Smarter_way_USA

IBM a anunțat un salt în tehnologie: microprocesoarele pe 2 nanometri vor face pe viitor ca bateria smartphone-urilor să țină de patru ori mai mult

IBM a anunțat că a dezvoltat procesoare pe tehnologia de 2 nanometri, ceea ce înseamnă că în câțiva ani acestea vor fi prezente pe diverse terminale care vor avea putere mai mare de procesare și baterii care vor ține de câteva ori mai mult decât în prezent. IBM susține că noua tehnologie va permite performanțe cu 45% mai ridicate și consum de energie cu {etoroCFDrisk}% mai mic decât la gadget-urile care în prezent se bazează pe procesoarele pe 7 nanometri.

IBM spune că acestă tehnologie va permite cvadruplarea duratei de viață a bateriilor din smartphone, va accelera funcționarea computerelor și va duce la micșorarea amprentei de carbon de la cele mai mari centre de date.

Tehnologia va ajunge pe terminale din piață peste câțiva ani. IBM a fost un producător mare de microprocesoare, dar de ceva timp a renunțat la această activitate și are un centru de cercetare în Albany, New York, unde face și producție experimentală și desfășoară parteneriate cu Samsung și Intel

Aceste microprocesoare pe 2 nm vor fi mai mici și mai rapide decât cele mai performante din prezent: cele pe 5 nm prezente în câteva smartphone-uri premium.

IBM spune că aceste procesoare vor ajuta laptop-urile să fie mai rapide și vor da un impuls și mașinilor autonome, pentru a detecta și reacționa mult mai rapid la obiecte, obstacole sau pietoni.

IBM mai spune că tehnologia va putea fi utilizată la creșterea eficienței centrelor de date, la explorări spațiale, la dezvoltarea de aplicații de inteligență artificială, la computere cuantice și la tehnologii legate de 5G și 6G.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.