 5 răniți

14.59: O persoană dispărută a fost găsită decedată, a anunțat prefectul de Constanța, Silviu Coșa, citat de Agerpres

14.20: Purtătoarea de cuvânt a ISU Constanța a anunțat că la acest moment sunt cinci persoane rănite și una dispărută

14.17: Situația celor doi arși internați la Spital Clinic Județean de Urgență Constanța: Din prima evaluare, este vorba despre 2 persoane cu vârsta în jurul a 50 de ani, 1 persoană cu arsură pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și 1 persoană cu arsură pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B. (Sursa: Ministerul Sănătății)

14.15: Circa 50 de pompieri încearcă să stingă incendiul de la Petromidia, potrivit ISU Constanța

13.58: Premierul Florin Cîțu, mesaj pe Facebook: ”I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.
De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă”.

13.56: Raed Arafat, șeful DSU, a declarat la Antena 3 că ar exista 4 victime, și nu 6, așa cum a transmis ISU Constanța

13.48: ISU: Una dintre victime, cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital. O alta, cu arsuri la nivelul feței, a fost transportată de asemenea la spital. Altă victimă are un traumatism la picior, alta – traumatism lombar transportată la spital, o alta cu arsuri minore.

13.44: ISU – sunt șase persoane rănite în urma exploziei și o persoană dispărută

13.43: Echipajele de salvatori continuă căutarea persoanei dispărute. Instalația arde în continuare cu flacără, potrivit surselor G4

13.39: Compania Rompetrol a furnizat prima reacție oficială, confirmând că explozia a avut loc la instalația de producție a motorinei, informație publicată în premieră de G4Media. Mai jos, comunicatul integral:

”In cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinariei Petromidia, in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină (HPM).
Conform procedurilor interne de gestionare a situatiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate in conditii de siguranta. In acest moment, echipele de interventie actioneaza pentru controlul si stingerea incendiului. Vom revenim cu mai multe detalii, in cel mai scurt timp. Multumim autoritatilor pentru profesionalismul si promptitudinea cu care au reactionat la acest incident”.

13.26: Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la situația victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime:

• 1 cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală și care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare
• 1 victimă cu traumatism lombar
• 1 victimă cu arsură la nivelul feței

13.19: Explozia a avut loc la instalația de producție a motorinei din Rafinărie

13.18: ”Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului” – ministrul Mediului, Tanczos Barna, conferință la Bistriţa.

13.15: Din simulările efectuate de ANM, evoluția norului de fum continuă să fie spre mare, astfel încât locuitorii să nu fie afectați. Vântul bate dinspre uscat spre largul mării

13.09: Petromidia are propriul sistem de stingere a incendiilor. Focul nu a depășit perimetrul rafinariei, astfel că Primăria Constanța nu a convocat comitetul de alertă, potrivit informațiilor G4Media.ro

13.08: Mașini de pompieri au fost trimise la Năvodari și din județele învecinate, potrivit ISU:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

13.06: Noi imagini din interiorul rafinăriei:

 

13.05: Context: în 2016 a mai avut loc o explozie similară la Petromidia, cu 6 răniți

13.02: Rafinăria a intrat în procedura de oprire, producția e stopată

12.56: Salvatorii ISU caută o a patra persoană care s-ar fi aflat în apropierea instalației care a explodat.

12.55: O a treia persoană a fost rănită în explozie, potrivit surselor G4Media. Toate cele trei persoane rănite sunt conștiente, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență

12.54: În urmă cu două săptămâni, vechiul turn din Rafinăria Petromidia fusese demolat, într-o explozie controlată, potrivit presei locale

12.48: Raed Arafat și Lucian Bode merg la Năvodari.

12.47: Situația de moment la Năvodari, prezentată de colonelul Cristian Amarandei (ISU):

  • sunt 2 victime – una a fost preluată de SMURD, cealaltă primește îngrijiri.
  • a fost activat planul roșu de intervenție.
  • nu sunt cunoscute cauzele evenimentului
  • momentan nu mai este pericol de o nouă explozie.

12. 46: Petromidia Năvodari, operată de Rompetrol, este cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai mari din sud-estul Europei. Rompetrol este controlată de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan.

Puțin înainte de ora 12.30, turiștii de pe plajele din apropiere au început să posteze imagini cu un nor mare de fum negru și chiar o flacără în zona Rafinăriei de la Capul Midia-Năvodari.

Numeroase ambulanțe ISU/SAJ se îndreaptă spre rafinărie. ISU Constanța, confirmă existența unei victime cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului. Prefectul județului Constanța, în direct la Digi 24, confirmă existența unei a doua victime.

Știre în curs de actualizare.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.