Smarter_way_USA

Piața aurului este în pericol. Scădere drastică a cererii în urma pandemiei

Cererea de aur pe plan global a scăzut semnificativ din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus. S-a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009.

Cererea de aur pe plan global a scăzut semnificativ din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, cu 14% mai puțin față de anul trecut, la 3.759,60 tone, S-a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009, conform datelelor publicate de Consiliul Mondial al Aurului (WGC), transmit Reuters.

A scăzut cererea de bijuterii din aur

Cererea pentru bijuterii din aur a înregistrat anul trecut o scădere de 34%, la 1.411,60 tone, un nivel scăzut record. În schimb, incertitudinile economice provocate de pandemie au dus la o creştere de 40% a investiţiilor în aur în 2020, la 1.773,20 tone. Aurul a fost văzut ca valoare de refugiu, iar cererea pentru lingouri şi monede de aur a crescut cu 3% în 2020, la 896,10 tone.

Potrivit datelor WGC, oferta de aur pe plan global a scăzut cu 4% anul trecut, la 4.633 de tone. Consumul de aur în India a scăzut anul trecut la cel mai redus nivel din ultimii 26 de ani. Analiştii se aşteaptă la o redresare a consumului în 2021, pe fondul majorării cererii şi a creşterii economiei, se arată în raportul Consiliului Mondial al Aurului.

India este al doilea consumator de aur

Cererea mai ridicată din India ar putea sprijini preţul aurului. Restricţiile impuse pentru a stopa extinderea pandemiei au dus la scăderea cererii de aur în India cu 35% anul trecut, la 446,40 tone, cel mai redus nivel din 1994, dar situaţia ar urma să se redreseze, FMI estimând o creştere a economiei ţării de 11,5% anul acesta.

“Pe fondul atenuării restricţiilor, importurile de aur au crescut în trimestrul patru din 2020 cu 19%, ceea ce arată o majorare a cererii. Tendinţa va continua şi în 2021”, a apreciat Somasundaram PR, director general al filialei WGC din India. Cotaţia aurului a înregistrat o scădere de 2,4% în ianuarie.

Pe piaţa spot uncia de aur a urcat vineri cu 0,6%, până la 1.843,31 dolari. Pe piaţa americană, cotaţia futures la aur a urcat cu 0,5% până la 1.850,30 dolari uncia.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.