Smarter_way_USA

Samsung România va lansa în primăvară televizoarele cu noua tehnologie microLED. Vor fi printre cele mai scumpe TV-uri de până acum

​Samsung va lansa și în România, în martie sau aprilie, primele televizoare cu tehnologia MicroLED, una dintre cele mai performante, dar și cea mai scumpă în domeniul TV-urilor. Micro LED se referă la o tehnologie nouă cu ecrane ce utilizează LED-uri auto-emisive anorganice, activate individual și cu dimensiuni micrometrice. Plusurile țin de culori, contrast și luminozitate, minusul ține de prețul uriaș, pentru varianta de 110 inci fiind de peste 100.000 de euro.

Samsung a prezentat la început de an pentru prima dată tehnologia Micro LED într-un design de televizor pentru uzul consumatorilor și vor fi două variante, cu diagonalele de 110 inci și 99 inci, urmând ca mai târziu în cursul anului să fie lansate și versiuni cu 85 inci și probabil mai mici.

”Samsung MICRO LED utilizează ecrane cu 24 de milioane de LED-uri auto-emisive, activate individual și cu dimensiuni micrometrice, producând culori proprii, contrast infinit și luminozitate uimitor de realiste”, spunea compania. Aceste televizoare sunt extrem de subțiri, iar rama pare aproape inexistentă.

Victor Armășelu de la Samsung România explică faptul că, la început, aceste TV-uri se vor adresa unui public foarte restrâns, date fiind prețurile lor. Vor veni și ecrane mai mici, dar nu cu mult mai ieftine.

”Aici este vorba de o limitare de ordin tehnologic pentru că, în mod paradoxal, cu cât televizorul este mai mic, cu atât este mai complex a-l construi. De ce? Fiindcă televizoarele MicroLED, bazându-se pe tehnologia LED-ului auto-emisiv, practic avem LED-uri microscopice care trebuie să fie înghesuite pe o suprafață de ecran. În cazul MicroLED, dacă noi vrem rezoluție 4K, această rezoluție trebuie să aibă 8 milioane de pxieli și dacă socotim că fiecare pixel este auto-emisiv și independent, asta înseamnă că trebuie să aibă trei partiții (verde roșu și albastru), astfel încât vom avea 24 de milioane de LED-uri auto-emisive pe un ecran. Cu cât acest ecran este mai mic, cu atât înghesuirea acestor LED-uri este mai complexă. De aici vine și etapizarea aceasta: mai întâi s-au lansat ecranele mai mari și vor urma apoi altele mai mici”, spune Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics Samsung Electronics România și Bulgaria.

Aceste televizoare, fiind la începutul ciclului de viață, sunt foarte scumpe, de ordinul zecilor de mii de euro, dar prețurile vor scădea apoi, însă probabil vor trece 3-4 ani până când să fie accesibil unui public mai larg.

Cel mai cunoscut televizor microLED este The Wall care a fost prezentat de Samsung în 2019 și arătat la mai multe târguri de profil.

Românii cumpără anual aproximativ 1,7 milioane de televizoare, dintre care 40% sunt Samsung. Foarte puține sunt, ca volum, de peste 10.000 de euro, iar cele mai scumpe ce pot fi comandate trec de 30.000 de euro, dar pragul va fi depășit cu MicroLED.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.