Smarter_way_USA

#bursapescurt: Știrile business ale zilei 13 noiembrie 2019

  • La solicitarea Fondului Proprietatea, actionar minoritar, societatea Nuclearelectrica (SNN) convoaca actionarii pe 19 decembrie 2019 pentru a aproba distribuirea a cca. 513 mil. RON din rezultatul reportat. Propunerea este de 1.7 RON dividend suplimentar brut pe actiune, echivalentul a unui randament de 12%. (Sursa: ZF.ro, comunicat companie)
  • Sphera Franchise Group, operatoare in sistem de franciza a brandurilor KFC, Pizza Hut si Taco Bell, ce desfasoara activitati in Romania, Republica Moldova si Italia, a inregistrat in primele noua luni ale 2019 un profit net de 31.8 mil. RON, fiind in scadere cu 1.77% fata de perioada similara a anului trecut. Vanzarile consolidate au crescut cu 25.9%, atingand valoare de 694.3 mil. RON. Asadar, profitul din exploatare in restaurante a ajuns la 89.5 milioane RON in primele noua luni ale acestui an, reprezentand 12.9% din vanzari. Dintre cele trei branduri, KFC a inregistrat in primele noua luni ale 2019 un profit din exploatare de 53.9 mil. RON (mai mare cu 20.57%), in timp ce Pizza Hut si Taco Bell si-au diminuat pierderile, ajungand la un rezultat negativ de 2.7 mil. RON, respectiv 276,000 RON. (Sursa: raport companie)
  • Oil Terminal, cel mai mare terminal pentru import/export titei, produse petroliere si petrochimice la nivel national, a raportat un profit de 8 mil. RON in primele 9 luni din 2019, de 4 ori mai mare decat rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul din exploatare a crescut cca. 172%, la 11.6 mil. RON in T3 2019, concomitent cu cresterea veniturilor, in special cele provenite din transportul titeiului. Rezultatul pe actiune in perioada ianuarie – septembrie 2019, a crescut de la 0.004 RON/actiune la 0.014 RON/actiune. (Sursa: raport companie)
  • Grupul Alro Slatina, a raportat astazi o cifra de afaceri consolidata de 2.16 mld. RON obtinuta in primele noua luni ale 2019, mai mica cu 6% decat in perioada similara a anului trecut. Desi vanzarea de aluminiu procesat a fost mai mare in T1-T3 2019 decat in T1-T3 2018, compania a inregistrat o pierdere de 22.7 mil. RON in perioada mentionata, acest rezultat negativ provenind din pierderea de 102.4 mil. RON inregistrata in al treilea trimestru din 2019. Oficialii companiei pun rezultatele slabe obtinute in T3 pe seama cotatiilor reduse ale aluminiului de pe „London Metal Exchange”. (Sursa: comunicat companie)
  • Ieri, CEO-ul companiei Tesla, Elon Musk a anuntat ca planuieste sa contruiasca prima fabrica din Europa in Germania. Acesta a declarat ca intentioneaza sa deschida un centru de inginerie si design in Berlin. Conform surselor FT, Tesla ar putea produce masinile model 3 si Model Y in aceasta noua fabrica, planuind sa inceapa productia in 2021. (Sursa: FT.com)
  • Conform WSJ, un reprezentant al autoritatiilor federale ar fi initiat o investigatie privind acordul dintre Google si Ascension Health, prin care gigantul de tehnologie ar fi primit accesul la informatiile detaliate privind sanatatea a milioane de pacienti. Departamentul de Sanatate din SUA va superviza colectarea de date, pentru a se asigura ca parteneriatul respecta reglementarile in vigoare ce presupun pastrarea confidentiala a datelor pacientilor. (Sursa: Reuters.com)
  • Cotatia actiunilor Disney a crescut cu putin peste 1% in sedinta de tranzactionare de ieri, dupa ce compania a lansat serviciul de streaming video Disney+. Debutul noii platforme a intampinat dificultati tehnice, compania declarand ca erorile au fost generate de cererea peste asteptari din partea clientilor. (Sursa: Reuters.com)
  • Compania producatoare de tevi, TMK Artrom Slatina, a raportat ieri un profit de 7.82 mil. RON, fiind in scadere cu 88% fata de primele noua luni ale anului 2018. In ceea ce priveste veniturile, acestea au scazut, de asemenea, cu 16.5%, ajungand la 917 mil. RON. Astfel, compania a inregistrat un profit operational de 175.15 mil. RON, mai mic cu 25.6% decat in perioada similara a anului trecut. In ceea ce priveste productia de tevi, aceasta a fost de 140,765 tone, micsorandu-se cu 5% fata de ianuarie- septembrie 2018. (Sursa: raport companie)
  • Electrocontact Botosani, producator de echipamente electrice, a inregistrat un profit de 10,859 RON, in scadere cu 96.77% fata de primele noua luni ale anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri s-a redus cu 47.3%, ajungand la 322,545 RON. Cu toate acestea, indicatorul lichiditatii curente inregistrat in perioada vizata a fost de 2.09%, ceea ce arata stabilitatea companiei in procesul de productie si posibilitatea acesteia de a-si indeplini obligatiile pe termen scurt. (Sursa: raport companie)
  • Google a semnat cel mai mare contract al sau in materie de servicii de cloud computing in domniul sanatatii. Ascension, compania cu care Google urmeaza sa colaboreze, detine 150 de spitale si peste 50 de azile de batrani in SUA. Astfel, gigantul de tehnologie va capata informatii personale de sanatate a milioane de cetateni americani din peste 21 de state. Oficialii companiei Ascension si-au bazat decizia pe faptul ca, printr-un astfel de serviciu, se va imbunatati eficacitatea procesului clinic, precum si siguranta pacientilor. (Sursa: reuters.com)
  • Burger King a inceput distribuirea unui burger vegetal in peste 25 de tari din Europa, folosind chiftele produse de Unilever. Aceasta decizie vine in contextul cererii tot mai mari pentru produsele vegetariene si a interesului sporit pe care compania il are pentru sanatatea clientilor, dar si a impactului asupra mediului pe care il produce consumul de carne in masa. Companii precum Beyond Meat Inc. sau Impossible Foods Inc. sunt concurenti tot mai puternici ai Unilever pe piata de aprovizionare a lanturilor de fast-food cu produse vegetariene. Astfel, Unilever va distribui brandul sau „The Vegetarian Butcher” in peste 2500 de restaurante, in tari precum Germania, Spania, Polonia sau Italia. (Sursa: Reuters.com)
  • Cotatia actiunilor Boeing a crescut cu peste 4% in sedinta de tranzactionare de ieri, dupa ce compania a anuntat ca se asteapta sa reia livrarile de aeronave model 737 Max din decembrie si acestea sa primeasca aprobarea pentru reluarea zborurilor comerciale din ianuarie 2020. Vineri, linii aeriene precum Southwest Airlines sau American Airlines au anuntat ca au retras din programul de zbor aeronavele 737 Max pana in martie 2020. (Sursa: Reuters.com)
  • Compania germana de software TeamViewer a inregistrat o crestere a EBITDA de 95%, pana la 46 mil EUR, comparativ cu acelasi trimestru al anului 2018, in primul raport publicat dupa IPO. Compania a fost evaluata la 5.25 mld. EUR pe piata din Frankfurt, actiunile sale fiind tranzactionate in prezent sub pretul IPO de 26.25 EUR, desi in timpul ultimei sedinte cotatia actiunilor a crescut cu pana la 5% dupa publicarea rezultatelor pentru al treilea trimestru. Teamviewer a avut in T3, 590 de clienti ce platesc peste 10,000 EUR anual, o crestere de 60% raportata la anul precedent. Compania previzioneaza o crestere a veniturilor de peste 49%, cu venituri totale cuprinse in intervalul 386—391 mil. EUR comparativ cu 258 mil. EUR la finele lui 2018. (Sursa: Reuters.com, raport companie)
  • Bursa de Valori Bucuresti a raportat astazi, la nivel de grup, un profit de 6.7 mil. RON pentru primele noua luni ale anului, in scadere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile operationale, mai mici cu 9% decat in primele noua luni ale 2018, au atins valoarea de 26.45 mil. RON. Indicele BET si-a continuat trendul ascendent si in trimestrul al treilea, crescand cu 8.6% pe fondul evolutiei pozitive din mediul economic, dar si a anuntului de promovare a Romaniei la statutul de piata emergenta. Comparativ, conform datelor BVB, indicele S&P500 a crescut in trimestrul al treilea cu 1.2%, in timp ce FTSE 100 a scazut cu 0.2%. (Sursa: raport companie)
  • ALRO Slatina a anuntat convocarea Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor pentru data de 13 decembrie 2019. In cazul in care nu se intruneste cvorumul de prezenta, o a doua adunare va avea loc pe data de 14 decembrie. Pe ordinea de zi se afla, printre altele, alegerea unui administrator, ca urmare a demisiei din functie a d-lui Serghei Gheorghe. (Sursa: comunicat companie)
  • Conform unei publicatii germane, Daimler ar urma sa disponibilizeze aproximativ 1,100 de angajati din cadrul managementului companiei la nivel global, reprezentand 10% din pozitiile de conducere. CEO-ul companiei urmeaza sa anunte o noua actualizare a strategiei, ce ar putea include reduceri de cost, pe 14 noiembrie. (Sursa: Reuters.com)
  • Vineri, Pentagonul a anuntat ca General Dynamics Corp a castigat un contract in sectorul de aparare, in valoare de 732 mil. USD, in vederea sustinerii sistemului de comunicatii prin satelit. (Sursa: Reuters.com)
  • Luni, compania chineza Alibaba a anuntat ca a inregistrat o crestere de peste 25% a vanzarilor in primele 9 ore din cadrul promotiilor “Single’s Day”, inregistrand 23 mld. USD, echivalent a doua treimi din vanzarile online trimestriale ale competitorului sau american, Amazon.com. In ciuda inregistrarii unui avans in primele ore, analistii previzioneaza ca vanzarile pentru intreaga zi vor fi sub nivelul celor inregistrate in urma cu un an. (Sursa: Reuters.com)
  • In cadrul unor postari de pe Twitter, antreprenorul David Heinemeier Hansson a declarat ca a primit o limita de credit de 20 de ori mai mare decat sotia sa, desi acestia ofereau aceleasi informatii financiare la nivel de cuplu, acesta acuzand ca Apple Card ar avea diversi algoritmi ce ar discrimina in functie de sex. Departamentul de Servicii Financiare din New York a pornit o investigatie pentru a determina ce practici privind cardurile de credit au Goldman Sachs, partenerul Apple in cadrul proiectului Apple Card. (Sursa: Reuters.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.