Smarter_way_USA

iHunt Technology raportează un profit de 6 milioane lei, în creștere de aproape 10 ori

Afacerile producătorului de de telefoane mobile HUNT (IHUNT TECHNOLOGY IMPORT-EXPORT S.A.) au crescut anul trecut cu 71%, de la 24,9 milioanede lei la 42,6 milioane de lei, potrivit rezultatelor premilimare publicate la Bursa de Valori București. De asemenea, profitul a fost de aproape 10 ori mai mare și a ajuns la 6,15 milioane de lei, sumă ce depășeşte valoarea cumulată a profitului companiei pe ultimii 5 ani (2015-2019).

“Intensificarea comerțului online, dezvoltarea segmentului B2B si a altor canale de vanzari, interesul crescând în piața țintă pentru brandul iHunt și pentru electronice cu raport calitate/preț avantajos, dar și avantajul competitiv al sistemului logistic și al relațiilor solide cu furnizorii din China construite de-a lungul anilor – diferențiator net în raport cu concurența – au permis iHunt să raporteze, la 31.12.2020, un profit brut record de 7,3 mil lei, respectiv un profit net de 6,15 mil. lei, care depășesc valoarea cumulată a profitului iHunt pe ultimii 5 ani (2015-2019) și ajung la un nivel aproape de 10 ori profitul din anul 2019. De asemenea, volumul vânzărilor în anul 2020 atinge 42,6 mil. lei, cu 71% mai mare decât în 2019”, a declarat Cezar Stroe, directorul general al companiei, în raportul preliminar pe anul 2020.

Pe lângă creșterea vânzărilor, conducerea iHunt a urmărit optimizarea structurii operaționale și creșterea profitabilității afacerii, marja brută din exploatare aferentă anului 2020 fiind de 17,15%, depășind de aproape şase ori nivelul înregistrat în exercițiul financiar precedent. Totodată, valoarea de piață a iHunt Technology Import Export, la data elaborării raportului, este de 74.730.000 lei, de peste şapte ori nivelul de la începutul anului 2020.

În cursul anului 2020, iHunt spune că a valorificat la maximum oportunitățile de finanțare pe care piața de capital le deschide societăților listate la bursă. Planurile investiționale și necesarul de capital de lucru au fost finanțate, cu succes maxim, prin două runde de emisiuni de obligațiuni finalizate la sfârșitul anului 2020, respectiv începutul anului 2021.

“Apetitul investitorilor pentru valori mobiliare purtătoare de dobândă fixă într-un mediu economic incert și, mai ales, interesul și încrederea vizavi de compania iHunt Technology Import Export s-au manifestat prin suprasubscrierea ambelor emisiuni încă din prima zi. Ambele runde de obligațiuni urmaresc listarea la tranzactionare, HUNT23 și HUNT25, au scadența de 3 și, respectiv, 4 ani, cu dobânda de 8,{etoroCFDrisk}% și valoare de 7 mil. lei fiecare, HUNT23 a fost admisă la tranzacționare pe SMT vineri 12 februarie, urmând ca HUNT25 sa fie admisă la tranzacționare pe SMT în următoarele luni”, arată compania în raport.

De partea sa, capitalul accesat a permis iHunt satisfacerea de comenzi mult mai mari decât în trecut, pentru noile serii de produse, precum și accelerarea diversificării ofertei de electronice prin inaugurarea de noi game de produse și dezvoltarea pe sectoare conexe. Asigurarea stocurilor și a necesarului de finanțare a proiectelor noi permite iHunt să sa fie cu un pas inaintea pietei de profil, cu stocuri „tampon ” pentru perioade de 6 luni.

“Aceasta înseamnă și un avantaj strategic semnificativ mai solid, comparativ cu anul 2019, când stocurile acopereau necesarul pentru 2-4 saptamani. Mai mult, capitalul atras a permis optimizarea costurilor cu transportul si evitarea perioadelor aglomerate cu impact pozitiv asupra prețurilor la componente, produse și proiecte noi”, potrivit sursei citate. Fondatorul iHunt, Cezar Stroe, deține 74,28% din acțiunile societății, iar tatăl său, Corneliu Stroe, are 5,15% din titluri.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.