Smarter_way_USA

Cum obții un credit de nevoi personale

Pentru a obtine un credit de nevoi personale sunt patru conditii de baza ce trebuie indeplinite:

  • Dovada obtinerii unor venituri;
  • Vechimea in munca;
  • Gradul de indatorare;
  • Sa nu ai restante la alte credite, sa nu figurezi in Biroul de Credit.

In functie de acesti factori, dar si alti factori de risc, banca va face analiza de scoring pe baza careia va decide daca se acorda sau nu creditul, in ce suma si pe ce perioada (in functie si de cerintele tale).

Obtinerea de venituri stabile este cel mai important factor in acordarea unui credit, acestea permit plata ratelor si implicit rambursarea imprumutului. In prezent nu mai este nevoie sa aduci dovezi de la angajator. Bancile analizeaza baza de date ANAF si pe baza acesteia va acorda creditul. Fisa fiscala sau adeverita de venit vor fi necesare doar in cazul in care veniturile tale sunt altele decat salariile sau pensiile.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Da 200 – 1900 RON 1400 RON 45 zile
15 min Nu 5000 – 56250 RON 56250 RON 60 luni
24 de ore Da 100 – 1500 RON 1500 RON 35 zile
20 min Da 100 – 500 RON 2000 RON 30 zile
1 ore Nu 600 – 1800 RON 1800 RON 5 luni
48 ore Da 100 – 3000 RON 15000 RON 33 luni
15 min Nu 150 – 600 RON 1500 RON 30 zile

Bancile vor tine seama atat de vechimea la actualul loc de munca, cat si de numarul total al anilor in campul muncii.

O alta conditie importanta este cursivitatea angajarii la una sau mai multe firme, adica timpul petrecut fara intreruperi in locurile de munca. Astfel, cu cat vechimea in munca este mai mare si mai stabila, cu atat nota data de banca pentru calcularea riscului aferent creditului este mai mare si implicit cresc sansele de obtinere a imprumutului.

In general, bancile impun o vechime minima de 3 pana la 6 luni la actualul angajator si o vechime totala in munca de cel putin 1 an, acestea fiind garantiile reale ca persoana pe care o imprumuta banca va avea capacitatea de a rambursa creditul fara probleme in urmatoarea perioada.

Banca nu se va uita neaparat la mutarea angajatului de la o firma la alta cat mai ales la perioada de intrerupere intre doua locuri de munca. In cazul in care exista un timp mare de pauza intre doua servicii, acest fapt reprezinta, fireste, un risc pentru rambursarea imprumului, intrucat in acea perioada potentialul client nu va avea resurse pentru achitarea ratei. De aceea trebuie avut grija ca atunci cand schimbati serviciul sa va asigurati o continuitate, pentru a avea sanse cat mai mari atunci cand veti aplica pentru un credite nevoi personale.

Cele mai multe banci solicita celor care vor sa obtina un imprumut un venit minim. Banca ia in calcul si alte obligatii de plata, daca exista, cum ar fi alte rate la banca, asigurari, leasing sau plata unor furnizori de servicii, iar abia apoi banii care raman pot fi luati in calcul pentru achitarea ratei la credit.

Dupa ce banca va calcula nivelul net al venitului unui client, dupa scaderea cheltuieilor lunare si altor datorii, va stabili valoarea maxima a ratei ce poate fi alocata lunar pentru un nou imprumut, adica ceea ce se cheama in jargonul financiar gradul maxim de indatorare. Gradul de indatorare acceptat in prezent de banci este intre 40% si 70% in functie de banca.

Pe Provident.ro poti aplica online pentru un credit. Datele tale sunt transmise catre banca, de unde vei fi contactat pentru a-ti face scoringul. Astfel, fara drumuri la banca poti sa afli daca poti obtine sau nu un imprumut.

O importanta conditie in obtinerea unui imprumut este sa nu ai restante de peste 30 de zile, care sa fie inregistrate la Biroul de Credit. Daca figurezi cu restante in baza de date a Biroului de Credit sansele de a obtine un credit in urmatorii 4 ani scad destul de mult. Spunem 4 ani, deoarece pe o perioada de 4 ani de la achitarea datoriei, sunt pastrate datele in registru.

Pentru obtinerea unui credit, bancile solicita urmatoarele tipuri de documente:

  • Act de identitate si certificat de casatorie (daca este cazul);
  • Acord  de consultare si prelucrare a informatiilor din bazele de date ANAF;
  • Fisa fiscala si adeverinta de venit (in situatia in care veniturile tale nu sunt declarate la ANAF);
  • Cerere de credit;
  • Acord consultare Biroul de Credit.
  • Alte  documnete ce mai pot fi cerute de banca pot fi:
  • Copia cartii de munca;
  • Factura de utilitati;
  • Pentru cetateni straini, rezidenti in Romania: copie pasaport, copie permis de sedere valabil (temporar sau definitiv), copie permis de munca valabil.

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.