Smarter_way_USA

Elon Musk și-a deschis sucursala din România – Tesla Motors Romania

Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, și-a deschis sucursala din România prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger. Sucursala a fost denumită Tesla Motors Romania, fiind înființată în urmă cu 12 zile, cu sediul social în clădirea Central Business Park din București.

Compania a decis atunci ca, alături de București, anunțat anterior, să adauge Pitești, Timișoara, Sibiu.

Primul Supercharger (tehnologie de încărcare rapidă pentru mașinile electrice) va fi deschis la Timișoara, în trimestrul I al acestui an, după care vor urma București, Pitești și Sibiu, în trimestrul II al anului, potrivit profit.ro.

Puteti investi in actiunile TESLA prin platformele:

Numărul de automobile Tesla înmatriculate în România a fost anul trecut de 56, conform ultimelor date. Compania americană a înregistrat o creștere de 250%, comparativ cu 2019, când erau înmatriculate doar 16 unități.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, pe șoselele din România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime de sub doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Dacă le adăugăm și pe cele cumpărate în 2020, avem un volum total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

Tesla a înregistrat o creștere masivă a vânzărilor din Europa, pe fondul apariției numeroaselor programe naționale de subvenționare a achiziției de automobile electrice. Cu toate acestea, constructorul american a fost nevoit să apeleze la uzina din China, deoarece ritmul livrărilor uzinei din SUA nu a reușit să facă față acestor comenzi. Tesla se confruntă însă cu o puternică competiție din partea constructorilor europeni. Volkswagen a început deja din septembrie să livreze primul său automobil electric dezvoltat pe platforma electrică MEB, astfel că a devenit cea mai vândută marcă de mașini electrice din Europa. De asemenea, pe lângă popularul Renault Zoe, producătorii coreeni Hyundai și Kia au urcat în topurile vânzărilor, cu ajutorul noilor modele Kona și Niro.

Anunțul Tesla marchează extinderea fizică a Tesla pe piața locală. Comenzile de pe site-ul companiei au devenit disponibile în România din 2019. În lipsa unei reprezentanțe în România, automobilele comandate online trebuie ridicate din alte țări. Comenzile pentru automobile Tesla sunt deja disponibile în majoritatea Europei, dar rămân și o serie de piețe auto de dimensiuni mici unde Tesla nu are vânzări directe sau servicii de service – în special în Europa de Est. În toamna anului 2019, Elon Musk, directorul general al Tesla, reitera că producătorul american de automobile electrice intenționează să-și extindă prezența pe majoritatea piețelor din Europa de Est, dar la începutul anului 2020.

În martie 2019, producătorul auto american a indicat că vrea să ajungă la o acoperire de 99% în Europa până la finele anului, pentru România fiind pregătite trei stații de încărcare Supercharger, în București, Craiova și Brăila. Recent, Elon Musk a anunțat că s-a mutat din California în Texas, pentru a se concentra pe noua fabrică de automobile electrice Tesla și pe activitățile companiei spațiale SpaceX.

Puteti investi in actiunile TESLA prin platformele:

Recent, Tesla a lansat o ofertă publică de acțiuni în valoare de până la 5 miliarde de dolari, a doua astfel de operațiune din ultimele trei luni. Producătorul de mașini electrice vrea să profite de ascensiunea spectaculoasă de pe bursă din acest acest an, răstimp în care a câștigat peste 660% în valoare și a urcat pe locul 6 în topul celor mai mari companii americane.

Acțiunile Tesla au consemnat peste 30 de închideri-record în 2020, apreciindu-se cu 6{etoroCFDrisk}% din ianuarie, față de un câștig de 14,3% pentru S&P 500. Recent, raliul bursier a fost alimentat de anunțul oficial privind includerea companiei în indicele S&P 500.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.