Smarter_way_USA

30 de minute petrecute pe Netflix, polueaza Planeta cat 6 km de condus cu masina

Serviciile de streaming te ajuta sa te relaxezi, iar sutele de programe derulate de platformele in domeniu sunt un adevarat deliciu in timpul liber. Cine s-ar fi gandit ca, pe cat sunt de interesante, pe atat sunt de nocive pentru mediul inconjurator?

Shift Project a publicat un raport ingrijorator cu privire la emisiile de dioxid de carbon. Potrivit companiei din Franta, vizionarea a 30 de minute pe serviciul de streaming cauzeaza emisii de 1,6 kilograme de dioxid de carbon.

Cu alte cuvinte, 30 de minute petrecute pe platforma de streaming echivaleaza cu impactul pe care il are asupra mediului, daca sofezi pe o distanta de 6,2 kilometri.

Nivelul total al emisiilor de dioxid de carbon ale serviciilor de streaming in 2019 echivaleaza cu cele emise de Spania, Din nefericire, specialistii estimeaza ca impactul va fi si mai devastator in viitor si preconizeaza o dublare a volumului acestor emisii.

Daca aruncam o privire peste clasamentul celor mai mari generatoare de emisii de dioxit de carbon, observam ca un sfert dintre acestea sunt emanate de folosirea serviciilor de streaming, de tipul HBO Go, Netflix, Amazon sau Hulu.

Fie ca alegem sa vizionam un film pe platformele de streaming, fie ca trimitem un e-mail sau incarcam o poza pe platformele sociale, trebuie sa tinem cont de faptul ca tot ceea ce face un computer, o tableta sau un smartphone necesita energie electrica. Si, pentru a genera aceasta energie electrica, lumea inca foloseste predominant combustibili fosili – care produc dioxid de carbon si contribuie la captarea caldurii gazelor cu efect de sera.

“Videoclipurile digitale au dimensiuni de fisiere foarte mari si (sunt din ce in ce mai mari cu fiecare noua generatie de videoclipuri de inalta definitie. Mai multe date sunt egale cu mai multa energie necesara pentru a mentine un sistem care este gata sa transmita acest videoclip pe dispozitivul dvs., la un moment dat”, un spus Gary Cook de la Greenpeace, citat de Proiectul Shift.

Din acest motiv, simplele activitati cotidiene in viata online afecteaza puternic Planeta si creste riscul incalzirii globale, fenomen asupra caruia comunitatea oamenilor de stiinta trage puternice semnale de alarma in prezent, solicitand limitarea factorilor de risc, atat de catre Guvernele lumii, cat si de catre fiecare persoana in parte.

“Pentru ca consumul de energie sa ramana plat pentru urmatorii cinci pana la 10 ani, trebuie imbunatatita semnificativ performanta energetica a echipamentelor IT si a centrelor de date sau apetitul nostru pentru calcule trebuie sa se diminueze”, a spus Dale Sartor, de la Centrul de expertiza pentru centrele de date ale Departamentului de Energie al SUA.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.