Smarter_way_USA

MedLife – anunta prima achizitie din sectorul farmaceutic achizitionând pachetul majoritar de actiuni al companiei Pharmachem

Aceasta tranzactie va ajuta grupul M (MED LIFE S.A.) sa isi consolideze prezenta pe segmentul pharma

  • Compania vizeaza dezvoltarea zonei de farmacie online, dar si optimizarea sistemului de achizitii la nivel de grup, pentru reteaua proprie de farmacii si spitale 
  • MedLife are in plan si alte tranzactii pana la finalul anului
  • Daca tranzactiile vor fi finalizate, MedLife va fi prima companie romaneasca din sectorul medical privat care depaseste un sfert de miliard de euro ca si cifra de afaceri

Bucuresti, 15 decembrie 2020: Sistemul Medical MedLife anunta semnarea contractului de achizitie pentru pachetul majoritar de {etoroCFDrisk}% din actiunile companiei Pharmachem Distributie SRL. Este cea mai mare achizitie a grupului din acest an si, totodata, prima achizitie in sectorul pharma.

Pharmachem activeaza pe piata de servicii distribuitoare de medicamente de 16 ani, fiind un jucator important, cu retea de depozite in Bucuresti si in tara. La nivelul anului 2019, compania distribuitoare de medicamente a inregistrat o cifra de afaceri de 83.4 milioane de lei, in crestere cu 30% fata de anul precedent.

„Dupa cum ne-am anuntat deja actionarii, am pastrat activ programul de achizitii si astfel marcam semnarea unei noi tranzactii de aceasta data in zona pharma. Credem ca acest segment va avea un aport important la revenirea economica si mentinerea sanatatii populatiei in anii care vor urma. In ceea ce priveste integrarea companiei Pharmachem in grup, vizam doua directii: prima, optimizarea sistemului de achizitii de medicamente la nivel de grup, prin prisma retelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, si a celor 12 spitale din cadrul grupului. Si a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care sa aduca medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanta” a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

“Perioada de pandemie ne-a ajutat sa urmarim indeaproape comportamentele de consum. Am observat o mai mare interdependenta a medicului de farmacie si a unitatilor farmaceutice de prescriptiile medicilor, a pacientului de analize de imunologie, dar si de gasirea unui vaccin. Interdependenta intre produse farmaceutice in incinta clinicilor, aproape de pacient a crescut in ultimul an mai mult ca oricand. Pacientul incepe sa solicite consultatii online, teste rapide prin curier si, daca este posibil, administrare de vaccin imediat langa medic. In acest context, avem nevoie de know how in domeniul farmaceutic, de dezvoltarea retelei de farmacii in incinta clinicilor si spitalelor, de o simbioza intre unitatile medicale si cele farmaceutice, iar diversificarea domeniilor de activitate ne pregateste pentru anii care vor urma, pentru pacientii care vor privi de acum incolo industria farmaceutica ca pe o industrie care, alaturi de zona de servicii medicale, ii poate vindeca”, a mai declarat Mihai Marcu.

Odata cu finalizarea acestei tranzactii, managementul companiei Pharmachem va ramane integral in sarcina actualilor proprietari, acestia avand know how-ul necesar pentru a administra corespunzator acest business, dar si pentru a-i accelera cresterea.

“Suntem bucurosi de acest parteneriat si ca putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezinta o buna oportunitate de extindere si dezvoltare, deoarece ne vom integra intr-o structura organizationala solida si complexa, guvernata de o companie lider de piata. Avem planuri mari pentru anul care va urma si suntem increzatori ca alaturi de MedLife vom reusi sa atingem obiectivele propuse”, a declarat Mihai Tirli, Director General Pharmachem.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Odata aprobata, grupul MedLife isi va consolida pozitia de lider pe piata serviciilor medicale private, indeplinindu-si astfel  angajamentului fata de actionari si parteneri.

Pentru perioada ce urmeaza, reprezentantii MedLife intentioneaza dezvoltarea programului de achizitii si extinderea investitiilor. „Structura actuala de business, care integreaza foarte multe linii de afaceri ne-a ajutat nu doar sa depasim perioada de criza, dar sa fim si atenti la oportunitatile din piata. Vizam si alte tranzactii pe acest final de an. Si, in acest sens, daca acestea se vor finaliza, tranzactia curenta urmand sa fie evaluata si aprobata de Consiliul Concurentei, vom fi prima companie medicala privata din Romania care depaseste un sfert de miliard de euro ca si cifra de afaceri”, a declarat Mihai Marcu.

Reprezentantii companiei considera ca viitorul este al serviciilor interdisciplinare in contextul in care lumea medicala se indreapta catre un nou pacient.

“Ne indreptam catre o noua lume medicala, catra un nou pacient. Varietatea de servicii a grupului MedLife ne-a ajutat, in plina pandemie, sa lansam servicii noi, laboratoare COVID pentru identificarea infectiei cu noul Coronavirus si detectarea anticorpilor SARS CoV 2. Ne-am putut adapta imediat sa oferim imagistica pulmonara sau sa facem screening pentru boli metabolice, cardiovasculare sau de imunitate. Pe de alta parte, din punct de vedere functional departamentele de abonamente medicale, serviciile medicale de urgenta sau vanzarile PharmaLife ne-au ajutat sa ne pastram echilibrul economic necesar desfasurarii activitatii. Credem ca viitorul este al serviciilor interdisciplinare. Faptul ca avem in structura venituri si know how pentru servicii medicale de ambulator, spitalicesti, activitate de laborator, dar si farmacii, stomatologie sau abonamente medicale ne pun in pozitia unica de a alege, de a ne adapta pacientului post covid si oricarei provocari pentru a ne ingriji in siguranta pacientii” a mai declarat Mihai Marcu.

Prin preluarea Pharmachem Distributie, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 28 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind Centrul Medical Veridia (Basarab).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.