Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 3 iunie 2020

  • Actiunile Bittnet Systems au intrat astazi la tranzactionare pe Piata Reglementata, la 5 ani dupa listarea pe piata AeRO. Astfel, Bittnet este prima companie de IT din Romania prezenta pe piata principala a BVB. Conform ZF, la finalul primei sedinte de tranzactionare (15 aprilie 2015) compania avea o capitalizare de 7.9 mil. RON, in timp ce la sfarsitul zilei de 28 mai 2020 a inregistrat o capitalizare bursiera de 181.3 mil. RON, valoarea sa crescand de aproximativ 23 de ori de la listarea pe piata secundara. (Sursa: ZF.ro)
  • Tudor Ciurezu, presedinte si director general al SIF Oltenia, a cumparat vineri, 29 mai, 100,000 de actiuni SIF5 la un pret de 2.2 RON per unitate, valoarea tranzactiilor ridicandu-se pana la 220,000 RON. De mentionat este faptul ca, actiunile companiei se tranzactioneaza in scadere cu 14.1% de la inceputul anului curent. (Sursa: ZF.ro)
  • Electrica a anuntat piata si investitorii cu privire la faptul ca ia in considerare posibilitatea participarii la procedura organizata de CEZ a.s. pentru vanzarea activelor sale din Romania. Astfel, in cazul concretizarii acestei posibilitati, Electrica ar urma sa faca parte dintr-un consortiu de firme, alaturi de Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE S.A.) si Hidroelectrica S.A. In alte stiri, Electrica a achizitionat de la Servicii Energetice Muntenia S.A. un imobil situat in Bucuresti, in vederea stingerii obligatiei de restitutire a impurumutului acordat de companie in 2018, in valoare de 5.5 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Producatorul de componente auto Compa Sibiu a decis prelungirea perioadei de reducere a activitatii pana la finalul lunii iunie in contextul scaderii nivelului de comenzi si a volumului de munca. De asemenea, pentru o parte din salariati s-a optat pentru reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana. (Sursa: comunicat companie, ZF.ro)
  • Linia aeriana germana, Lufthansa, a raportat o pierdere neta de 2.1 mld. EUR pentru primele 3 luni din 2020, semnificativ mai mare decat pierderea de 342 mil. EUR inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile totale ale grupului LHA au scazut cu 18% la 6.44 mld. EUR, in timp ce veniturile din traficul aerian inregistreaza o scadere de 22%. Compania a inregistrat costuri de 266 mil. EUR privind propria flota si reduceri de 100 mil. EUR a valorii business-ului de catering LSG North America, respectiv de 57 mil. EUR a liniei aeriene Eurowings. (Sursa: Reuters.com, raport companie)
  • Google a fost trimisa in judecata marti, pentru cel putin 5 mld. USD, compania fiind acuzata ca a “invadat” confidentialitatea a milioane de utilizatori. Compania este acuzata ca a colectat informatii despre ceea ce oamenii vad online si pe ce site-uri navigheaza, in ciuda faptului ca folosesc modul “Incognito”. (Sursa: Reuters.com)
  • Zoom Video Communications Inc aproape si-a dublat asteptarile privind vanzarile anuale, determinata de o crestere a numarului de utilizatori. Dar, costurile Zoom au crescut semnificativ, iar directorii companiei au declarat ca marjele brute vor ramane sub normele istorice ale Zoom in urmatoarele trimestre, cotatia actiunilor ZM scazand cu 3.5%, pana la 200.75 USD, in sedinta de tranzactionare after-hours. Compania estimeaza venituri anuale de 1.78 mld. USD—1.80 mld. USD, in crestere fata de prognozele initiale de 905 mil. USD—915 mil. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • In urma sedintei Consiliului de Administratie al companiei si a consultarii cu sindicatul, TeraPlast a anuntat ca nu va mai aplica planul de disponibilizari care viza 8.9% din forta de munca a companiei. Grupul estimeaza afaceri de peste 470 mil. RON in primul semestru, cu 15% mai mult decat in T1 2019. De asemenea, Teraplast estimeaza o EBITDA de pana la 47 mil. RON, care indica o crestere de 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce marja EBITDA este estimata la 9.8%, reprezentand un avans de peste 1% fata de primul semestru din 2019. (Sursa: ZF.ro, comunicat companie)
  • In timpul sedintei de vineri, s-a inregistrat o tranzactie tip DEAL cu 3.37 milioane de actiuni ale companiei Prebet Aiud. Tranzactia a fost realizata la un pret de 0.64 RON pe actiune, la un pret cu 11.8% mai mic fata de pretul de inchidere de vineri, astfel valoarea totala a tranzactiei fiind evaluata la aprox. 2.16 mil. RON. (Sursa: ZF.ro)
  • Vineri, SIF Oltenia a anuntat ca a vandut intreaga detinere de 17.44% (echivalent a 2.97 de milioane de actiuni) din producatorul de mase plastice, Prodplast. Pretul a fost de 2.52 RON pe actiune, astfel rezultand o valoarea totala a tranzactiei de 7.5 mil. RON. (Sursa: ZF.ro)
  • SIF Transilvania a inregistrat, in T1 2020, o pierdere trimestriala de 103.31 mil. RON, fiind in valoare absoluta de 5 ori mai mare decat profitul net de 19.65 mil. RON inregistrat in perioada similara a anului 2019. Veniturile nete din exploatare inregistreaza o valoarea negativa, fiind cu 123.84 mil RON mai mici comparativ cu T1 2019, valoarea acestora fiind influentata de pierderea neta provenita din activele financiare evaluate la valoare justa de peste 99 mil. RON. Cheltuielile operationale insumeaza 4.85 mil. RON, fiind cu 0.18 mil. RON mai mari comparativ cu T1 2019. Rezultatul global in T1 2020 a fost o pierdere de 238.17 mil. RON, semnificativ mai mic decat rezultatul pozitiv de 60.84 mil. RON din perioada similara a anului trecut. La 31 martie 2020, activul net a inregistrat valoarea de 959.44 mil. RON (0.4437 RON / actiune), fiind in scadere comparativ cu activul net de la 31 martie 2019, care a inregistrat valoarea de 1,036.82 mil. RON (0.4795 RON / actiune). (Sursa: comunicat companie)
  • Producatorul auto german Volkswagen a incheiat investitia de 2.6 mld. USD in Argo AI, startup-ul auto care dezvolta software pentru condusul masinilor autonome. Argo, companie fondata in 2016, este acum controlata in comun de Volkswagen si Ford, care a facut o investitie initiala la scurt timp dupa infiintare. Acordul Volkswagen include transferul catre Argo a unitatii sale de conducere autonoma, care dispune de peste 1,000 de angajati. Saptamana trecuta, Volkswagen a dezvaluit ca a aprobat mai multe proiecte in valoarea totala de cateva miliarde USD pe care le va realiza in alianta cu Ford. (Sursa: Reuters.com)
  • Apple a redus preturile ultimelor iPhone-uri din China inaintea unui festival de cumparaturi online, deoarece doreste sa continue ritmul pe care l-a inregistrat in urma reluarii treptate a activitatii celei de-a doua economii mondiale. Pe Tmall, site-ul de e-commerce detinut de Alibaba, utilizatorii pot cumpara modelul iPhone 11 de 64GB pentru 4,779 de yuani (aprox. 669.59 USD), cu aproximativ 13% mai putin decat pretul initial de vanzare. (Sursa: CNBC.com)
  • Boeing Co a declansat o procedura de arbitraj impotriva fostului partener Embraer SA pentru acordul esuat in valoare de 4.2 mld. USD, a declarat luni seara compania din Brazilia. Pana acum, se stia public doar ca Embraer a deschis o procedura de arbitraj impotriva Boeing, infuriat de modul in care producatorul american a intrerupt brusc tranzactia in aprilie, dupa ani de colaborare. (Sursa: Reuters.com)
  • Consiliul de Administratie al Electrica a aprobat, in sedinta din data de 27 mai, fuziunea prin absorbtie a celor trei societati de distributie a energiei electrice din cadrul grupului, respectiv SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud si SDEE Muntenia Nord. Societatea absorbanta ar urma sa fie SDEE Transilvania Nord, conform strategiei grupului anuntate pentru perioada 2019 -2023. (Sursa: Zf.ro)
  • Fabricantul de produse chimice Chimcomplex Borzesti a raportat pentru primul trimestru al anului curent venituri totale de 299.04 mil RON, in scadere cu 16.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele 3 luni ale anului, CHOB a inregistrat o pierdere de 17.34 mil RON, semnificativ mai mare decat cea din T1 2019 (de 1.06 mil RON), conform datelor prezentate in raportul publicat ieri. (Sursa: Bursa.ro)
  • Actionarii Oil Terminal au respins propunerile privind schimbarea formei de administrare – din sistem unitar in sistem dualist si desemnarea unui Consiliu de Supraveghere de 7 persoane. Aceste propuneri au venit de la actionarul Dumitrescu Valentin Sebastian, care avea o detinere de 16.{etoroCFDrisk}% din OIL, la 11 februarie 2020. (Sursa: FinancialIntelligence.com)
  • Teraplast a anuntat ca fondurile Allianz-Tiriac Pensii Private au depasit pragul de 5%, inregistrand o detinere de 6.51% din societate, echivalent a 87 milioane de actiuni. In schimb, in urma tranzactiei de pe 26 mai, Marley Magyarorszag Zrt. si-a lichidat intreaga detinere. (Sursa: comunicat companie, ZF.ro)
  • Renault a declarat ca a lansat discutii cu sindicatele pentru restructurarea unor fabrici franceze si chiar inchiderea altora, ca urmare a intentiei sale de a disponibiliza aproximativ 15,000 de angajati in intreaga lume pentru a reduce scaderea veniturilor. Renault planuieste sa economiseasca 2 mld. EUR in urmatorii 3 ani, reducandu-si productia si concentrandu-se pe modelele mai profitabile. Masurile de restructurare, inclusiv reducerea locurilor de munca ar afecta aproape 10% din forta de munca a companiei, la nivel global. (Sursa: Reuters.com)
  • Salesforce.com Inc si-a redus previziunile anuale privind nivelul de venituri si profit, intrucat producatorul de software specializat pe solutii cloud a permis clientilor sa amane platile si a oferit echipei sale de vanzari comisioane unice pe fondul pandemiei COVID-19. Compania se asteapta la venituri de 20 mld. USD pentru anul curent, in scadere fata de asteptarile precedente de 21 mld. USD. Profitul anual ajustat este estimat intre 2.93 si 2.95 USD per actiune, fata de estimarile precedente intre 3.16 si 3.18 USD per actiune. Pretul actiunilor a scazut in sesiunea after-hours cu aprox. 3%. (Sursa: Reuters.com)
  • Costco Whosale a raportat ieri o scadere de 7.5% a profitului trimestrial, pana la valoarea de 838 mil. USD sau 1.89 USD per actiune, deoarece a cheltuit mai mult cu salariile si igienizarea spatiilor de depozitare si a oprit vanzarile unor produse cu marja ridicata din cauza pandemiei. Vanzarile din comertul electronic au crescut cu 66.1% pe o baza ajustata, deoarece consumatorii au evitat cumparaturile in magazin si au optat pentru optiunea de livrare alimentara in aceeasi zi si pentru facilitatea de a ridica comenzile online la magazinele locale Costco. Pretul actiunilor a scazut cu 2% in sesiunea after-hours. (Sursa: Reuters.com, CNBC.com)
  • Producatorul de materiale de constructii, Teraplast, a comunicat faptul ca NN Group N.V. a depasit pragul de 10% detinere din capitalul social al companiei. In acest context, Fondul de Pensii Facultative NN Activ (administrat de catre NN Asigurari de Viata S.A.) are o detinere de 0.23% din capitalul social al companiei, Fondul de Pensii Facultative NN Optim detine 0.40%, in timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN a ajuns la o detinere de 10.99% din capitalul social al Teraplast. Astfel, cele 3 entitati ale grupului NN au ajuns dupa sedinta de tranzactionare din data de 27.05.2020, sa controleze 11.63% din companie, echivalentul a 155.6 milioane actiuni. (Sursa: comunicat companie)
  • Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz a anuntat ca a incheiat un act aditional la contractul privind executarea proiectului la cheie „Dezvoltarea Centralei Termice Iernut prin constructia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze” realizat de asocierea formata intre Duro Felguera S.A. si Romelectro S.A. Astfel, actul aditional semnat modifica durata contractului de lucrari pana la 26 decembrie 2020. (Sursa: comunicat companie)
  • Pershing, fondul de investitii condus de Bill Ackmann si-a lichidat investitia de 1 mld. USD, pe care o avea in Berkshire Hathaway, fondul lui Warren Buffett, la mai putin de un an de la achizitie. Bill Ackmann si-a motivat decizia spunand ca fondul sau are avantajul dimensiunii mai mici, putand fructifica mai usor eventuale oportunitati ale pietei. (Sursa: FT.com)
  • Boeing a confirmat disponibilizarea a peste 12,000 angajati din SUA, dintre care 6,770 au fost plecari involuntare. De asemenea, Boeing are planuri de reduceri de personal de inca cateva mii de anagajati in urmatoarele luni, dar nu a specificat din ce zona sau divizie. (Sursa: Reuters.com)
  • Tencent Holdings a anuntat ca a strans 6 mld. USD intr-o vanzare de obligatiuni denominate in dolari americani – reprezentand cea mai mare tranzactie de obligatiuni a unei companii asiatice in anul 2020. Oferta a fost finalizata astazi, in cadrul careia Tencent, a vandut obligatiuni in valoare de 1 mld. USD cu scadenta pe cinci ani, 2.25 miliarde USD pe 10 ani, 2 miliarde USD in 30 de ani si 750 mil USD pe 40 de ani. (Sursa: Nasdaq.com)
  • Micron Technology a anuntat ca se asteapta la venituri trimestriale de 5.2—5.4 mld. USD in urmatorul trimestru, peste estimarile initiale de 4.6—5.2 mld. USD, depasind asteptarile medii ale analistilor de 4.93 mld. USD. De asemnea, compania se asteapta la un castig ajustat de 0.75—0.85 USD pe actiune, peste estimarile pietei de 0.56 USD/actiune. In urma publicarii anuntului, actiunile MICR au crescut cu peste 7% in timpul sedintei de tranzactionare. (Sursa: Reuters.com)
  • In cadrul unei scrisori adresate angajatilor, American Airlines Group a anuntat ca va reduce managementul si personalul din partea de suport cu aprox. 30% si ia in considerare disponibilizarea si altor categorii de angajati. In ciuda ajutorului primit de la stat si alte finantari, unul dintre reprezentantii companiei a declarat ca AAL trebuie sa-si reduca marimea in viitorul apropiat. In prezent, grupul are peste 100,000 de angajati. (Sursa: Reuters.com)
  • Transgaz a devenit membru al Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), dupa ce in data de 27 aprilie, actionarii companiei transportatoare de gaz aprobau aderarea la aceasta asociatie. Prin aceasta se doreste oferirea unui grad ridicat de transparenta si imbunatatirea procesului de comunicare cu piata. Astfel, in urma aderarii Transgaz, ARIR a ajuns la 20 de membri, printre care regasim cele mai importante companii de la BVB. (Sursa: Bursa.ro)
  • Societatea Nationala Nucrearelectrica a anuntat ca a primit o solicitare din partea actionarului majoritar, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, cu privire la completarea ordinii de zi a AGEA ce va avea loc in data de 12.06.2020. Astfel, statul roman, cere companiei incetarea relatiilor cu General Nuclear Power, firma chineza desemnata sa se ocupe de construirea reactoarelor 3 si 4 a centralei de la Cernavoda. Procesul se doreste a fi realizat de catre o companie europeana sau membra NATO, solicitarea venind in contextul relatiilor tot mai tensionate din ultima vreme dintre SUA si China. (Sursa: comunicat companie, ZF.ro)
  • CNTEE Transelectrica anunta afilierea la actionariatul Centrului Regional de Coordonare a Securitatii Operationale din Regiunea Sud-Est Europeana (SSE RSC), fiindu-i alocate 50,000 de actiuni in valoare de 50,000 EUR. Astfel, compania va contribui la infiintarea centrului de coordonare regionala a securitatii operationale ce va deservi coordonarea transfrontaliera dintre tari precum: Bulgaria, Romania, Grecia si Italia. (Sursa: comunicat companie)
  • Volkswagen ar fi in discutii pentru a incheia unul dintre cele mai mari acorduri cu cateva companii pentru automobile electrice din China, conform surselor Reuters, compania germana urmareste accelerarea dezvoltarii masinilor electrice. Volkswagen ar putea achizitiona 50% din Anhui Jianghuai Automobile Group Holding, proprietarul companiei JAC Motors pentru suma de 3.5 mld. Yuani (echivalent a aprox. 491 mil. USD). De asemenea, Volskwagen ar putea deveni cel mai semnificativ actionar al Guoxuan High-tech Co Ltd. Ambele acorduri ar putea fi anuntate la sfarsitul saptamanii curente. (Sursa: Reuters.com)
  • Boeing Co ar urma sa anunte saptamana aceasta o reducere a fortei de munca din SUA, dupa ce luna trecuta a anuntat ca planuieste o disponibilizare de 10% a fortei de munca, dintre cei 160,000 de angajati la nivel global. Conform declaratiilor unor membri ai sindicatului, ce reprezinta 17,600 de angajati Boeing, pana vineri ar urma anuntul privind disponibilizarea unui numar semnificativ de angajati. (Sursa: Reuters.com)
  • Amazon.com ar fi in discutii pentru a achizitiona startup-ul Zoox Inc, specializat in dezvoltarea masinilor autonome, astfel, conform publicatiei Wall Street Journal, gigantul american si-ar extinde operatiunile in domeniul tehnologiei sistemelor masinilor autonome. Conform surselor WSJ, acordul de preluare a Zoox ar fi evaluat sub nivelul de 3.2 mld. USD, suma obtinuta de companie in cadrul ultimei runde de finantare din 2018. (Sursa: Reuters.com)
  • Tesla a anuntat ca va reduce preturile automobilelor in America de Nord, in timp ce compania a reinceput productia la fabrica din Fremont, California. Conform informatiilor de pe site, masinile model S vor avea un pret de pornire de 79,990 USD, cele model X de 84,990 USD, in timp ce cel mai ieftin model 3 va porni de la pretul de 37,990 USD. De asemenea, compania intentioneaza sa reduca preturile masinilor model S si X in China, dar nu a precizat de cand va intra in vigoare reducerea de pret. (Sursa: Reuters.com)
  • Conpet Ploiesti si-a bugetat pentru perioada 2020-2025 investitii de domeniu public in valoare de 450 mil. RON. Dintre acestea, se arata in strategia de investitii, doar 80 mil. RON provin din surse proprii, restul provenind din surse externe, printre care si fondurile europene. Asadar, strategia prevede, printre altele, inlocuirea a 124 km de conducta de transport titei, realizarea unor proiecte din domenii precum IT&C, modernizarea a 4 statii de pompare si a 6 rampe de incarcare/descarcare, instalarea unui sistem de teletransmisie, precum si modernizarea parcului de locomotive. (Sursa: ZF.ro)
  • Grupul Teraplast a informat piata si investitorii cu privire la evolutia activitatii Grupului in prima jumatate a anului curent. Astfel, acestia estimeaza o cifra de afaceri de peste 470 mil. RON, mai mare cu 15% fata de primul semestru din 2019, in timp ce EBITDA se situeaza cu 32% peste nivelul din perioada mentionata. Suprinzator este ca Teraplast a intampinat o cerere mai mare decat s-ar fi asteptat, lucru care, cel mai probabil, se va reflecta si intr-o profitabilitate imbunatatita. (Sursa: comunicat companie)
  • Guvernul german a aprobat ajutorul in valoare de 9 mld. EUR ce va fi acordat companiei aeriene, Lufthansa. In urma intelegerii, guvernul german va avea drept de vot in cazul in care va exista o oferta de preluare ostila a liniei aeriene. Prin intermediul acestui ajutor acordat LHA, reprezentand cel mai semificativ suport financiar acordat de guvernul german unei corporatii in timpul pandemiei, guvernul va ajunge la o detinere de 20% din Lufthansa, dar ar putea creste pana la 25% plus o actiune. In alte stiri, LHA a anuntat ca se pregateste sa reia de la jumatatea lunii iunie, zboruri catre 20 de destinatii. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorii auto Renault si Nissan se vor concentra pe repararea aliantei, lasand la o parte pentru un timp planurile de fuziune, conform surselor Reuters. Pana la sfarsitul saptamanii, ambele companii urmeaza sa prezinte planurile de restructurare si reducere a costurilor ce au ca scop rezolvarea tensiunilor dintre cele doua parti. (Sursa: Reuters.com)
  • Divizia Toyota Motor din Mexico se pregateste pentru o repornire graduala a operatiunilor sale din statele Baja California si Guanajuato, conform declaratiilor reprezentantilor companiei. De asemenea, producatorii japonezi Honda si Nissan au declarat ca au planuri in aceeasi directie, in timp ce producatorul german Volkswagen a delcarat ca nu exista conditiile necesare pentru a redeschide fabricile din Mexic. (Sursa: Reuters.com)
  • Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz a comunicat pietei si investitorilor faptul ca pe data de 25 iunie 2020 convoaca AGOA in vederea alegerii unui numar de 5 administratori provizorii cu durata mandatului de 4 luni, precum si stabilirea indemnizatiei lunare a acestora, dar si persoana ce va reprezenta compania. De mentionat, este ca pe data de 15 iunie 2020, este convocata o alta AGOA in vederea aprobarii strategiei de investitii pentru perioada 2020-2025 si pentru aprobarea majorarii plafonului de facilitate de credit pana la 100 mil. USD. (Sursa: comunicat companie)
  • Dupa mai mult de o luna de la suspendarea de pe 22 aprilie, actiunile SIF Transilvania au intrat la tranzactionare. Dupa avizarea recenta de catre ASF, Marius Moldovan si Tony-Cristian Raduta-Gib au preluat efectiv mandatul si administrarea societatii. Actiunile SIF3 au deschis in crestere, la pretul de 0.35 RON, inregistrand un avans de 11% fata de ultima inchidere inainte de suspendare. (Sursa: Bursa.ro, comunicat companie)
  • Amazon a anuntat ca „Amazon Prime Day” va avea loc anul acesta in luna septembrie si nu in luna iulie cum s-a intamplat pe parcursul anilor precedenti. Compania a inceput procesul de eliminare a limitarilor impuse livrarilor de produse ce nu sunt considerate a fi esentiale. In alte stiri, a fost lansat „Amazon food”, un serviciu de livrare mancare, in India, disponibil in anumite regiuni din Bengaluru, urmand a fi extins in urmatoarea perioada si in alte orase cu o populatie mai mare. (Sursa: WSJ.com)
  • Compania de inchirieri auto, Hertz Global Holdings Inc, a depus vineri documentele pentru protectia in vederea falimentului, dupa ce a anuntat ca operatiunile sale au fost decimate in timpul pandemiei coronavirusului, iar discutiile cu creditorii nu au avut un rezultat favorabil pentru companie. In prezent, documentele au fost depuse doar pentru operatiunile din SUA, neafectand Europa, Australia si Noua Zeelanda. La sfarsitul anului 2019, Hertz avea aprox. 380,000 de angajati la nivel global si datorii de aproape 19 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • CEO-ul Aston Martin, Andy Palmer, va parasi compania, urmand sa fie inlocuit de Tobias Moers, actualul CEO al Mercedes- AMG, conform declaratiilor surselor Reuters de ieri. Daimler AG inregistreaza o detinere de aprox. 5% in Aston Martin si furnizeaza motoarele Mercedes-AMG, utilizate de producatorul englez. (Sursa: Reuters.com)
  • Proprietarul brandului de lux, Burberry, a anuntat vineri ca va renunta la distribuirea de dividende in 2020, alaturandu-se unei liste din ce in ce mai mare de companii listate in Marea Britanie care au redus renumerarea actionarilor – inclusiv companii precum Shell si BT. In cadrul ultimului trimestru, vanzarile gurpului au scazut cu 27%, in timp ce profitul brut de 169 mil. GBP, in scadere cu {etoroCFDrisk}% fata de primele 3 luni din 2019, a fost afectat de inregistrarea unui provizion de 241 mil. GBP. Aproape jumatate din companiile din indicele FTSE 100 si-au redus dividendele in efortul de a-si acoperi necesitatea de lichiditate. (Sursa: TheGuardian, Finimize.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.