Smarter_way_USA

An record la XTB România: Triplarea numărului de clienți și a rulajelor în 2020

Casa de brokeraj XTB România a înregistrat în 2020, de 3 ori mai mulți clienți noi și rulaje de 3 ori mai mari față de 2019 (205% creștere a numărului de clienți noi și 209% creștere a rulajelor), se arată într-un comunicat al companiei care prezintă rezultatele pe anul trecut. De asemenea, oferta optimizată a XTB combinată cu evenimentele istorice care au mișcat piața în 2020 au atras aproape de 4 ori mai multe fonduri față de 2019, reprezentând o creștere de 280% a depunerilor clienților.

La nivel global, XTB a generat cel mai mare venit operațional din istoria companiei – 178.3 milioane EUR (o creștere cu 233,4% față de 2019), profit net – 89.9 milioane EUR (o creștere cu 597,4% față de 2019) și EBIT – 115.4 milioane EUR (creștere cu 689,3% față de 2019). XTB a deschis, de asemenea, un număr record de 112 mii de conturi noi (o creștere cu 206,5% față de numărul de clienți achiziționați în 2019). De asemenea, grupul a rupt bariera unui sfert de milion de clienți în întreaga lume.

Rezultatele financiare record ale XTB pentru 2020

XTB a raportat creșteri dinamice ale tuturor indicatorilor cheie de eficiență financiară. Datorită condițiilor favorabile de piață, XTB a generat cel mai mare venit operațional din istoria companiei – 178.3 milioane EUR (o creștere cu 233,4% față de 2019), profit net – 89.9 milioane EUR (o creștere cu 597,4% față de 2019) și EBIT – 115.4 milioane EUR (creștere cu 689,3% față de 2019). Pe lângă volatilitatea ridicată pe piețele financiare și de mărfuri de-a lungul anului 2020, rezultatele financiare anuale foarte bune au fost facilitate și de reducerile ratelor de dobândă, ceea ce a făcut ca tranzacționarea cu instrumente financiare să fie foarte atractivă pentru mulți investitori. În al patrulea trimestru al anului trecut, Grupul XTB a raportat venituri operaționale de 31.3 milioane EUR (în al patrulea trimestru al anului 2019 acesta fiind de 20.8 milioane EUR) și un profit net de 9.1 milioane EUR (comparativ cu 8.6 milioane EUR în perioada corespunzătoare din 2019).

Împreună cu operațiunile de retail, care constituie majoritatea veniturilor grupului, XTB dezvoltă operațiuni instituționale sub marca X Open Hub (XOH). XOH oferă lichiditate și tehnologie altor instituții financiare, inclusiv case de brokeraj. Această parte a activității Grupului XTB a raportat în 2020 o creștere de cinci ori a veniturilor la 23.5 milioane EUR, comparativ cu 4.8 milioane în 2019.

„2020 a fost un an foarte bun pentru XTB. Obținerea unor creșteri de trei cifre a veniturilor și profiturilor nu ar fi fost posibilă fără câțiva ani de muncă intensă asupra produsului, tehnologiei și dezvoltării serviciilor noastre. Datorită acestui fapt, am profitat de oportunitățile de dezvoltare și creștere oferite de volatilitatea peste medie din piețe. Anul acesta a confirmat stabilitatea fundamentelor pe care se bazează afacerea noastră”, a declarat președintele Consiliului de administrație al XTB, Omar Arnaout. „Vrem să fim prima opțiune în ceea ce privește alegerea unei companii de investiții, nu numai pentru clienții din Polonia și Europa, ci și din întreaga lume”, a adăugat Omar Arnaout.

La rândul său, Irina Cristescu, General Manager XTB România explică: „Deși cu greu ne puteam imagina că anul 2021 ar putea aduce cu sine o volatilitate mai mare decât a generat-o începutul pandemiei, în așa fel încât să ne apropiem cu ușurință de recordurile din anul 2020, luna ianuarie a venit cu o surpriză de proporții: evoluția impetuoasă a criptomonedelor și fenomenul GameStop. Acestea, împreună cu oferta XTB de 0% comision pe actiuni cu deținere (sub rulaj de 100.000 EUR), au atras un val nemaiîntâlnit de investitori noi care s-au grăbit să nu rateze momentele istorice ce au marcat piețele financiare în această perioadă, așa încât sucursala din România a atins un nou record istoric.”

XTB a deschis la nivel local, numai în luna ianuarie 2021, aproape atâția clienți noi cât a deschis în tot anul 2019, și dublu față de ultimul maximul istoric care a fost înregistrat anul trecut în varf de pandemie și care era, deja, la rândul lui, un salt fără precedent.

Pentru anul 2021, XTB România intenționează să mențină ritmul și își propune mai multe obiective de creștere, inclusiv mărirea și mai mult a numărul de investitori atrași de piețele de capital și înregistrarea de noi recorduri ai indicatorilor de performanță. În plus, compania își dorește să crească și mai mult accesibilitatea piețelor financiare pentru un număr cât mai mare de români. Un prim pas în acest sens a fost realizat prin eliminarea comisioanelor pe acțiuni pentru piețele externe (pentru rulaj sub 100.000 EUR), urmând ca în anul 2021, XTB să se concentreze pe optimizarea ofertei și diversificarea acesteia prin adăugarea unui număr cât mai mare de instrumente financiare și piețe noi.

Totodată, compania planifică să aducă în fața investitorilor români specialiști de renume și o serie nouă de evenimente educaționale, conferințe și dezbateri la un nivel superior de calitate care să contribuie la creșterea nivelului de cultură investițională din România și să ajute investitorii să înțeleagă piețele, principiile de management al riscului și să ia decizii investiționale în cunoștință de cauză și documentate. Nu în ultimul rând, XTB România a început deja recrutarea pentru dublarea echipei locale de suport, într-un context în care numărul de clienți noi, interesați de investițiile în piețele de capital este aproape copleșitor.

Continuarea dezvoltării globale

Obiectivul primordial al XTB la nivel global este de a deveni prima alegere și soluția cea mai cuprinzătoare pentru fiecare investitor. Prioritatea consiliului de administrație este creșterea suplimentară a numărului de clienți, ceea ce duce la consolidarea poziției pe piață a Grupului XTB în lume, bazată atât pe gestionarea eficientă a factorilor externi favorabili, cât și pe îmbunătățirea domeniului ofertei, tehnologiei și serviciilor. De asemenea, XTB va continua expansiunea pe noi piețe, concentrându-se pe demararea operațiunilor în Emiratele Arabe Unite și în Africa de Sud.

În prezent, clienții XTB Romania au acces la un total de 4.500 de instrumente financiare, inclusiv peste 2.000 de acțiuni și ETF-uri cu deținere listate pe 16 dintre cele mai mari burse din lume, inclusiv mărfuri, proprietăți imobiliare și obligațiuni, precum și acces la piața valutară și criptomonede.

„Avem o viziune clară de dezvoltare în 2021. Vrem să deschidem cel puțin 120.000 de conturi noi, să deschidem un nou birou în Dubai și să ne intensificăm activitățile pe piețele pe care suntem deja prezenți. De asemenea, ne vom concentra puternic pe cele mai înalte standarde de calitate a serviciilor și tehnologiei oferite clienților, nu numai în contextul platformelor noastre xStation și xStation Mobile, ci și în ceea ce privește securitatea, performanța și stabilitatea. Chiar și ultimele zile ne-au arătat cât de important este pentru clienți să poată investi în instrumentele care îi interesează oricând doresc. Vom face totul pentru ca XTB să fie un loc care să ofere astfel de oportunități; astăzi și în viitor”, a adăugat Omar Arnaout.

Mai multe informații detaliate sumarizând activitățile grupului XTB în 2020 sunt incluse în Raportul Curent nr. 2/2021 – “Rezultate preliminare financiare și operaționale pentru anul 2020”, care poate fi accesat AICI.

Despre XTB:

Cu mai mult de 15 ani de experiență în piețele financiare, XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume și o companie completă de investiții listată pe Bursa de la Varșovia. Cu birouri în peste 10 țări incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania și Franța, XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume incluzând FCA și KNF.

Avertisment cu privire la riscuri:

77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

 • XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)

 • Vezi reducerile de sezon din magazinele:

  eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


  Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


  Investește la bursă prin:

  76% din conturile CFD de retail pierd bani

  NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

  In ce investim la bursa ?

  Investeste in actiuni la bursa:
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.