Organizatorii Untold și Neversea sunt nemulțumiți de măsurile impuse pentru spectacole: „Nu se pot aplica la evenimentele noastre”

Organizatorii Untold și Neversea se declară nemulțumiți de regulile impuse de autorități pentru spectacole: „am primit un set de norme şi de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre, la evenimentele nimănui”

Normele de distanțare nu se pot aplică la cele două festivaluri de muzică, spune Eduard Chereji, directorul de comunicare Untold și Neversea. În acest caz, evenimentele nu se pot organiza, susține el.

„Dupa anuntul facut aseara (n.red. vineri, 14 mai) de catre Guvernul Romaniei, toate bune si frumoase pana ajungem la capitolul evenimente. Si nu am cum sa nu ma intreb daca autoritatile chiar inteleg cum functioneaza industria noastra? Sau daca e cumva rea intentie la adresa industriei noastre? Cum sa spui ca intelegi industria, intelegi prin ce am trecut de 1 an de zile, cum sa spui ca intelegi ca mii de oameni si societati comerciale nu au avut activitate, sa zici peste tot ca vei sustine reluarea, sa te consulti cu industria, ca in final sa iesi cu norme care NU SE POT APLICA in industrie? Sa nu ai viziune pe termen lung, macar pana ma finele anului si sa lasi in continuare aceasta industrie sa fie cea mai lipsita de predictibilitate? Si restrictionata!!! Sa fie rea intentie? Se prea poate.

Doar asa se explica de ce ne-au chemat la consultari, de ce noi am propus norme bazate pe date stiintifice si aplicabile industriei noastre, iar in final CNSU a venit cu norme si propuneri bazate pe pareri discutate pe hol, care nu au legatura cu ceea ce a discutat si a propus industria in grupurile de lucru! Prin lipsa de claritate, prin propunerea unor norme aberante (cum ar fi spre exemplu sa asiguri distantare de 2mp la eveniment, chiar daca absolut toti oamenii au acces doar pe baza de vaccin/test/anticorpi), autoritatile au reusit sa compromita inclusiv luna iulie a acestui an. Bun, specialisti au decis ca noi, desi am propus cele mai ample norme de functionare care se aplica la ora actuala in Romania, trebuie inca sa fim restrictionati si discriminati. Dar atunci haideti domnilor si cu compensatiile pentru pierderile suferite, pe care le tot propuneti de 1 an de zile si numai nu le mai vedem! Asa ar fi normal. Restrictionezi, compensezi!

Ati propus norme care pot fi aplicate la evenimentele publice facute de institutiile pe care le reprezentati, iar pentru noi, operatorii privati care facem evenimente, cei care platim taxe si impozite si generam 6% din PIB-ul Romaniei, Dumnezeu cu mila! Sa ne adaptam din mers si sa ne tot reinventam cum tot incercam de 1 an de zile.

Si ajung acum si la ideea de festival. Stau si ma intreb oare la ce fel de festivaluri au participat, daca au participat vreodata, cei ce au propus si cei au aprobat ideea de festivaluri cu pana la 5000 de participanti? Pai ce festival e ala cu doar 5000 de oameni? Si la festivalul “sfintelor moaste” se aduna zeci de mii de oameni, chiar si in pandemie! Vreo 5000 de oameni strangeam intr-adevar acum 15-18 ani, cand organizam Luna Studentului Clujean si festivalul berii. Asta e nivelul la care au gandit “strategic” revenirea industriei? Cu 15 ani dati inapoi?

La fel de trist este si faptul ca in continuare industria noastra e prezentata ca marea sperietoare, ce trebuie tinuta sub observatie, care va avea voie sa revina la normal abia atunci cand se va gasi leacul care sa elimite total Covid-19. In timp ce alte industrii pot functiona cu masuri mult mai relaxate, noi primim masuri si norme care efectiv nu ne pot permite sa functionam. Dar nimeni din randul autoritatilor nu observa faptul ca evenimtele ar putea fi cele mai sigure locuri, plus o solutie de scanare a populatiei in timp real, dpdv covid! Daca evenimente nu se pot organiza, exact aceeasi oameni care s-ar afla la un eveniment, se vor afla inevitabil intr-un alt loc public, fie pe strada, fie in parc, metrou etc. Locuri in care nimeni nu este testat sau intrebat daca e vaccinat! Si atunci e logica mea gresita daca spun ca macar la un eveniment ai avea garantia ca au fost eliminate riscurile la maximul posibil prin faptul ca toti oamenii fie sunt testati, fie vaccinati fie au anticorpi? Dar ca sa ajungi acolo, normal ca ai nevoie in prima faza de norme care sa iti permita sa functionezi.

As spune ca inca sper ca autoritatile sa revina asupra acestor propuneri si sa fie gandite norme, NORMALE. Si mai sper ca premierul Romaniei sa rezolve aceasta situatie, tinand cont ca a promis ca se va implica incat sa avem o vara cu festivaluri si concerte. Daca se va implica, se pot vor rezolva aceste lucruri. Noi ne dorim tinem evenimentele si speram sa se tina de cuvant si dumnealui.

Altfel, normele date ieri suntem exact ca in vorba aia: Hai pe la mine, da’ eu plec de acasa!”, a scris Edy Chereji pe contul său de Facebook.

„Am primit un set de norme şi de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre”

„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am fost în grupurile de lucru, am propus soluţii care se pretează industriei noastre şi iată că după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre, la evenimentele nimănui”, a declarat Edy Chereji și într-o intervenție la AlephNews.

„Noi am propus un set de norme care, odată aplicate, am transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a afirmat Chereji.

Eduard Chereji speră ca premierul Florin Cîțu să se implice și să ia măsuri pentru ca evenimentele să se poată organiza.

„Sper că autorităţile vor reveni asupra acestor norme, cu atât mai mult cu cât premierul României promitea că se va implica şi că vom avea o vară cu evenimente şi festivaluri. Noi nu renunţăm, facem tot ce ţine de noi, dar sperăm ca şi dumnealui să-şi ţină promisiunea pe care a făcut-o”, a precizat directorul de comunicare Untold şi Neversea.

Sursa: gandul.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.