Grecia și-a deschis sezonul turistic cu restricții mai dure decât în România. De ce tavernele n-au voie să pună muzică

Grecia și-a deschis oficial sezonul turistic la sfârșitul săptămânii trecute, dar autoritățile rămân foarte precaute, iar restricțiile aflate încă în vigoare sunt pe alocuri mai aspre decât în România. Dan Adrian Drăgan, un român stabilit în Thassos, a povestit duminică seara la Digi24 care sunt în prezent condițiile oferite turiștilor și ce reguli trebuie să respecte ei și localnicii. 

Intrarea pe teritoriul elen este permisă doar turiștilor care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, un test PCR negativ sau o adeverință că au trecut prin boală.

Momentan nu sunt chiar atât de mulți turiști români, pentru că Grecia încă se află pe lista galbenă a României. „În următoarea săptămână, Grecia nu reprezintă încă destinația ideală pentru români, dar din iunie este de așteptat să dispară, probabil, cât mai multe dintre restricții. Au fost foarte mulți români care au venit în perioada sărbătorilor pascale, au venit câțiva turiști chiar și în acest weekend, dar nu foarte mulți”, a declarat la Digi24 Dan Adrian Drăgan, administrator al Forumului Grecia.

Grecia a început să ridice din restricții de la 19 aprilie și este de așteptat ca treptat să anunțe și alte relaxări, dar nu se știe exact când se va întâmpla asta. Grecia în continuare se luptă să păstreze un echilibru între turism și sistemul sanitar și de aceea o parte din restricțiile care sunt încă în vigoare se referă cumva mai mult la localnici, a explicat Adrian Drăgan.

Ce restricții sunt încă în vigoare

Masca, de pildă, rămâne obligatorie în spațiile publice și încă există carantină de noapte, care intră în vigoare de la ora 0:00 până la ora 5:00, a povestit Dan Adrian Drăgan.

Restricțiile care interziceau deplasarea dintr-o regiune în alta au fost însă ridicate. „Nu trebuie să mai avem declarația pe proprie răspundere când părăsim casa sau hotelul, nu trebuie să mai dăm SMS, dacă avem număr de Grecia”, a spus românul din Thassos.

Rămâne valabilă interdicția de a nu fi mai mult de trei persoane adulte într-un autovehicul, dacă nu sunt din aceeași familie.

Terasele sunt deschise, plajele sunt organizate, dar nu s-au deschis încă toate restaurantele, doar 40-50 la sută dintre ele sunt deschise. De asemenea, sunt deschise cam jumătate din taverne, iar magazinele tot cam așa.

La taverne au voie maximum șase persoane la o masă și este interzisă muzica, „explicația fiind că dacă e gălăgie în tavernă, am vorbi un pic mai tare și am vorbi cu precipitații. Sperăm să se renunțe la chestia asta, pentru că nu așa întâmpinau grecii turiștii, cu liniște, ci cu muzică. În momentul de față nu este atmosfera cu care eram obișnuiți în trecut”, a spus Dan Adrian Drăgan.

Cum sunt prețurile

Majoritatea hotelurilor așteaptă turiștii, există interes, foarte mulți turiști solicită oferte, dar încă nu s-au apucat să facă rezervări.

Prețurile sunt la nivelul din 2019, grecii au încercat să nu crească prețurile. „Cu siguranță nu ne vom întâlni cu același prețuri din 2020, care a fost un an atipic, când grecii au fost un pic speriați și au coborât prețurile destul de mult, au fost niște oferte de preț foarte bune. Foarte mulți încearcă să facă discounturi sau sunt anumite hoteluri în partea Greciei de Nord care oferă vouchere în momentul în care faci rezervare și ai testul PCR făcut”, a detaliat Adrian Drăgan.

Grecia s-a concentrat foarte mult pe vaccinare în zonele turistice și sunt cel puțin 19 insule unde au fost aduse doze de vaccin suficiente pentru a vaccina întreaga populație de localnici, pentru ca turiștii să se simtă în siguranță, a subliniat românul.

Trei vămi deschise

Anul trecut a fost o problemă la vamă, era deschisă doar vama Kulata-Promachonas, dar anul acesta sunt deschise trei vămi: Promachonas-Kulata și Ormenio sunt deschise 24 din 24, iar o a treia, Evzoni, este deschisă doar între 7:00 și 23:00, dar probabil nu vor mai fi cozile de anul trecut.

Adrian Drăgan îndeamnă turiștii români să se informeze din surse sigure și actualizate, pentru că, spune el, a observat în ultimul an că există un decalaj între ceea ce comunică autoritățile elene și ceea ce anunță autoritățile românești. „Am observat de pildă vineri seara și sâmbătă că pe site-ul MAE încă era precizat că vama Makaza este deschisă, ceea ce nu era valabil, și că Evzoni este închisă, lucru neadevărat, este deschisă pentru turiști”, a spus românul din Thassos.

Sursa: digi24.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.