Smarter_way_USA

ASF: Accesul facil pe bursă este obiectivul strategic pe 2021. Procedurile de admitere la tranzacționare vor fi simplificate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenționează să simplifice, în mod substanțial, procedurile de admitere la tranzacționare a potențialilor emitenți, ca parte a strategiei de dezvoltare durabilă a pieței de capital din România.

Președintele Autorități de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, a transmis, în cadrul conferinței „Smart Investment – Piața de Capital din România”, organizată de Gândul.ro, faptul că ASF analizează posibilitatea simplificării procedurilor de admitere.

Este vorba despre identificăre unor soluții care să faciliteze accesul la piață cât mai rapid și cu costuri cât mai scăzute, cu respectarea corespunzătoare a principiilor de transparență și de protecție a investitorilor pe piața de capital.

„Avem în vedere identificarea tuturor instrumentelor și activităților care asigură premisele creșterii atractivității pieței de capital din România pentru investitorii străini și pentru emitenți, precum și creșterea aportului pieței de capital la finanțarea și dezvoltarea economiei reale. De asemenea, ne-am propus să creștem lichiditatea pieței de capital prin diversificarea instrumentelor financiare tranzacționate și a operațiunilor derulate în cadrul acesteia”, a subliniat domnul Nicu Marcu.

Trebuie să facem eforturi pentru a spori interesul companiilor pentru listarea la București – Nicu Marcu, președinte ASF

Președintele ASF a spus că România nu poate avea o bursă solidă fără emitenți de anvergură, cu active de valoare. ” Organizăm și găzduim întâlniri lunare cu principalele entități reprezentative din industrie – cu reprezentanți ai operatorului de piață – BVB, ai brokerilor și ai emitenților – în cadrul cărora avem în vedere discutarea celor mai importante aspecte cu care se confruntă participanții la piață, în vederea alegerii celor mai bune soluții la problemele expuse. Considerăm că înțelegerea regulilor pieței de capital este fundamentală, fie că vorbim de potențiali emitenți sau de investitori”, a menționat domnul Nicu Marcu.

Constituirea Contrapărții Centrale Locale, ca parte a procesului de îmbunătățire a infrastructurii pieței în scopul conferiri unei mai mari stabilități a acesteia si al creșterii gradului de protecție a investitorilor, reprezintă un alt obiectiv important al Autorității.  „ASF sprijină eforturile pentru operaționalizarea și funcționarea, cât mai curând, a unei Contrapărți Centrale în România”, a conchis Președintele ASF.

Sursa: gandul.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.