Smarter_way_USA

Grupul Promateris termina trim.I-2021 cu o crestere de 23%

Grupul PPL (PROMATERIS S.A.) incheie primul trimestru al anului 2021 cu vanzari consolidate de 35 de milioane de lei, o crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cresterea se datoreaza in mare parte dezvoltarii portofoliului de produse bio-based si compostabile, dar si dezvoltarii retelei de clienti. Promateris isi consolideaza astfel pozitia de lider regional in solutii si produse cu impact redus asupra mediului, destinate segmentului de retail.

Grupul Promateris inchieie primul trimestru al anului 2021 cu EBITDA de 4,6 milioane de lei, in crestere cu 7% fata de 2019. Obiectivul grupului este ca in 2025 sa atinga o cifra de afaceri de 250 milioane de lei, cu un EBITDA previzionat de 35 milioane de lei.

  • 23% cresterea cifrei de afaceri (fata de trimestrul I 2020)
  • 7% crestere EBITDA operational (fata de trimestrul I 2020)
  • 24% crestere a rezultatului total global (fata de trimestrul I 2020)

Cresterea din acest trimestru este rezultatul majorarii cifrei de afaceri a companiei, dar si a optimizarilor operationale ale companiei. Rezultatele evidentiaza impactul pozitiv pe care il au investitiile in “economia verde”, permitand cresterea accelerata a companiei si atingerea tintelor financiare si de sustenabilitate.

Primul trimestru al anului 2021 a fost, fara indoiala, in continuare marcat de criza sanitara cu care ne confruntam la nivel mondial. Chiar daca am avut parte de un context neobisnuit, echipa Promateris s-a  ridicat la nivelul provocarii, demonstrand ca putem sa crestem chiar si intr-un cadru mai complex, cu multe necunoscute. La fel ca si pana acum, prioritatea noastra a fost siguranta si sanatatea angajatilor, colaboratorilor si clientilor nostri. Fiecare decizie pe care am luat-o a avut in prim plan responsabilitatea sociala fata de angajatii nostri, fata de comunitatile locale si determinarea de a face pasi mai departe in directia sustenabilitatii si a inovatiei.

Pentru anul 2021 ne-am propus sa mentinem ritmul accelerat de dezvoltare din ultimii ani, prin realizarea de investitii strategice, care sa ne permita atat cresterea portofoliului de clienti, dar si dezvoltarea de noi produse. In plus, pentru anii care urmeaza, suntem determinati si motivati sa avem un progres ecologic, social si economic pentru companie si pentru toate partile implicate in activitatile noastre, Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Compania va continua investitiile in dezvoltarea capacitatilor de productie prin extinderea suprafetelor de productie, achizitia de echipamente performante de ultima generatie, specializarea fortei de munca, dar si dotarea departamentului de R&D, care lucreaza constant la dezvoltarea de noi produse cu impact scazut de mediu. In primul trimestru din 2021, Promateris a obtinut o finantare din fonduri nerambursabile de 744.000 de euro, acordata de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismele financiare SEE si Norvegian 2014-2021, in cadrul proiectului Cresterea IMM-urilor din Romania. Scopul proiectului este de a realiza materia prima biodegradabila si compostabila, pe baza de amidon de porumb in fabrica din Buftea. Astfel, Promateris SA devine prima companie din Europa de Est care produce materie prima pe baza de amidon de porumb. In felul acesta, reusim sa ajutam producatorii locali sa devina mai competitivi si sa isi reduca dependenta pe care o au fata de producatorii externi, dar si sa aduca valoare bio-economiei locale prin folosirea de amidon de porumb produs in Romania. Acesta este al doilea proiect de dezvoltare finantat prin EEA & Norway Grants.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.