Smarter_way_USA

Răzvan Nicolescu, despre potențialul imens al României privind domeniul energetic: Este remarcabil acest lucru

Răzvan Nicolescu, expert în energie, a vorbit recent despre potențialul imens al României privind acest domeniu extrem de important. Mai mult, acesta a atras atenția că România are o medie de emisii de tone per capita de aproape patru ori mai mică decât media europeană, fiind un lucru cu adevărat remarcabil. Astfel, ne situăm pe locul 4 în UE la acest capitol.

Răzvan Nicolescu, expert român în energie și fost ministru al Energiei, spune că România a reușit un lucru remarcabil într-un capitol extrem de important, fiind a patra țară din lume la scădere nivelul de emisii versus creștere de produs intern brut. Astfel, doar Danemarca, Finlanda și Marea Britanie au mai reușit acest lucru.

România, un lucru remarcabil în domeniul energetic

”Este adevărat că avem un trecut absolut glorios în ceea ce privește energia și oriunde mă duc în lume ne putem permite să ne uităm în ochii oricui cu foarte multă demnitate. Nici prezentul nu e rău și uneori poate nu conștientizăm anumite anumite lucruri. România este a patra țară din lume la scădere nivelul de emisii versus creștere de produs intern brut. Deci doar trei țări în lume, Danemarca, Finlanda și Marea Britanie, au reușit să-și crească în ultimii 15 ani atât de mult produs intern brut în același timp cu scăderea de emisii.

Este remarcabil acest lucru. România are o medie de emisii de tone per capita de aproape patru ori mai mică decât media europeană ceea ce iarăși ne permite la orice masă, în orice negociere să spunem noi suntem cei care contribuim la scăderea poluării în Europa. Și niciodată în context internațional nu aș accepta ca România să fie pusă la colț pentru că, repet, noi contribuim la reducerea poluăriii iar cifrele Băncii Mondiale nu le poate contesta nimeni. Nu este vreo țară în Europa centrală și de est care să își propune o cotă de energie regenerabilă de 30% așa cum își propune România”, a explicat Nicolescu, în cadrul evenimentului “România –  hub energetic european”.

România ar trebui să fie mai vocală

Din punctul său de vedere, România trebuie să fie mai vocală și un pic mai curajoasă în aș asuma un rol regional.

Ar trebui să își anunțe o dată pentru atingerea neutralității iiar situația de la noi ne permite ca această dată să fie înainte de data asumată de UE și anume 2050

Problema majoră a României în energie

Astfel, în opinia sa, problema României, în prezent, este la capitolul guvernanță și este valabil pentru toate partidele, pentru toate instituțiile, pentru toți experiții.

”Avem nevoie de 2-300 de oameni în fucții de decizie pentru ca să creionăm o strategie dar mai ales pentru a avea capacitatea să executăm. Cea mare problema noastră nu este lipsa unei strategii ci că nu putem să o aplicăm, nu putem să executăm. Ponderea  companiilor de stat, din punctul meu de vedere, este nesustenabil de mare. Cu foarte puține excepții aceste companii sunt destul de inactive.

Sunt foarte multe multinaționale, nu avem capacitatea de a încheia niște parteneriate strategice cu obiective comune iar capitalul privat autohton, din păcate, este subdimensionat. Probabil un lucru pe care ar trebui să îl facem în perioada următoare, și în contextul avalanșei de fonduri europene, este să încurajăm capitalul privat autohton să joace un rol mai important în sectorul energetic”,  a conchis Nicolescu.

Cine este Răzvan Nicolescu

Răzvan Nicolescu este un expert român în energie, propus pe 3 martie 2014 ministru pentru Energie al României. În perioada 2014-2016 a fost Președintele Agenției Europene de Reglementare în Energie iar în prezent lucrează în poziția de consultant, în cadrul Deloitte Romania.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.