Smarter_way_USA

Recorduri în telecomunicații. DIGI, cea mai mare cotă de piață la internet fix și evoluție istorică la telefonia fixă

Cererea de internet fix a atins un record anul trecut. Traficul a înregistrat o creștere de 51%. De asemenea, numărul de conexiuni a crescut cu 8%, mai ales în mediul rural. Datele sunt cuprinse în cel mai recent studiu al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Potrivit acestor date, DIGI are cea mai mare cotă de piață la internet fix și înregistrează o evoluție istorică la telefonia fixă.

Telecomunicațiile au devenit în ultimul an esențiale pentru aproape fiecare aspect al vieții noastre economice și sociale.

Studiul ANCOM evidențiază că traficul de internet fix a înregistrat o creștere de 51%, cea mai mare din ultimii ani. La nivel național, 7 din 10 gospodării deţin acum o conexiune de internet fix. DIGI a avut în 2020 cea mai mare cotă de piață.

Totodată, interesant este și numărul tot mai mare al celor care au abonamente de televiziune. Aproape 8 milioane în total.

Anul 2020 a însemnat și 22,6 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă, dintre care 60% pe bază de abonament și 40% pe bază de cartele preplătite. Datele ANCOM arată că anul trecut un român a vorbit la telefon, în medie, 5 ore și 8 minute pe lună și a dat 30 SMS-uri.

DIGI, evoluție istorică în segmentul telefoniei fixe

Nu în ultimul rând, datele arată că finalul anului trecut a consemnat o evoluție istorică în telefonia fixă! La aproape 20 de ani după liberalizarea pieţei, primul loc în funcție de numărul de abonați a fost preluat de DIGI, cu o cotă de piață de 39%, urmat de Grupul Telekom cu 38%.

Raportul de date statistice privind piața de telecomunicații din România pentru anul 2020 a fost realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizori.

5,7 milioane de conexiuni la internet fix în 2020

DIGI– 59% cotă de piață
Telekom – 19% cotă de piață
Alți furnizori – 22% cotă de piață

7,8 milioane de abonamente la servicii TV

DIGI – 61% cotă de piață
Telekom – 15% cotă de piață
Alți furnizori – 24% cotă de piață

22,6 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă

60% pe bază de abonament
40% pe bază de cartele preplătite

Evoluție istorică în telefonia fixă

DIGI – 39% cotă de piață
Telekom – 38% cotă de piață
Alți furnizori – 23% cotă de piață

Sursa: ANCOM


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.