Chimcomplex pregătește listarea la BVB. Va distribui pachete motivaționale pentru administratori și manageri

Chimcomplex pregătește listarea la BVB. Va distribui pachete motivaționale pentru administratori și manageri, în valoare de maxim 3% din totalul acţiunilor care compun capitalul social. Măsura este conformă cu prevederile din Politica de Remunerare, precum şi reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor.

Chimcomplex pregătește listarea la BVB. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, în scădere de la 1,27 miliarde lei în 2019.

Este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli.

Chimcomplex pregătește listarea la BVB. Acționarii vor să aprobe pe 30 iunie mutarea

Acţionarii Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, vor să aprobe pe 30 iunie admiterea la tranzacţionare a acţiunilor companiei pe piaţa principală reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la Categoria Standard, prin transferul de pe piaţa AeRO.

“Aprobarea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor societăţii pe piaţa principală reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, la Categoria Standard, prin transferul de pe piaţa AeRO, şi împuternicirea Consiliului de Administraţie să stabilească, în limitele legii, data, precum şi toate şi oricare condiţii privind admiterea la tranzacţionare a acţiunilor societăţii pe piaţa reglementată BVB, inclusiv să încheie contracte cu consultanţi autorizaţi necesari în vederea realizării admiterii la tranzacţionare pe această piaţă”, este principalul punct din convocatorul transmis BVB, potrivit news.ro.

De asemenea, un alt subiect ce va fi supus aprobării este autorizarea Consiliului de Administraţie să implementeze un program de răscumpărare a unui număr maxim de 7.059.620 acţiuni (maxim3% din totalul acţiunilor care compun capitalul social), în valoare nominală de 1,26 lei/acţiunea, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB la momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 15 lei/acţiune.

“Scopul programului de răscumpărare este îndeplinirea obligaţiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 26 aprilie 2021, respectiv distribuirea acţiunilor ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, conform prevederilor din Politica de Remunerare, precum şi reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor.

Implementarea programului de răscumpărare a acțiunilor

Autorizaţia de achiziţie de acţiuni proprii se acordă pentru o perioadă de 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.

Consiliul de Administraţie al Societăţii va fi împuternicit deplin în ceea ce priveşte implementarea programului de răscumpărare, sub rezerva respectării legislaţiei aplicabile şi a rezoluţiilor acţionarilor, inclusiv cu privire la: data lansării, preţurile la care vor fiachiziţionate acţiunile, modul de achiziţionare a acţiunilor, suspendarea sau anularea programului, încheierea unui contract cu Estinvest SA pentru tranzacţionarea pe piaţa de capital”, mai arată documentul.

Chimcomplex a avut în 2020 un profit net de 95 de milioane de lei, faţă de o pierdere de 44,17 milioane lei în 2019. Compania are previzionate investiţii de 120 de milioane de lei în acest an.

Este cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Compania are o capitalizare de 1,82 miliarde lei.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.