Smarter_way_USA

Grupul Bittnet dezvăluie rezultatele financiare pentru S1 2020. Cifra de afaceri în creștere cu 39% față de S1 2019 şi un profit operaţional de 2,4 mil. lei

Bittnet Systems (simbol bursier: BNET) pune la dispozitia investitorilor, in premiera, sub forma de pagina web, rezultatele financiare consolidate, neauditate, pentru semestrul 1 2020, insotite de Raportul Semestrial elaborat conform Regulamentului ASF nr. 5/2018.

Elementele cheie S1 2020

Ambele divizii ale Grupului au inregistrat cresteri semnificative atat ale veniturilor cat si ale profitabilitatii operationale:

  1. Cifra afaceri: 55 milioane lei, +39% fata de S1 2019
    – 6,1 milioane lei venituri ale Diviziei de Educatie, +17% fata de S1 2019
    – 49 milioane lei venituri ale Diviziei de Tehnologie, +42% fata de S1 2019
  2. Marja Bruta: 10,9 milioane lei, aproape tripla fata de S1 2019 – 3,76 milioane lei marja bruta pentru Divizia de Educatie, +99% fata de S1 2019
    – 7,15 milioane lei marja bruta pentru Divizia de Tehnologie, +265% fata de S1 2019
  3. Profit operational: 2,38 milioane lei, mai bun cu 6 milioane lei fata de S1 2019
    – 1 milion lei profit operational Divizia de Educatie, in crestere cu 1,4 milioane lei fata de S1 2019
    – 1,4 milioane lei profit operational Divizia de Tehnologie, in crestere cu 4,7 milioane lei fata de S1 2019

Evolutia Grupului pe piata de capital, in ciuda volatilitatilor de pe piata internationala si locala din prima jumatate a anului 2020, a adus actionarilor un castig de 17% fata de o pierdere de aproximativ 10% inregistrata de indicele BET-TR. Totodata, actionarii care au participat la operatiunea de majorare de capital derulata in perioada martie – aprilie 2020 au inregistrat un randament de aproape 52% pana la finalul primului semestru al anului curent.

“Aceste rezultate marcheaza cel mai bun S1 de pana acum si confirma afirmatiile noastre din ultimii ani referitoare la potentialul de dezvoltare al Grupului. Actuala pandemie de COVID-19 a demonstrat cat de importante au devenit activele digitale pentru economiile noastre si modul in care retelele si conectivitatea, datele, inteligenta artificiala precum si competentele digitale de baza si avansate sustin economiile si societatile noastre, permitand continuarea muncii. In contextul actual, suntem optimisti in ceea ce priveste viitorul, deoarece vedem multe tendinte care pot contribui la cresterea noastra: nevoia crescuta de digitalizare a afacerilor de toate formele si dimensiunile, necesitatea dezvoltarii abilitatilor digitale in randul populatiei din Romania dar si cererea tot mai mare de cursuri de reconversie profesionala pentru persoanele care cauta o cariera mai stabila in domeniul IT.”

Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group

S2 2020

A doua jumătate a anului pentru Bittnet este de obicei semnificativ mai buna decât prima. Istoric, având în vedere sezonalitatea bugetelor și a tiparelor cheltuielilor din sectorul IT&C din România și la nivel global, cele mai semnificative rezultate ale Bittnet au fost întotdeauna înregistrate în ultimele luni ale anului.

Astfel, daca anul fiscal 2020 va semana ca periodicitate cu ceilalti 13 ani fiscali de pana in prezent, in S2 2020, managementul estimeaza ca Grupul ar trebui sa inregistreze aproximativ 60% din cifra de afaceri a anului 2020, ceea ce inseamna o crestere cu 50% fata de ce a inregistrat in S1 2020.

Conducerea considerea ca in a doua jumatate a anului, Grupul va inregistra cresteri ale veniturilor ca rezultat al următoarelor trenduri:

  • pentru Divizia de Tehnologie deoarece organizatiile isi continua drumul catre digitalizare, fortate de adaptarea la noul context, cu finantare provenind fie din resurse proprii fie din accesarea programelor guvernamentale dedicate digitalizarii;
  • pentru Divizia de Educatie, intrucat angajatii, pentru a raspunde mai bine nevoilor pietei, se afla intr-un proces continuu de reconversie profesionala. In acest sens, programele si initiativele aflate pe agenda Grupului au fost lansate anticipat iar astazi este mai bine pozitionat sa raspunda nevoilor din zona de dezvoltare a abilitatilor digitale.

Disponibilitate raport 

Pe data de 1 Septembrie 2020, ora 11:00 EEST / 10:00 CET / 09:00 BST (UK), Emitentul va sustine o conferinta cu actionarii si analistii pe tema acestor rezultate financiare. Linkul de acces este https://bittnet.ro/go/apel-h1-2020

Conferinta telefonica

Raportul este disponibil pe site-ul Bittnet Group, la adresa https://investors.bittnet.ro/ro/raport-bnet-semestrul-1-2020/


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.