Smarter_way_USA

#bursapescurt: Știrile business ale zilei 18 februarie 2020

  • TMK Artrom a anuntat investitorii printr-un comunicat al companiei intentia actionarului majoritar TMK Europe GMBH, care detine 98.83% din capitalul social al TMK-Artrom, de a initia procedura de retragere de la bursa. (Sursa: comunicat compa- nie)
  • Dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de ieri, Teraplast a raportat rezultatele financiare preliminare aferente anului 2019. Compania a inregistrat venituri totale de 972.6 mil. RON, in crestere cu aproape 21% fata de 2018. Cea mai mare pondere din total venituri o au cele din vanzarea de produse finite, de 86%, acestea inregistrand un avans de aproape 24% fata de anul precedent. Teraplast a raportat o imbunatatire la nivelul rezultatului operational de 57.17 mil. RON, acesta fiind cu aprox. 64% mai mare ca in 2018, in timp ce pierdere aferenta rezultatului financiar a fost cu aproape 25% mai mare. Rezultatul global con- solidat in 2019 a fost de 41.82 mil. RON, in crestere cu aproximativ 89% fata de anul precedent. (Sursa: comunicat companie)
  • Actionarul majoritar, Arrab Contracting Limited, ce detine 95.53% din capitalul social al societatii Electroputere Craiova va incepe oferta publica de cumparare a actiunilor EPT cu scopul de a delista societatea de la BVB. (Sursa: Bursa.ro)
  • Compania a anuntat incheierea unui contract in valoare de 11.68 mil. RON, fara TVA, cu Societatea de Distributie a Ener- giei Electrice TRANSILVANIA NORD S.A. Contractul incheiat pe 14 februarie, are ca obiect de activitate vanzarea de energie an- gro in perioada 1 ianuarie 2021—31 decembrie 2021. (Sursa: comunicat companie)
  • Ieri, compania americana a anuntat ca nu se asteapta sa atinga asteptarile privind veniturile totale pentru trimestrul ce se va incheia in martie, fiind influentat atat de scaderea productiei, dar si a cererii in China. In afara pietei chineze, Apple a anuntat ca cererea s-a mentinut puternica in acest trimestru, in linie cu asteptarile. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • HSBC Holding a declarat ca va reduce cu aprox. 35,000 nivelul salariatiilor in urmatorii 3 ani, ca parte a planului de a reduce nivelul operatiunilor sale din Europa si SUA. Compania vizeaza reducerea costurilor anuale cu 4.5 mld. USD si diminuarea ac- tivelor ajustate la risc cu 35% in Europa si cu 45% in SUA pana la finalul anului 2021, urmand sa redistribuie acest capital catre zonele cu potential mai mare de crestere. Profitul net pentru anul 2019 a scazut cu 53% ca urmare a deprecierii fondului comercial, ajungand la 5.97 mld. USD. (Sursa: FT.com, MarketWatch.com)
  • Samsung ar putea deveni un beneficiar major al incetinirii productiei si problemelor legate de acesta cu care se confrunta competitorul sau Apple, din cauza epidemiei provocate de coronavirusul din China. Mai mult de jumatate din telefoanele Samsung Electronics sunt produse in Vietnam, desi se bazeaza pe productia prin contractori din China pentru cateva modele mai ieftine. Anul trecut, Samsung a renuntat la productia proprie in China, dupa ce cota de piata a ajuns aproape de 0 pe piata chineza. (Sursa: Reuters.com)
  • Conform datelor preliminare, compania producatoare de medicamente a inregistrat venituri de 202.8 mil. RON in anul 2019, mai mari cu 10% fata de anul anterior. Astfel, profitul net al companiei s-a majorat cu 32.2% fata de anul 2018, totalizand 50.8 mil. RON. Compania este detinuta in proportie de 51% de SIF Muntenia, 36.7% de catre SIF Banat-Crisana, iar restul de alti acti- onari. (Sursa: comunicat companie, Bursa.ro)
  • OMV Petrom a anuntat dezvoltarea unui nou combustibil maritim ce vine ca alternativa pentru reducerea emisiilor de sulf. Acest combustibil, produs la rafinaria Petrobrazi, este unic pe piata din Romania, fiind in conformitate cu regulile Organizatiei Internationale Maritime ce au intrat in vigoare in 2020. (Sursa: comunicat companie)
  • Conform datelor preliminare din raportul financiar anual al companiei Farmaceutica Remedia, profitul net realizat de aceasta pe parcursul anului 2019 a totalizat 2.49 mil. RON, in scadere cu 17.7% comparativ cu anul precedent. De asemenea, cifra de afaceri s-a diminuat cu cca. 4% ajungand la valoarea de 446.4 mil. RON. Cu toate acestea, actiunile companiei au crescut vineri cu 14.{etoroCFDrisk}%, inregistrand a treia apreciere consecutiva de peste 14 procente, dupa ce, in prealabil, a fost publicat anuntul referi- tor la vanzarea a 52 de farmacii catre reteaua HelpNet. (Sursa: comunicat companie, ZF.ro)
  • GM a declarat ca va iesi de pe piata auto din Thailanda si vanzarea fabricii catre producatorul chinez de autovehicule Great Wall Motor. De asemenea, compania a anuntat ca isi va reduce treptat activitatea din Noua Zeelanda si Australia. Astfel, Gene- ral Motors anunta concedieri de 1,500 de oameni in Thailanda si 828 in Australia si Noua Zeelanda. CEO-ul, Mary Barra a anun- tat ca demersurile sunt parte din restructurarea la nivel global a producatorului de masini, anuntate initial in 2015 avand ca scop concentrarea pe pietele cu profituri mai ridicate precum China si America de Nord. Restructurarile companiei la nivelul companiei ar costa producatorul auto 1.1 mld. USD. (Sursa: CNBC.com, Financeyahoo.com)
  • Conform surselor Reuters, producatorul american de imprimante, Xerox Holdings, va organiza saptamana aceasta o cina cu actionarii HP Inc pentru a obtine sustinerea investitorilor pentru a combate rezistenta acesteia de a fi achizitionata, pentru 35 mld. USD. De asemenea, Xerox tinteste inlocuirea Consiliului de Administratie al HP cu candidati propusi de ei in cadrul intalni- rii actionarilor de anul acesta. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, procurorul general al statului New York a declarat ca nu va contesta decizia judecatorului care a aprobat fuziunea dintre T-Mobile si Sprint. Procurorul general din NY si cel din California fac parte dintr-o coalitie de 14 procurori generali ce erau im- potriva preluarii Sprint de catre T-Mobile pentru 26.5 mld. USD. Aceasta coalitie argumenta ca acest acord ar putea dauna con- sumatorilor prin reducerea competitiei si cresterea preturilor pentru abonamentele telefonice. (Sursa: MarketWatch.com)
  • O curte de judecata din Germania i-a cerut companiei americane Tesla sa opreasca temporar pregatirea terenului pentru noua fabrica, oprind taierea copacilor din zona apropiata locatiei viitoarei fabrici in timp ce analizeaza contestatia adusa de un grup ecologist. Dupa ce Tesla a primit aprobarea unei curti de judecata de a taia copacii din imprejurime, grupul Green League Bran- denburg a contestat decizia, urmand a fi analizata de o curte de judecata superioara. (Sursa: MarketWatch.com)
  • Transelectrica a raportat un rezultat net preliminar in crestere cu cca. 28% ajungand la 104 mil. RON la finalul anului 2019. Profitul net este influentat de majorarea profitului din exploatare cu aprox. 25%, ca urmare a reducerii mai accentuata a cheltuielilor fata de dinmica mai putin accelerata a veniturilor. Astfel, veniturile totale au inregistrat o scadere de aprox. 12% ajungand la suma de aproape 2.4 mld. RON, in timp ce nivelul cheltuielilor s-a redus cu 13.33% ajungand la 2.27 mld. RON. In perioada ianuarie-decembrie 2019, cantitatea totala de energie electrica a inregistrat o usoara scadere de 0.8%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Inainte de deschiderea sedintei de tranzactionare de astazi, Romcarbon a publicat rezultatele financiare preliminare pentru anul 2019. Cifra de afaceri din activitatea de baza, de 139.92 mil. RON, a fost in scadere cu aprox. 6% fata de 2018. Profitul net preliminar de companie in 2019 a fost de 15 ori mai mic, 319 mii vs 4.8 mil. RON in 2018. Scaderea profitului net de la un an la altul a fost influentata si de inregistrarea unei pierderi nete financiare semnificative, de 2.4 mil. RON vs. cea de 341 mii RON din 2018. Fata de anul precedent, structura datoriilor s-a modificat, ponderea celor pe termen lung scazand cu 8% fata de ponde- rea in total datorii, ajungand la aprox. 32% in 2019. Datoriile pe termen lung au inregistrat o scadere de aprox. 26%, iar cele pe curente un avans cu circa 7.7%, fata de sfarsitul anului 2018. (Sursa: raport companie)
  • Producatorul francez, Renault, a declarat ca cererea de pe piata auto a ramas volatila, astfel pentru anul 2019 va reduce nivelul dividendelor distribuite si ca pentru anul 2020 tinteste o marja operationala mai mica, intre 3% si 4%, in timp ce in 2019 tinta era de 4.8%. Compania a raportat o pierdere de 141 mil. EUR pentru intregul an 2019, prima pierdere in 10 ani. Desi compania a raportat pierdere, pentru anul 2019 va distribui un dividend de 1.10 EUR/actiune, in timp ce pentru rezultatele obtinute in anul 2018, compania a acordat un dividend de 3.55 EUR/actiune. (Sursa: Reuters.com)
  • Un judecator american a aprobat cererea companiei Amazon.com de a opri temporar procedurile privind contractul in valoare de pana la 10 mld. USD dintre competitorul sau, Microsoft si Departamentul de Aparare SUA. De asemenea, in cazul in care ordonanta data de judecator se va demonstra a fi incorecta, judecatorul a decis ca Amazon sa plateasca 42 mil. USD. In alte stiri, conform unor noi date publicate de Strategy Analytics, in T4, pe piata de smart speaker, Amazon ar fi inregistrat o cota de piata de 28% si ar fi livrat 15.8 milioane de unitati. Google ar fi urmatorul pe lista, cu o cota de piata de 25% si livrand 13.9 mili- oane de unitati. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, Tesla a anuntat ca planuieste sa stranga 2 mld. USD printr-o oferta secundara, oferind 2.65 milioane de actiuni, dintre care CEO-ul Elon Musk va achizitiona echivalentul a 10 mil. USD, iar membrii CA si co-fondatorul Oracle Larry Ellison vor cumpara echivalentul a 1 mil. USD. Conform Bloomberg, pretul de oferta ar fi stabilit la 767 USD/actiune, sub nivelul actual al pretului de pe piata. Cotatia actiunilor Tesla a inregistrat un avans de aproape 5% la inchiderea sedintei de ieri, depasind din nou pragul de 800 USD. (Sursa: Reuters.com, SeekingAlpha.com)
  • Compania americana specializata in componente pentru calculatoare a depasit recordul de vanzari in ultimul trimestru datorita cererii ridicate pentru componente dedicate Inteligentei Artificiale. Nvidia a raportat vanzari peste asteptari in ultimul tri- mestru din 2019, depasind cu 140 mil USD previziunile analistilor, ajungand la 968 mil USD. (Sursa: MarketWatch.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.