Smarter_way_USA

Economiștii avertizează! “Recesiunea dublă este inevitabilă”

Conform experților în economie, recesiunea dublă pentru economia Zonei Euro este inevitabilă. Restricțiile împotriva răspândirii Covid-19 afectează din ce în ce mai mult afacerile.

Economiștii ne avertizează. Din cauza restricțiilor împotriva răspândirii noului coronavirus, recesiunea dublă pentru economia Zonei Euro este inevitabilă. Potrivit unui sondaj efectuat printre managerii companiilor din Zona Euro, majoritate acestora înregistrează o contractare a activității, pentru a treia lună consecutiv. Indicele echivalent din Regatului Unit a scăzut la cel mai mic nivel din luna mai 2020 și până acum.

Recesiunea dublă este inevitabilă

Conform publicației Financial Times, ambele economii resimt restricțiile impuse pe finalul toamnei. Devine tot mai greu de crezut că vor mai putea evita o a doua cădere economică, după cea din prima jumătate a anului trecut. “O recesiune dublă pentru economia Zonei Euro pare din ce în ce mai inevitabilă, deoarece restricțiile mai stricte ale Covid-19 au afectat în continuare afacerile în ianuarie.”, a declarat Chris Williamson, economist șef de afaceri la IHS Markit.

Mai multe țări, inclusiv Germania și Olanda, au înăsprit restricțiile epidemice în ultimele săptămâni, ca răspuns la creșterea numărului de cazuri de coronavirus și la răspândirea variantei mai contagioase a acestuia. Samuel Tombs, economist-șef la Pantheon Macroeconomics, a declarat că cifrele din ianuarie din Marea Britanie “oferă mai multe dovezi că actualele restricții au afectat economia mai mult decât cele din noiembrie”.

Economiștii mai spun că peste toate acestea perturbarea comerțului cauzată de Brexit au complicat și mai mult lucrurile. Banca Centrală Europeană și-a publicat vineri sondajul trimestrial care arată o reducere a previziunilor de creștere în Zona Euro, până la 4,4%, cu 0,9% mai puțin decât arăta sondajul anterior.

România se confruntă cu un deficit bugetar

Analiștii economici se așteaptă ca în condițiile în care dezbaterea despre creșterea impozitării a fost amânată din cauza campaniilor electorale, 2021 reprezintă un context ideal pentru a propune acest subiect pe agenda publică în dialog cu mediul de afaceri și cu sindicatele. Fie că va elimina o serie de excepții și distorsionări din legislația fiscală, ori că preferă surse alternative de finanțare ca taxarea echitabilă a tuturor produselor din tutun, statul român are nevoie de bani mai mult că oricând. Statul va alege în 2021 între stimularea fiscală a mediului privat, prin facilități acordate unor sectoare cheie precum construcțiile ori se va orienta spre creșterea accizelor la produsele din tutun încălzit, măsură de succes care a fost implementată regional, în țări la fel de bogate că România, state precum Ucraina, Slovacia și Bulgaria.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

74% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
One thought on “Economiștii avertizează! “Recesiunea dublă este inevitabilă”

  1. Andreea

    Și cea mai buna varianta găsită e sa se accizeze niste produse care au reușit să scadă numărul fumătorilor? Din statistici, nici plasturii, spray urile sau alte metode nu au funcționat, dar normal că în Romania trebuie sa blamam niste soluții, și după ne plângem că lumea nu poate să renunțe la țigările clasice….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.