Smarter_way_USA

Cât vor costa măștile produse în România ?

Romania se pregateste in aceasta luna sa iasa din starea de urgenta, insa relaxarea se va face treptat. In plus, odata cu ridicarea starii de urgenta, in data de 15 mai, romanii vor fi obligati sa poarte masti.

Pentru a putea acoperi intreaga cerere, doua companii de specialitate vor produce un milion de masti zilnic!

Mastile de protectie vor deveni obligatorie in Romania, din 15 mai. Orice roman va fi nevoit sa poarte o astfel de masca in spatii publice inchise sau in mijloacele de transport in comun.

Cetatenii vor avea de unde sa procure mastile de protectie la preturi pentru orice buzunar. Cel putin, asta ne asigura ministrul Economiei, Virgil Popescu:

Vom avea minim un milion de masti zilnic. In doua companii, asta e foarte important, e vorba doar in doua companii. (…) Din ce am vorbit cu cei doi producatori, pretul(n.r. – al unei masti) este in jur de 2 lei. De la 2 lei va pleca de la ei, probabil ca 2 lei fara TVA va fi si pret catre populatie, a declarat Popescu pentru postul de televiziune Digi 24.

Asadar, romanii vor putea cumpara masti de protectie la preturi decente. Nu va exista, in schimb, o plafonare a pretului mastilor. Ministrul Economiei a explicat de ce:

Nu cred ca vom vorbi de o plafonare. Daca ati observat, nu au mai fost atatea speculatii cum au fost la inceputul acestei crize, cand cererea era mai mare decat oferta. Cred ca s-a ajuns, in momentul de fata – si cu productia interna, si cu importurile, si faptul ca exista stocuri suficiente in tara – la un pret cat de cat corect al acestor masti, chiar daca evident, inainte de criza, pretul acestor masti era foarte jos. Motivul pentru care pretul a crescut in timpul acestei crize este pretul materialului, care inca se importa, inca avem nevoie de import la acest material, in special la materialul filtrant care se foloseste la toate mastile.

Companiile producatoare de masti ar trebui sa aiba la dispozitie un echipament care produce materialul filtrant, pentru a fi integrata toata tesatura necesara producerii mastilor. De asemenea, sunt recomandate liniile automate, care ar putea produce mii de masti pe ora, in detrimentul masinilor de cusut clasice.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.