De ce să faci voluntariat și să participi la evenimente în studenție?

Să fii proaspăt student poate fi greu și uneori vine la pachet cu multă confuzie. Ce vreau să fac? Cum fac asta? Cum pot ajunge acolo? Multe întrebări, puține răspunsuri.

Studenția este o parte importantă din viața unui tânăr. Aceasta reprezintă atât o oportunitate de dezvoltare, cât și de distracție. Aproape peste tot este nevoie de experiență și, fiind la început de drum, întrebarea comună este: “cum o putem dobândi?”

Noi venim către tine cu două recomandări (testate de noi): voluntariatul și participarea la evenimente sau proiecte, menite să contribuie la dezvoltarea studenților.

Voluntariatul îmbină utilul cu plăcutul, este o oportunitate atât de dezvoltare personală, cât și profesională. Aceștia sunt anii în care poți încerca, poți vedea care domeniu te atrage mai mult sau ce industrie. Poți face ce vrei și te poți dezvolta în orice direcție. Business, protejarea mediului, salvarea animalelor, lucrul cu copiii, diversitatea culturală… și multe altele.

Studenția îți oferă multe beneficii pe partea de voluntariat. Poți căuta un ONG care activează într-un domeniu de care ești pasionat sau care luptă pentru o cauză în care tu crezi. Ulterior, totul va veni de la sine. Va trece timpul și nici nu vei simți că te-ai schimbat, dar când te vei uita în urmă, vei vedea ce mult ai evoluat.

Voluntariatul este despre empatie, despre dorința de a ajuta și a te dezvolta. Voluntariatul îți oferă toate resursele pentru a înflori frumos.

Dacă ești student și vrei să aprofundezi mai mult ceea ce înveți la facultate, poți intra într-o organziație studențească. Acolo poți pune în practică lucrurile pe care le inveți și poți avea un prim contact cu domeniul pe care-l studiezi. De asemenea, asociațiile studențești sunt axate pe dezvoltarea membrilor, de aceea oferă multe workshop-uri pentru asta.

Participarea la evenimente și proiecte reprezintă tot o parte importantă pentru dezvoltarea studenților, pentru că, de obicei, în cadrul acestor evenimente, se discută teme de actualitate pentru aceștia și sunt abordate probleme de care se lovesc mereu în căutarea unui job.

Datorită acestor evenimente, nu numai că pot auzi păreri și sfaturi de la angajatori, dar pot lua contact direct cu aceștia. Pentru un tânăr student, aflat la început de drum și care nu a prea interacționat cu angajatori, este o oportunitate perfectă de a înțelege mai bine ce presupune un interviu, un job și ce este căutat acum de companii.

Implicarea unui student în diferite activități este un pas esențial în evoluția sa. Nu rata oportunitățile care-ți apar în anii studenției, ți-ar putea deschide multe drumuri!


Vezi reducerile de Black Friday:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Recommended investment platforms:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

Azi va recomandam:


Investeste in actiuni la bursa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.