Smarter_way_USA

BVB. Raiffeisen Bank România intră la tranzacționare cu a patra emisiune de obligațiuni. Sunt primele obligațiuni verzi din sistemul bancar local

Prima emisiune de obligațiuni verzi derulată de Raiffeisen Bank pe piața din România a fost destinată investitorilor instituționali și a atras peste 400 milioane lei. Obligațiunile au o maturitate de cinci ani, un cupon fix de 3,086%, cu 0,5 p.p. peste randamentul titlurilor de stat în lei cu aceeași maturitate.

Primele obligațiuni verzi Raiffeisen Bank, emisiune derulată în premieră pentru sectorul bancar din România, au intrat de astăzi, joi, 27 mai a.c., la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB), sub simbolul bursier RBRO26. Banca a atras în aprilie 2021, la momentul derulării emisiunii de obligațiuni, peste 400 milioane de lei, pentru care au existat  solicitări de aproape 650 milioane lei, astfel că emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori.

Potrivit oficialilor băncii, fondurile obținute vor fi direcționate pentru finanțarea proiectelor eligibile ale Raiffeisen Bank care să asigure tranziția către o economie sustenabilă și durabilă.

Reconfirmăm angajamentul nostru de a contribui atât la dezvoltarea unor comunități sustenabile și prospere, cât și a pieței de capital din România, prin diversificarea produselor oferite investitorilor români – Steven van Groningen, președinte și CEO Raiffeisen Bank.

Criteriile de ESG încep să cântărească din ce în ce mai mult în deciziile de investiții, iar sumele destinate instrumentelor financiare verzi încep să fie ”considerabile„, potrivit președintelui BVB.

Este unul dintre motivele pentru care noi am lansat un proiect pentru implementarea standardelor de ESG în rândul emitenților de la BVB”, sublinitază Radu Hanga, adăugând faptul că este foarte important că piața primară, piața listărilor de instrumente noi, a fost activată prin cele 60 de listări de acțiuni și obligațiuni din ultimii doi ani și jumătate.

Raiffeisen Bank este la a patra emisiune de obligațiuni listată la Bursa de Valori București, după obligațiunile Raiffeisen Bank listate în 14 mai 2020, simbolul bursier RBRO29, emisiune cu o valoare de 480 milioane lei și maturitate de nouă ani. Primele două emisiuni de obligațiuni Raiffeisen Bank, din 2013 și 2014, au ajuns la scadență.

Această emisiune de obligațiuni, prin particularitățile sale, vine să confirme încă o dată direcția pe care atât noi, cât și investitorii, o considerăm importantă pentru societatea în care trăim, și anume sustenabilitatea tuturor proiectelor finanțate prin piața de capital”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Raiffeisen Bank are peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, peste 4.800 de angajați, 330 de agenții în toată țara, 720 de ATM-uri, 393 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de 24.500 de POS-uri.

Sursa: gandul.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.