Smarter_way_USA

Profitul Romgaz a crescut cu 15% în 2020, în ciuda pandemiei

Romgaz a înregistrat în 2020 un profit de 1,25 miliarde lei, în creștere cu 15,14% față de anul anterior. În ultimul trimestru, profitul a fost de 312,7 milioane lei, crescând spectaculos, cu 121,6% față de trimestrul trei. Producția de gaze naturale estimată pentru anul 2020 a fost de 4,5 miliarde mc, cu 757,2 milionae mc mai mică decât producția realizată în anul anterior (-14,35%) ca urmare a situației speciale generate de pandemia COVID-19 în economia românească.

În trimestrul al patrulea s-a observat o revenire puternică a producției față de T3 (creștere estimată de 38,84%).

Cifra de afaceri preliminată pentru anul 2020 este de 4,07 miliarde lei, în scădere cu 19,79%. Din punct de vedere cantitativ, cantitatea vândută de gaze naturale este cu 10,1% mai mică. Pentru T4 2020 se estimează o creștere cu 59,5% a cifrei de afaceri comparativ cu T3 mai ales ca urmare a unei cantități de gaze naturale vândute mai mari cu 86,4%.

La nivel de Grup, în activitatea de înmagazinare se observă o creștere cu 13,32% a cifrei de afaceri susținută de creșterea cu 92,6% a serviciilor de extracție (+20,7 milioane lei) și cu 6,2% (+16,4 milioane lei) a serviciilor de rezervare de capacitate. Cifra de afaceri din vânzarea de energie electrică a crescut cu 29,9% față de anul anterior (+43,6 milioane lei) la o producție mai mare cu 58,9%.

Marjele realizate ale profitului net consolidat (30,79%) și EBIT consolidat (34,00%) sunt în creștere puternică față nivelurile înregistrate în anul 2019 (21,45% și, respectiv, 24,35%), şi arată o profitabilitate ridicată a Grupului, chiar dacă cifra de afaceri a înregistrat o scădere. Rata EBITDA consolidat (45,71%) este în scădere față de anul precedent, însă se menține la un nivel ridicat.
Sursa: hotnews.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.