Smarter_way_USA

Bittnet Systems a raportat venituri in crestere cu peste 100%. Profitul operațional in crestere cu 25%

A doua jumătate a lui 2019 a fost cea mai buna din istoria grupului, cu toate companiile trecând pe profit, iar grupul înregistrând rezultate financiare consolidate vizibil mai bune decât in prima jumătate. Astfel, in semestrul al doilea profitul operațional a fost de peste 4 milioane lei iar cel net de aproape 2 milioane lei, in timp ce cashflow-ul din operațiuni a depășit valoarea de 7 milioane lei.

În această perioadă, la nivel individual, Bittnet (compania listată) a înregistrat un profit net de 1,4 milioane de lei (minus o ajustare contabilă, non-cash, de 1,1 milioane de lei conform IFRS2), Equatorial un profit net de 585.000 lei, Elian un profit net de 313.000 lei iar Dendrio un profit net de 1,2 milioane de lei.

Investiția Dendrio a început sa dea roade, iar semnele sunt pozitive. Profitul semnificativ înregistrat in al doilea semestru ne da încredere ca am depășit partea grea a “curbei de tip J”.

Mai mult, intre finalul anului fiscal si data publicării acestui raport am continuat sa înregistram venituri din transferul de business, depășind pragul de eliberare a ultimei transe din plata privind tranzacția cu Crescendo. Putem spune deci ca am încheiat cu succes transferul de business, iar începând cu 2020 ne vom muta atenția către creșterea accelerata si rentabilizarea investiției.

Daca analizam întregul an fiscal 2019, afacerile consolidate ale grupului au crescut cu mai mult de 100%, atingând valoarea de 99,8 milioane lei. Profitul operațional a crescut cu 25% fata de 2018, pana la 1,64 milioane lei, iar cashflow-ul operațional a depășit valoarea de 5 milioane lei.

In cursul anului 2019 au existat discuții in care investitorii s-au concentrat pe rezultatul consolidat al grupului (cum este si normal), fără însă a tine cont de detaliile individuale din care este compus. Astfel, rezultatul negativ al Dendrio in prima jumătate a anului a deturnat atenția de la evoluțiile celorlalte companii din grup. Spre exemplu, la nivelul întregului an 2019, cealaltă componenta a diviziei de Tehnologie, Elian Solutions, a înregistrat venituri de 4,7 milioane lei in creștere cu 20% fata de 2018, si un profit anual de 261.000 lei, mai mare cu 31% fata de 2018.

Din punct de vedere al Bittnet Systems SA, care este compania listata, rezultatele individuale grupează atât activitatea de Training IT (divizia de ‘Educație’) cat si activitățile de ‘firma mama’ a grupului. Daca ne mutam atenția asupra Diviziei de Educație, aceasta a înregistrat rezultate spectaculoase, dincolo de lansarea a 4 noi produse care au potențialul de a revoluționa veniturile grupului in viitor.

In cazul Bittnet este vorba despre o platforma UXI, care simplifica administrarea proceselor de învățare ale clienților noștri, iar in cazul Equatorial este vorba despre 3 noi jocuri, toate lansate in Q4 2019, deci care nu au generat rezultate financiare anul trecut. Chiar si așa, afacerile Equatorial au depășit 3 milioane lei, iar profitul a crescut cu 13%, la 247.000 lei. Veniturile inregistrate de Bittnet de la Equatorial in 2019 au reprezentat un randament al capitalului de peste 20%!

In cazul Bittnet Training, activitatea operațională a generat o cifra de afaceri de 12.68 milioane lei, in creștere cu 71% fata de 2018 si un profit operațional de puțin peste 2 milioane lei, fata de o pierdere de 71.000 lei in 2018. Profitul brut al activității de Educație a fost de 792.000 lei, in creștere cu 1,7 milioane lei fata de 2018.

Credem ca aceste rezultate demonstrează încă o data teoria ca aceste afaceri funcționează mai bine la scara mai mare, justificând astfel dorința noastră de a continua creșterea accelerata. Spre exemplu, in 2019, doar linia de business “Training IT” a generat venituri comparabile cu cele înregistrate de întreaga companie in urma cu doar 3 ani (2016).

In 2019 acționarii au înregistrat o creștere a valorii investiției de peste 57 milioane lei, reprezentând o creștere de 90%.Ne propunem sa continuam si 2020 abordarea care a generat o creștere anualizata de 70% din 2015 pana acum: o majorare de capital cu acțiuni gratuite in proporție de 7 sau 8 acțiuni gratuite la 10 acțiuni deținute pentru acționarii Bittnet, însoțită de o majorare de capital cu aporturi noi, cu randament sensibil pentru investitori.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.