Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 23 mai 2020

  • Conform rapoartelor curente din 18.05.2020 si 21.05.2020, noii membrii ai Directoratului SIF 3, domnii Raduta Cristian si Moldovan Adrian, si-au inceput exercitarea functiei executive, informand piata si actionarii ca societatea de investitii este acum pregatita sa asigure un flux informational corect si echidistant catre investitori si ASF. De mentionat este ca, pe 20 mai, Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata cererea de autorizare a vechilor membri, Mihai Fercala si Stefan Szitas. Astfel, in conditiile actuale, conducerea SIF Transilvania a anuntat ca societatea poate reveni la tranzactionare incepand de luni, 25 mai. (Sursa: comunicat companie, Bursa.ro)
  • CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anuntat faptul ca angajatii ai caror activitate nu necesita prezenta fizica la birou, vor putea lucra de oriunde incepand cu 1 ianuarie 2021, salariile acestora fiind ajustate in functie de costurile din zona in care se vor stabili. Totodata, acesta a mai anuntat ca Facebook va implementa telemunca pentru mai mult de jumatate din personal in decurs de 5 pana la 10 ani. Compania are in prezent mai mult de 48,000 de angajati in 70 de puncte de lucru si este, pana la momentul actual, cel mai important brand ce si-a anuntat intentia de a implementa telemunca la scara larga si dupa depasirea crizei create de coronavirus. (Sursa: Theverge.com)
  • Nvidia Corp a anuntat ca estimeaza venituri pentru trimestrul curent de aprox. 3.65 mld. USD, cu o marja de eroare de 2%, depasind asteptarile analistilor de 3.29 mld. USD, dupa ce au inregistrat o crestere a cererii pt cipurile folosite in centrele de date, odata ce mai multe firme au implementat lucratul la distanta, telemunca. La estimarile pentru T2 2020 contribuie si compania din Israel, Mellanox Technologies Ltd, achitionzata recent pentru suma de 6.9 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Uber Technologies Inc. a acordat asistenta financiara de aproximativ 19 mil. USD pentru circa 48,900 de soferi din intreaga lume, care au fost afectati de pandemie. Jumatate din suma a fost distribuita catre 12,350 de soferi si livratori din SUA si Canada, principala piata a companiei, unde aceasta are aproximativ 1.3 milioane de soferi. Conform programului anuntat la jumatatea lui martie, soferii din America de Nord au primit in medie aproape 650 USD, insa suma difera in functie de locatie si de veniturile precedente. (Sursa: Reuters.com)
  • Baidu Inc, compania chineza cunoscuta pentru motorul sau de cautare online, ia in considerare delistarea actiunilor sale de pe Nasdaq si mutarea pe o bursa mai aproape de China, cu scopul de a-si creste evaluarea. Conform surselor Reuters, aceasta decizie a venit in urma escaladarii tensiunilor dintre SUA si China, dar discutiile sunt inca la inceput. Compania a refuzat sa comenteze informatia. (Sursa: Reuters.com)
  • IBM a anuntat reducerea unui numar nespecificat de locuri de munca, reprezentand prima disponibilizare majora a personalului sub conducerea noului CEO, Arvind Krishna. IBM nu a precizat amploarea pierderilor de locuri de munca, dar conform mai multor publicatii, acestea se asteapta a fi afectate cateva mii de persoane. La sfarsitul anului 2019, IBM inregistra 352,600 de angajati. (Sursa: SeekingAlpha.com, WSJ.com)
  • Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat prospectul intocmit in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata a actiunilor emise de Bittnet Systems. Compania specializata in servicii IT se asteapta ca transferul de pe AeRO pe piata principala sa aiba loc in urmatoarele saptamani. (Sursa: ZF.ro)
  • Bursa de Valori Bucuresti S.A. a informat actionarii si piata cu privire la faptul ca in data 15 mai 2020, a fost exercitata de catre persoanele cu responsabilitati de conducere optiunea pe actiuni BVB acordate conform planului de alocare aprobat in cadrul AGEA. Astfel, conducerea a fost remunerata cu un numar de 13,303 actiuni, totalizand o valoare a tranzactiilor de 335,236 RON (calculata la pretul de inchidere din 15 mai). Dintre acestia, Radu Hanga, presedintele CA, a primit 1,246 de actiuni, in timp ce Adrian Tanase, directorul general, a fost recompensat cu 1,125 de actiuni. (Sursa: comunicat companie)
  • Actionarii Antibiotice Iasi intruniti in cadrul AGA Ordinara si Extraordinara au votat reinnoirea mandatului administratorului executiv, Ioan Nani, pentru perioada 1 iunie 2020 – 18 aprilie 2024. De asemenea, in cadrul aceleasi sedinte, Lucian Timoftiuc a fost numit administrator provizoriu pana cand compania va gasi un inlocuitor pentru postul devenit vacant recent. (Sursa: ZF.ro)
  • Patru senatori democrati, condusi de Amy Klobuchar, au scris miercuri autoritatilor antitrust pentru a avertiza ca planurile Uber Technologies Inc, proprietarul Uber Eats, de a cumpara compania rivala de livrare a alimentelor online, Grubhub Inc, ar “ridica probleme serioase de concurenta” in mai multe orase. In cadrul scrisorii, senatorii au declarat ca acordul va oferi Uber si Grubhub—48% din piata americana, cu o cota de piata de 79% in New York, 68% in Boston, 65% in Miami, 60% in Chicago si 51% in Atlanta. (Sursa: Reuters.com)
  • Linia aeriana Air France a anuntat imoblilizarea permanenta la sol a aeronavelor model A380, produse de Airbus. De asemenea, conform surselor Reuters, linia aeriana Emirates ar fi in discutii cu producatorul de aeronave in vederea reducerii livrarilor privind acest model. Modelul A380 al companiei Airbus se apropie de o stopare a productiei, dupa ce majoritatea liniilor aeriene si-au manifestat interesul pentru modele mai mici de aeronave. Anul trecut, Airbus anunta ca din 2021 nu va mai produce modelul A380 din cauza vanzarilor reduse, dar aceasta decizie ar putea fi luata chiar inainte de estimarile initiale ale companiei. (Sursa: Reuters.com)
  • Presedintele CA al Fiat Chrysler a anuntat ca termenii fuziunii dintre cele doua companii, FCA si PSA—producatorul Peugeot, au fost stabiliti, astfel acordul nu va fi negociat din nou din cauza crizei provocata de coronavirus. De asemenea, acesta a declarat ca se asteapta ca acordul sa se finalizeze in primul trimestru al anului viitor. (Sursa: Reuters.com)
  • Cotatia actiunilor Societatatii Nationale de Gaze Naturale, Romgaz, se afla pe un trend ascendent (crestere de 5.2% in ultimele 4 sedinte de tranzactionare) dupa ce compania a anuntat un program de investitii in valoare de 15.69 mld. RON pe o perioada de 5 ani. Astfel, compania urmareste reducerea declinului natural al productiei prin intermediul reabilitarii si modernizarii facilitatilor existente, cat si prin valorificarea unor eventuale oportunitati. De mentionat este ca aceasta strategie a fost dezvoltata inaintea aparitiei virusului COVID-19, urmand ca informatiile sa fie revizuite odata ce o analiza macroeconomica ampla va fi posibila. (Sursa: Bursa.ro)
  • Ileana Popescu, al doilea actionar ca si numar de detineri din cadrul grupului Norofert (producator de ingrasaminte organice), a vandut 8,500 de actiuni la un pret mediu de 20.07 RON, tranzactia ridicandu-se la valoarea de 170,615 RON. Astfel, in urma acestei vanzari, Ileana Popescu a scazut sub pragul de 20% (la 19.7%) detinere din capitalul social al companiei. De mentionat este ca pretul actiunilor NRF s-au apreciat cu 78.3% din prima sedinta de tranzactionare (raportat la pretul de inchidere din 3 martie) si pana in prezent (19 mai). (Sursa: ZF.ro)
  • HSBC Holdings se asteapta la o crestere de doua cifre a activelor din Asia Pacific in urmatorii 3 ani, incercand sa atraga mai multi clienti instariti, conform declaratiilor reprezentatilor diviziei regionale. In luna februarie, HSBC anunta fuziunea business- urilor de private banking si de retail wealth pentru a crea o noua divizie unitara, functionala de la 1 mai, avand active in valoare de peste 1.3 trilioane la nivel global, aproape jumatate dintre acestea fiind in Asia. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul german de automobile a anuntat ca va plati 9 mil. EUR pentru intelegerea cu o curte de judecata din Germania, pentru a incheia procedurile legale impotriva Presedintelui CA si CEO-ului Volkswagen, in scandalul privind falsificarea testelor de emisii de carbon. (Sursa: Reuters.com)
  • Facebook a anuntat ca urmeaza sa lanseaze Shops, un serviciu care va permite intreprinderilor sa afiseze si sa vanda produsele pe cele mai mari platforme de socializare din lume, a declarat CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg. Decizia de a oferi optiuni in domeniul comertului electronic a venit in continuarea lansarii de anul trecut a optiunilor limitate de pe aplicatiile Instagram si WhatsApp. De asemenea, CEO-ul Facebook a anuntat ca va colabora indeaproape cu Shopify, pe partea de integrare a produselor. Acesta considera ca modificarea platformelor pentru a le face mai atractive pentru afaceri vor genera venituri proaspete din publicitate, chiar daca cresterea utilizatorilor va incetini. (Sursa: Reuters.com)
  • Walmart a raportat peste asteptarile pietei in primul trimestru din 2020, stabilind un record de vanzari online, in timp ce milioane de consumatori se aprovizionau cu alimente si produse de curatanie. In T1 2020, castigul per actiune de 1.40 USD (GAAP) a depasit cu 0.33 USD asteptarile. Veniturile trimestriale de 134.62 mld. USD, in crestere cu 8.7% fata de T1 2019, au fost peste asteptari cu 3.71 mld. USD. In timpul sedintei de ieri, cotatia actiunilor WMT a crescut cu pana la 3.4%, inregistrand un avans de aprox. 7% anul acesta, dar a inchis in scadere cu 2%. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.