Românii se uită mai mult spre bitcoin în criza COVID-19: Piaţa criptomonedelor din România a crescut cu 10-20%

Piaţa criptomonedelor a înregistrat în România creşteri cuprinse între 10% şi 20% anul acesta, conform informaţiilor companiei româneşti LDV Crypto Bank – în contextul în care pieţele de capital la nivel global, dar şi local, s-au confruntat cu vânzări agresive, pe fondul temerilor generate de răspândirea pandemiei de COVID-19, care a îngheţat mai multe sectoare economice.

„Din ce vedem noi se observă o creştere de 10-15%, maximum 20% a pieţei. Volumele au crescut în perioada asta pentru că s-a agitat piaţa. Oamenii au cumpărat mai mult, profitând de faptul că bitcoin este la o valoare relativ redusă, iar cei care vând, vând de nevoie, fie sunt antreprenori şi trebuie să plătească o chirie, fie pentru alte plăţi urgente”, a explicat pentru ZF, Marius Morra, CEO şi cofondator al LDV Crypto Bank, una dintre cele mai mari companii locale care operează o platformă de exchange pentru criptomonede.

Fondată în 2018, compania LDV Crypto Bank din Craiova are peste 4.000 de clienţi şi estimează că în România există circa 15.000 de investitori în criptomonede, însă nu toţi sunt activi.

„Noi am depăşit 4.000 de clienţi, iar 90% dintre clienţii noştri sunt din România. Mai avem şi conturi corporate pentru nişte clienţi din Elveţia şi Malta. În perioada următoare voiam să mai intrăm pe pieţe precum Spania, Italia şi Franţa. În prezent sunt circa 14.000-15.000 de investitori în piaţă, dar nu toţi sunt activi. Sunt şi oameni care şi-au făcut cont dar nu au efectuat schimburi niciodată, sau au făcut-o o dată dar acum nu mai investesc”, a spus Marius Morra.

Potrivit platformei CoinMarketCap, bitcoin valorează astăzi circa 6.400 de dolari, în contextul în care cea mai mare criptomonedă a început anul la valoarea de 7.200 de dolari – dar a înregistrat fluctuaţii masive în februarie şi martie, trecând prin praguri precum 10.000 de dolari şi ajungând pentru scurt timp chiar şi sub pragul de 4.500 de dolari.

Criptomonedele au devenit cunoscute pe parcursul anului 2017 când valoarea pieţei a explodat, odată cu apariţia a sute de monede digitale noi. Multe dintre proiectele de atunci s-au dovedit a fi fraude, ceea ce a dus la un declin în ceea ce priveşte încrederea, însă piaţa încearcă să se stabilizeze în contextul în care ultimii doi ani au mai adus reglementări şi cadre de supraveghere.

„Proiectele s-au mai stabilizat, scam-urile au mai dispărut, iar oamenii care intră acum în piaţa de criptomonede sunt mai educaţi în ceea ce priveşte alegerea lor. Uitându-ne istoric la piaţă, oamenii sunt mai educaţi. După valul din 2017 oamenii nu mai cred tot ce văr şi tot ce se lansează. Ar fi ridicol acum să mai vină proiecte să ceară milioane de dolari fără nimic în spate”, a explicat Morra.

El spune că resimte valul de cumpărare, întrucât actualii cumpărători intră în piaţă pentru valoarea de activ speculativ, cu grad mare de risc.

„La noi se resimte valul de cumpărare, dar oamenii cumpără ca activ speculativ. Noi am încercat să le explicămm oamenilor ce este de fapt bitcoin. Ok, este o monedă, dar ca monedă, dincolo de rapiditate şi comisioane mici, are o volatilitate mare. Majoritatea îl iau ca pe un activ speculativ, cu grad mare de risc, este de menţionat acest lucru. Dar riscul mare compensează cu faptul că şi beneficiile probabile pot fi pe măsură. Indiferent ce spun alţii, este un activ speculativ şi un mijloc investiţional”, a spus el.

Sursa: Ziarul Financiar


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Recommended investment platforms:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

Azi va recomandam:


Investeste in actiuni la bursa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.