Smarter_way_USA

Fabrica Arctic de la Ulmi, prima unitate Industry 4.0 din România, atinge borna de 1 milion de maşini de spălat rufe

Arctic este liderul liderul pieței de electrocasnice din ţara noastră şi unul dintre principalii contribuabili la economia locală. Fabrica de la Ulmi, judeţul Dâmboviţa, este prima fabrică din România care funcționează după principiile Industry 4.0, dar şi una dintre cele mai moderne facilități de producție din Europa. Iar acum, această fabrică marchează producţia a 1.000.000 de maşini de spălat rufe.

Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiții totale de 153 de milioane de euro, fabrica Arctic de la Ulmi integrează cele mai recente tehnologii de machine learning și procese de automatizare, ce permit angajaților să lucreze cot la cot cu roboții, generând o creștere a productivității cu până la 30%.

Peste 200 de roboți au fost implicați în procesul de producție al celor un milion de mașini de spălat. Construit pe un teren de 700.000 de metri pătrați, centrul de producție de la Ulmi încorporează sisteme automate pentru manipularea și depozitarea componentelor, acestea fiind transportate din depozit spre linia de asamblare cu ajutorul mașinilor autonome.

Peste 70% din operațiunile de producție au la bază sisteme autodeterminate și autogestionate, în vreme ce controlul calității este 100% automatizat. Până în prezent, în departamentele de Cercetare și Dezvoltare au fost desfășurate peste 407.000 de ore de testare.

Producţia de la această fabrică face România cunoscută în mai bine de 30 de ţări

„Atingerea numărului de un milion de mașini de spălat este o realizare importantă pentru unitatea noastră de la Ulmi și o dovadă a implicării și a muncii întregii noastre echipe. Suntem mândri că mașinile de spălat pe care le producem aici și care poartă eticheta Made in Ro fac cunoscută România în peste 30 de țări, vorbind despre calitate, inovație și sustenabilitate.

Ca lider pe piața electrocasnicelor din România, ne-am luat angajamentul de a limita efectele pe care activitatea noastră o are asupra mediului, iar fabrica Arctic de la Ulmi ne susține în acest demers, fiind axată pe producție sustenabilă.

Vom continua să investim în extinderea capacității de producție și ne menținem angajamentul de a transforma România într-un hub de producție de electrocasnice pentru întreaga Europă”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Unitate de producţie verde

Cele un milion de mașini de spălat rufe au fost produse cu un impact minim asupra mediului. Datorită implementării tehnologiilor care funcționează după principiile Industry 4.0, consumul de energie per produs a fost diminuat cu 28%. În plus, fabrica este dotată cu sursă de energie regenerabilă, sistemul  fotovoltaic producând până în prezent peste 1,7 milioane de kWh, ceea ce a dus la o reducere cu aproximativ 600 tone a emisiilor de CO2.

Apa utilizată în procesul de producție este, la rândul ei, reciclată și refolosită în proporție de aproape 100%. Datorită unor sisteme avansate de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, a fost reciclată și refolosită o cantitate de aproximativ 26.000 de metri cubi de apă, echivalentul a 10 bazine olimpice.

Fabrica de la Ulmi are în portofoliu un număr extins de acreditări ca unitate de producție verde, fiind și singura din România care a primit certificarea LEED Platinum. Distincția reprezintă o recunoaștere a performanțelor în domeniul producției sustenabile, fiind cel mai înalt nivel dintre certificările LEED.

Arctic mai deține și operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa Continentală, la Găești, locul unde s-au produs până acum peste 38 de milioane de aparate frigorifice, ce au fost exportate în peste 70 de țări.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.