Smarter_way_USA

#bursapescurt: Știrile business ale zilei 8 noiembrie 2019

  • Compania Aerostar SA (ARS) a raportat astazi o cifra de afaceri in crestere cu 12% fata de primele noua luni din 2018, obtinand o valoare de 266.8 mil. RON. Astfel, in primele 9 luni, compania a realizat 73.2% din veniturile bugetate pentru intregul an 2019. De mentionat este faptul ca 84% din venituri sunt realizate din vanzari la export (224.7 mil RON). Contrar, profitul net realizat este in scadere cu aproximativ 29%, ajungand la valoarea de 42.4 mil. RON. Totusi, profitul net bugetat de catre compa- nie pentru intregul an 2019 a fost de 38.16 mil RON, fiind, astfel, depasit in primele noua luni ale anului. In perioada ianuarie – septembrie 2019, Aerostar a inregistrat cheltuieli cu investitiile de 16.47 mil. RON, dintre care 89% au fost investitii de dezvol- tare. Compania are o capitalizare de 784.3 mil. RON, iar principalii actionari sunt IAROM S.A si SIF2. (Sursa: raport companie)
  • Asiguratorul german, Allianz (ALV), a raportat, astazi, o crestere a profitului net cu 0.6% fata de T3/2018, obtinand o valoare de 1.9 mld. EUR si depasind estimarile analistilor cu 11 mil. EUR. In ceea ce priveste cifra de afaceri, aceasta a crescut cu 0.61% fata de trimestrul precedent, dar si cu 8.1% comparativ cu perioada similara a anului trecut, compania obtinand 33.4 mld. EUR venituri totale. (Sursa: raport companie)
  • Cotatia actiunilor Disney este in crestere cu peste 5% in tranzactionarea after-hours, dupa ce compania a publicat rezultatele trimestriale in linie cu asteptarile pietei. Profitul net trimestrial inregistrat de companie de 1.05 mld. USD, a fost semnificativ mai mic decat cel din T3 2018, de 2.32 mld. USD. Veniturile de 19.1 mld. USD, au fost in crestere cu 34% fata de aceeasi peri- oada a anului trecut. Compania, ce are o capitalizare de piata de 239.5 mld. USD, urmeaza sa lanseze noul serviciu de stream- ing video pe 12 noimebrie. (Sursa: MarketWatch.com)
  • Conform surselor Reuters, compania Alibaba ar planui sa lanseze o oferta de actiuni la Hong Kong, in valoare de 10-15 mld. USD, aceasta fiind programata pentru ultima saptamana din noiembrie. Raportat la preturile de inchidere de ieri, capitalizarea de piata a gigantului chinez este estimata la peste 477 mld. USD. (Sursa: Reuters.com, YahooFinance)
  • WhatsApp, parte a grupului Facebook, a introdus o noua optiune in cadrul aplicatiei sale, ce le permite companiilor din dome- niul e-commerce sa isi prezinte catalogul de produse, astfel Facebook ar putea sa ajunga la monetizarea aplicatiei cumparate in 2014 pentru suma de 19 mld. USD. Aceasta noua optiune este disponibila pentru utilizatorii din Brazilia, Germania, India, In- donezia, Mexic, Marea Britanie si SUA, urmand ca in urmatoarele saptamani sa fie implementata la nivel global. (Sursa: Reu- ters.com)
  • Reprezentantii Xerox au confirmat stirea conform careia ar fi lansat o oferta companiei HP, acestia declarand ca o consolidare a afacerilor celor doua companii le-ar oferi un avantaj distinctiv si doresc sa continue acest proces pentru a crea valoare adition- ala actionarilor. Conform surselor CNBC, compania Xerox ar fi dispusa sa ofere 77% sub forma de bani lichizi si 23% actiuni, la un pret de 22 USD/actiune. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • Consiliul de administratie al producatorului de medicamente, Biofarm Bucuresti (BIO), a convocat actionarii pentru data de 11 decembrie 2019 in vederea aprobarii distribuirii unui dividend suplimentar in valoare de 0.1 lei brut pe actiune din profitul realizat in 2018. Acest proces va fi sustinut cu 9.8 mil. RON, suma rezultata din diminuarea rezervelor. (Sursa: zf.ro)
  • Lufthansa, cea mai mare companie germana de aviatie, a raportat un profit net de 1.04 mld. EUR, in scadere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cu toate acestea, veniturile au totalizat 27.7 mld. EUR, consemnand o crestere cu 3% fata de primele noua luni din 2018. Astfel, principalul motiv ce a dus la acesta diferenta semnificativa dintre profituri a fost aplicarea standardului IFRS 16 pentru anul 2019, comparativ cu anul 2018 pentru care datele nu au fost ajustate. (Sursa: raport companie)
  • Siemens a raportat o cifra de afaceri de 24.52 mld. EUR pentru trimestrul al treilea, in crestere cu 8.5% fata de T3/2018. Profitul net de 1.47 mld. EUR a reprezentat o crestere cu 116% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Pentru anul fiscal 2019, compania a propus o crestere a dividendelor cu 0.10 EUR per actiune pana la nivelul de 3.90 EUR.(Sursa: raport companie)
  • Compania Fitbit, ce urmeaza a fi achizitionata de Google, a raportat rezultate financiare trimestriale in linie cu asteptarile pietei. Compania a inregistrat o pierdere neta de 26.7 mil. USD, semnificativ in scadere fata de profitul de 10 mil. USD din T3 2018. Veniturile trimestriale de 347.2 mil. USD, au scazut cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce marja bruta a scazut la 32.1% fata de 40.1% din T3 2018. Fitbit a anuntat ca a vandut 3.5 milioane de device-uri, acelasi numar ca in T3 2018, dar rezultatele companiei au fost afectate de o scadere cu 12% a pretului. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • Qualcomm Inc, producatorul de cipuri, a declarat ca se asteapta la vanzarea a 200 milioane de smartphone-uri in 2020, fiind prima estimare de acest gen din partea companiei. Unul dintre clientii importanti ai Qualcomm, Apple nu a anuntat cand planuieste sa lanseze telefoanele 5G. De asemenea, Qualcomm Inc estimeaza un profit net aferent trimestrului curent peste asteptarile pietei de 1.23 mld. USD, asteptandu-se la 1.3-1.5 mld. USD pentru segmentul de business ce include licentele si noile tehnologii. (Sursa: Reuters.com)
  • HP a confirmat primirea unei propuneri din partea companiei Xerox, aceasta venind in urma a mai multor discutii privind o potentiala combinare a afacerilor a celor doua companii. Conform surselor WSJ, oferta de achizitie din partea companiei Xerox ar include o prima de preluare si ar fi estimata la un pret sub 23 USD/actiune, cotatia actiunilor HPQ inchizand la 19.57 USD in sedinta de ieri. De asemenea, surse CNBC ar sustine ca in urma preluarii HP, Xerox ar obtine cel putin 2 mld. USD din sinergii. (Sursa: SeekingAlpha, WSJ, CNBC)
  • BRD, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, a raportat un profit net pentru primele noua luni ale anului curent de 1.23 mld. RON, la nivel de grup, in crestere cu 7.4% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, veniturile operationale au crescut cu 8.5% fata de primele noua luni din 2018, banca inregistrand o valoare de 2.39 mld. RON. Astfel, desi cheltuielile operationale s-au majorat, in principal datorita costurilor cu personalul si contributiilor la Fondurile de Garantare a Depozitelor, profitul operational a crescut cu 9.5% fata de perioada anterioara. Rata creditelor neperformante a ajuns la 4% la finalul lunii septembrie 2019, o imbunatatire vizibila fata de finalul aceleasi luni din 2018 cand valoarea era 5.8%. (Sursa: comunicat companie)
  • Producatorul german de articole sportive, Adidas, a raportat un profit net de 646 mil. EUR inregistrat in T3 2019, mai mic cu 12 mil. EUR decat in perioada similara a anului anteior. Cu toate acestea, rezultatul obtinut a intrecut asteptarile analistilor de 635 mil. EUR. Reprezentantii firmei au declarat ca declinul in cresterea profitului se datoreaza, partial, trecerii la un nou standard contabil. Vanzarile inregistrate au intrecut, de asemenea, asteptarile analistilor cu 9 mil. EUR, atingand valoarea de 6.41 mld. EUR, cu 9.2% mai mari decat in T3/2018. (Sursa: MarketWatch.com)
  • La nivel de grup (automobile si motociclete), profitul net s-a micsorat cu 60.4%, ajungand la 3.6 mld. EUR. Principalul factor pentru acest rezultat inregistrat a fost schimbarea politicii contabile si adoptarea IFRS 16 (noul standard pentru leasing). In acest context, se observa ca veniturile inregistrate in primele noua luni ale anului curent au ajuns la 74.8 mld. EUR, cu 3.4% mai mult decat in perioada similara din 2018. Astfel, cel mai bine vandut model in primele noua luni ale anului 2019 a fost BMW seria 5 cu 260,318 unitati livrate. (sursa: raport companie)
  • Xerox Holdings ar lua in considerare preluarea HP, specializat in domeniul imprimantelor personale si PC- urilor, intr-o oferta combinata de numerar si actiuni. Compania HP, in termeni de capitalizare de piata este de trei ori mai mare decat Xerox, valorand 27.3 mld. USD, in timp ce Xerox are o capitalizare de piata de 8.05 mld. USD. De asemenea, in alte stiri, Xerox ar fi dispus sa isi vanda participatia de 25% din cadrul companiei mixte formate cu Fujifilm, pentru 2.3 mld. USD. (Sursa: CNBC.com, SeekingAlpha.com)
  • Compania de telecomunicatii AT&T va plati 60 mil. USD despagubiri dupa ce a indus in eroare milioane de clienti, taxandu-i pe acestia pentru optiuni de trafic nelimitat pentru care se reducea viteza in functie de gradul de utilizare. AT&T a pierdut procesul in 2018. Compania a declarat ca a ajuns la un acord cu FTC (Comisia Federala pentru Comert) in privinta despagubirii clientilor. (Sursa: reuters.com)
  • Luni, directorul departamentului de resurse umane a parasit compania, la doar cateva zile distanta dupa ce CEO-ul, Steve Easterbrook, a fost inlaturat din functie. Easterbrook a parasit si Consiliul de Administratie al companiei americane Walmart, in timp ce MCD a fost de acord sa ii plateasca compensatii in valoarea salariului de baza pe 6 luni. (Sursa: WSJ.com)
  • MedLife a achizitionat Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale din Moldova. Compania achizitionata detine sase unitati situate in orasele Piata Neamt, Bacau, Roman, Bicaz, Roznov si Targu Neamt si a inregistrat in anul 2018 o cifra de afaceri de 18 mil. RON. Prin intermediul acestei achizitii, Medlife ajunge la un portofoliu de 26 de companii achizionate, dupa ce, recent, a prealuat spitalul Lotus din Ploiesti. (Sursa: comunicat companie)
  • Standard Life Aberdeen, companie britanica cu active de 669 mld. EUR, a ajuns la o detinere 5.04% din capitalul social al produ- catorului de vinuri Purcari, totalizand 2.2 mil. RON. De la inceputul anului, actiunile WINE s-au apreciat cu 32.5%, compania ajungand la o capitalizare de 440 mil. RON. (Sursa: zf.ro)
  • Grupul Volkswagen a inceput oficial productia in serie a masinii sale electrice, ID.3, compania urmarind sa devina un lider mondial in domeniul mobilitatii electrice. Obiectivul urmarit de conducere este lansarea a aproximativ 70 de noi modele de masini electrice pana in anul 2028. Cu o saptamana in urma, compania declara ca veniturile in primele noua luni ale 2019 au crescut cu 6.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: Reuters.com)
  • SAP SE (SAP) a declarat ca planuieste sa returneze in 2020, inca 1.5 mld. EUR actionarilor, redistribuirea de peste 40% din profitul net sub forma de dividende fiind posibila datorita performantei operationale si a pozitiei financiare puternice a compa- niei. Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat o propunere a managementului ce presupunea o redistribuire mai mare a profitului sub forma de rascumparare de actiuni sau unui dividend special. (Sursa: Reuters.com)
  • Samsung a anuntat ca va inchide diviziei de cercetare pentru procesoarele Exynos la una din fabricile sale din SUA. Compania a declarat de cele aproximativ 300 de persoane ce ocupau posturi din acea divizie, vor fi relocate catre alte puncte de lucru Samsung. (Sursa: reuters.com)
  • Compania a anuntat disponibilizarea a 120 de angajati, angajati pe termen determinat, din cei 820 ce lucreaza la o fabrica din Texas. Conform Reuters, masura vine ca urmare a deciziei privind reducerea productiei in urma scaderii vanzarilor cauzate de razboiul comercial dintre SUA si China, compania argumentand ca factorul decisiv a fost cauzat de conditiile pietei. (Sursa: Reu- ters.com)
  • Uber a publicat rezultatele financiare aferente T3 2019, compania inregistrand o pierdere neta trimestriala mult mai mare decat asteptarile, de 1.16 mld. USD, depasind-o pe cea de 986 mil. USD din T3 2018. Costurile au crescut cu 33% in perioada ianuarie – septembrie 2019, ajungand la 4.92 mil. USD. Rezervarile de 16.47 mld. USD, incluzand cele de transport, mancare si livrare pachete, au crescut cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In urma publicarii rezultatelor trimestriale, cotatia actiunilor UBER a scazut cu peste 5% in tranzactionarea after-hours. (Sursa: Reuters.com)
  • SIF1 a anuntat depasirea involuntara a limitei de detinere de 5% din capitalul social al SIF 2. SIF Banat-Crisana a realizat o tran- zactie de vanzare actiuni in urma careia procentul de detinere a scazut sub pragul de 5%, in conformitate cu prevederile legale. Depasirea pragului a avut loc in contextul diminuarii capitalului social de catre SIF 2. (Sursa: comunicat companie)
  • Romgaz SA a anuntat incheierea unui act aditional cu E.ON Gaz Furnizare S.A. la un contract a carui valoare depaseste 10% din cifra de afaceri obtinuta in anul financiar 2018 de catre societate. Valoare estimata a actului juridic incheiat este de 93.32 mil RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Bittnet Systems S.A. a anuntat plata cuponului cu numarul 6 aferent obligatiunilor BNET23 emise in data de 05.07.2018 la o dobanda fixa de 9% si cu o valoare de 2.25 RON brut/obligatiune. Plata va fi efectuata pe data de 15.11.2019 si va viza toti deti- natorii de obligatiuni inregistrati in Registrul Obligatarilor la data de 11.11.2019. (Sursa: comunicat companie)
  • La sfarsitul saptamanii trecute, Google a confirmat ca va achizitiona pentru 2.1 mld. USD compania Fitbit, cunoscuta pentru ceasurile inteligente si bratarile utilizate pentru inregistrarea activitatilor sportive. Aceasta achizitie reprezinta cel mai mare acord pentru Google in domeniul de electronice pentru consumatori din 2014, cand a preluat compania Nest in schimbul sumei de 3.2 mld. USD. In urma sedintei de vineri, cotatia actiunilor Fitbit a crescut cu peste 15%. (Sursa: FT.com)
  • McDonald’s a anuntat plecarea CEO-ul companiei, Steve Easterbrook , dupa ce acesta ar fi fost implicat intr-o relatie de natura personala cu o angajata, fapt ce este impotriva politicilor interne ale companiei. Presedintele lantului de restaurante din segmentul SUA, Chris Kempczinski, va prelua functia de CEO cu efect imediat. (Sursa: Reuters.com)
  • Conform Wall Street Journal, compania Under Armour ar fi investigata de autoritatile federale cu privire la raportarea rezulta- telor financiare de catre companie, Under Armour fiind suspectata ca ar fi mutat inregistrarea vanzarilor de la un trimestru la altul. Under Armour a confirmat ca este investigata dar a declarat ca va coopera cu Departamentul de Justitie din SUA si autori- tatea de supraveghere SEC, in timp ce si-a aparat politicile de raportare. (Sursa: Reuters.com)
  • CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat in cadrul conferintei privind rezultatele trimestriale ca tranzactiile prin Apple Pay cresc de 4 ori mai repede decat cele ale companiei PayPal. De asemenea, Cook a declarat ca tranzactiile prin intermediul Apple Pay au depasit 3 miliarde in cadrul ultimului trimestru. (Sursa: Reuters.com)
  • Transgaz a inaugurat statia de comprimare gaze naturale de la Podisor, judetul Giurgiu, obiectiv investitional din cadrul Proiectului BRUA Faza 1. Acesta este cel de-al doilea obiectiv de investitii din cadrul proiectului, dupa ce la finalul lunii septembrie a fost inaugurata statia de comprimare de la Jupa. (Sursa: comunicat companie)
  • Compania Life is hard (LIH), listata pe piata AeRO, a raportat un profit net in crestere cu 68.42% comparativ cu primele noua luni ale anului 2018, marcand un nivel de 643,511 RON. Contrar, cifra de afaceri a scazut cu 8.11%, in principal datorita scaderii veniturilor din vanzarea marfurilor (-98.54%). Rezultatul financiar a fost unul negativ, in scadere cu 16.23 % comparativ cu perioada similara al anului trecut. (Sursa: raport companie)
  • Prin intermediul unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti, SIF Moldova notifica faptul ca SIF Banat-Crisana detine un numar de 50.64 mil. actiuni, reprezentand 5.053% din capitalul social al fimei si Opus-Chartered Issuances SA, fond de investitii inregistrat in Luxemburg, detine un numar de 50.65 mil. actiuni, reprezentand 5.054% din capitalul social. (Sursa: comunicat companie)
  • Pinterest a publicat rezultatele financiare aferente T3 2019, raportand un venit per utilizator sub asteptarile pietei si estimari pentru intregul an sub previziunile analistilor. In urma publicarii rezultatelor sub asteptari, cotatia actiunilor PINS a scazut cu peste 20% in tranzactionarea after-hours. Venitul per utilizator inregistrat in T3 a fost de 90 centi, sub astepta- rile de 91 centi. Pierderea neta a companiei a crescut semnificativ in ultimul trimestru, la 124.7 mil. USD, depasind cu mult pierderea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, de 18.9 mil. USD. In schimb, numarul de utilizatori activi lunari a cres- cut cu 28% la 322 milioane, peste asteptarile de 307 milioane de utilizatori. Veniturile totale trimestriale de 279.7 mil. USD, in crestere cu 47% fata de T3 2018, au fost sub asteptarile de 280.6 mil. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Facebook a fost data in judecata la curta federala din San Francisco, fiind acuzata ca anunturile lor ar fi discrimi- nat in functie de varsta si sex diversi utilizatori, prin neafisarea campaniilor de publicitate privind servicii financiare precum conturi la banci, asigurari, investitii si imprumuturi. (Sursa: Reuters.com)
  • Linia aeriana australiana Qantas a anuntat ca va imobiliza la sol trei aeronave Beoing 737 model NG, dupa ce ar fi desco- perit cateva fisuri la nivelul structurii aripilor, dar conform CEO-ului aceste fisuri prezinta un risc redus. De asemenea, compania australiana se asteapta ca pana la sfarsitul anului aceste aeronave sa fie pilotate din nou. Boeing lucreaza cu Qantas si Autorita- tea Civila de Siguranta a Aviatiei din Australia pentru a remedia problema. (Sursa: Reuters.com)
  • SIF Moldova (SIF2) a inregistrat venituri totale de 146.3 mil. RON in primele 9 luni ale 2019, in crestere cu 73.11% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Profitul net al companiei a atins 112.81 mil. RON, cu 81.{etoroCFDrisk}% peste cel raportat in perioada ianuarie-septembrie 2018. Aceasta diferenta se datoreaza, in principal, castigului net din reevaluarea activelor financiare la valoarea justa prin contul de profit si pierdere, care a inregistrat 43.137 mil. RON, comparativ cu pierderea de 10.02 mil. RON, raportata la sfarsitul lunii septembrie a anului anterior. Rezultatul obtinut depaseste cu 104% a tinta mentionata in Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru 2019. (sursa: bursa.ro, raport companie)
  • Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat prospectul simplificat in vederea emisiunii unui numar de maxim 309,869 actiuni noi in cadrul majorarii de capital social al Electrica cu suma maxima de 6.05 mld. RON, ajungand la valoarea maxima de 3.47 mld. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • In T3 2019, compania americana a raportat rezultate financiare peste asteptarile analistilor. Castigul net per actiune ajustat a fost de 15 centi/actiune, peste asteptarile de 11 centi/actiune. In plus, cifra de afaceri a depasit pragul asteptat de 22.93 mld. USD si a urcat la 23.36 mld. USD. Mai mult, numerarul aflat la dispozitia intreprinderii, dupa plata cheltuielilor necesare desfasurarii activitatii si a celor aferente capitalurilor a ajuns la 650 mln. USD. In urma publicarii rezultatelor trimestriale, cotatia actiunilor a crescut cu peste 11% in sedinta de tranzactionare de ieri. (Sursa: cnbc.com)
  • eugeot, au confirmat intentia lor privind o posibila fuziune de 50-50, la cinci luni dupa ce Fiat Chrysler a incheiat discutiile privind o fuziune cu Renault. Actiunile companiei nou formate ar putea fi listate la New York, Paris si Milano, in timp ce John Elkann, de la FCA, ar deveni Presedintele CA si Carlos Tavares, de la Peugeot, ar deveni CEO-ul noii companii. (Sursa: reuters.com, cnbc.com)
  • Apple a publicat rezultatele trimestriale, depasind asteptarile pietei atat la nivelul profitului net cat si a veniturilor totale. Profitul pe actiune de 3.03 USD este peste asteptari cu 0.19 USD. Veniturile trimestriale de 64.04 mld. USD, in crestere cu 1.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au depasit asteptarile cu 1.18 mld. USD. Pe segmente, veniturile companiei din vanzarile de iPhone au fost de 33.4 mld. USD (peste asteptarile de 32.77 mld. USD), vanzarile de iPad-uri au fost in linie cu asteptarile, cele de Mac cu 500 mil. USD sub asteptari, in timp ce accesoriile, ceasurile si produsele Home au generat venituri de 6.5 mld. USD (peste asteptarile de 5.94 mld. USD), iar vanzarile din servicii de 12.5 mld. USD au depasit asteptarile de 12.22 mld. USD. Pentru urmatorul trimestru, Apple estimeaza venituri totale de 85.5-89.5 mld. USD, in timp ce analistii se asteapta la venituri trimestriale de 86.7 mld. USD. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • Facebook a ajuns la o intelgere cu autoritarile de reglementare din Marea Britanie, aceasta presupune ca gigantul american sa plateasca o amenda de 500 mii de lire pentru permiterea companiei Cambridge Analytica sa foloseasca intr-un mod necorespunzator informatiile utilizatorilor platformei. In urma intelgerii, Facebook refuza insa sa isi asume raspunderea pentru politicile interne ale companiei ce au dus la utilizarea intr-un mod necorespunzator a datelor utilizatorilor. De asemenea, ieri, Facebook a raportat un profit net pe actiune de 2.12 USD, depasind cu 0.24 USD asteptarile. Veniturile trimestriale, de 17.65 mld. USD, in crestere cu 28.6% fata de T3 2018, au fost cu 300 mil. USD peste asteptari. (Sursa: WSJ.com, SeekingAlpha.com)
  • OMV Petrom a publicat rezultatele financiare aferente primelor noua luni ale anului. Profitul net inregistrat de SNP a fost de 2.76 mld. RON, fiind in crestere cu 3.49% fata de primele 9 luni din 2018. Compania a raportat vanzari excluzand accizele la produse petroliere de 18.19 mld. RON, in crestere cu 12.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, crestere sustinuta de volumele mai mari de produse petroliere vandute. In perioada ianuarie- septembrie 2019, rezultatul din exploatare pe segmentul Upstream a inregistrat o scadere de 12.65%, cel de Downstream fiind intr-o usoara scadere de 0.23%. (Sursa: comunicat companie)
  • Deutsche Bank a raportat sub asteptarile pietei, inregistrand o pierdere de 832 mil. EUR. Aflata in plin process de restructurare, acest rezultat este oarecum asteptat de catre companie, care in trimestrul anterior inregistrase o pierdere de 3.15 mld. EUR. Comparativ, in al treilea trimestru al anului trecut, Deutsche Bank raporta un profit net de 229 mil. EUR. Veniturile trimestriale inregistrate de 5.3 mld. EUR au fost, de asemenea, sub nivelul de 6.2 mld. EUR din T3/2018. (Sursa: CNBC.com)
  • Erste Bank a raportat rezultatele financiare aferente primelor noua luni ale anului curent. Profitul net la nivel de grup inregistrat in perioada ianuarie-septembrie 2019 de 1.22 mld. EUR, a fost intr-o usoara sca- dere de 0.43% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In T3 2019, grupul bancar a inregistrat o crestere a profitului net de 8.17% fata de acelasi trimestru al anului precedent, avand un profit trimestrial de 491.1 mil. EUR. In septembrie 2019, rata creditelor neperformante a fost de 2.7%, aratand o imbunatatire fata de sfarsitul anului trecut cand inregistra 3.2%. Veniturile nete din dobanzi au crescut cu 4.2% in primele noua luni ale anului, inregistrand 3.52 mld. EUR, fiind influentata de evolutia pozitiva din Republica Ceha, urmata de Romania si Ungaria. (Sursa: comunicat companie)
  • Astazi, compania germana Bayer a raportat un profit net de 1.04 mld. EUR, in scadere cu 60% fata de acelasi trimestru al anului trecut. Cu toate acestea, veniturile companiei s-au majorat cu 6% fata de T3/2018, ajungand la 9.83 mld. EUR si depasind cu 13 mil. EUR estimarile analistilor. (Sursa: MarketWatch.com)
  • Companiile Fiat Chrysler Automobiles si PSA Group, producatorul Peugeot, au declarat ca se afla in discutii pentru o eventuala fuziune, fapt ce ar putea duce la crearea unui gigant auto in valoare de 46 mld. USD, devenind astfel al patrulea ca marime din lume. Discutiile au avut loc in contextul unei presiuni tot mai mari a costurilor ce a acaparat piata auto internationala. (Sursa: wsj.com)
  • Xerox a raportat rezultatele financiare aferente T3 2019, raportand peste asteptarile pietei atat la nivelul venitu- rilor trimestriale cat si a profitului pe actiune. Cotatia actiunilor XRX a crescut cu peste 11% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri. Compania a raportat un profit per actiune de 0.96 USD, depasind cu 0.33 USD asteptarile. Veniturile trimestriale de 2.2 mld. USD, in scadere cu 6.4% fata de T3 2018, au fost cu 10 mil. USD peste asteptari. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg, a admis aseara, in fata Senatului american de la Capitol Hill, erorile comise de companie in proiectarea si constructia avioanelor 737 Max, implicate in doua accidente fatale. Este pentru prima oara cand compania ad- mite, la cel mai inalt nivel, greselile comise. (Sursa: cnbc.com)
  • Facebook a anuntat ca a dat in judecata compania israeliana NSO Group, acuzand faptul ca o parte din tele- foanele utilizatorilor aplicatiei WhatsApp au fost infectate de un spyware al firmei de securitate cibernetica. NSO Group dezvol- ta software prin intermediul caruia poate prelua controlul asupra smartphone-urilor. (Sursa: wsj.com)
  • SIF Banat Crisana (SIF 1), a raportat ieri un profit net al exercitiului financiar de 126.54 mil. RON, in crestere cu 93.32% fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile au insumat 149.86 mil. RON, cu 85% mai mult decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior. Valoarea activului net pe actiune (VUAN) a fost de 4.9745 lei la 30 septembrie 2019 comparativ cu 4.8363 lei la sfarsitul lunii iunie 2019. (Sursa: comunicat companie)
  • Dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, Teraplast a raportat un profit net pentru primele noua luni ale anului de 33.75 mil. RON, in crestere cu 51.42% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. In primele noua luni din 2019, Gru- pul Teraplast si-a majorat volumul de afaceri cu 21.79%, insumand 719.13 mil. RON, evolutia pozitiva fiind determinata in prin- cipal de cresterea volumului aferent urmatoarelor segmente: instalatii, granule si profile tamplarie si TeraPlast Recycling (+28% pana la 278.58 mil. RON), tigla metalica (+22% pana la 202.08 mil. RON) si panouri sandwich (+18% pana la 217.58 mil. RON). (Sursa: comunicat companie)
  • Alphabet, compania-mama a Google, a raportat venituri de 40,5 miliarde USD in al treilea trimestru al anului curent, reprezen- tand o crestere de 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In ciuda acestei cresteri, se observa o incetinere a ritmului de crestere cu care compania si-a obisnuit actionarii. Veniturile din publicitate au crescut la 33.9 mld. USD, contribuind la un profit total de 7.1 mld. USD. Acest rezultat este mai mic decat asteptarile analistilor si a scazut cu 23% fata de perioada similara a anului precedent. Actiunile companiei s-au apreciat cu 25% de la inceputului anului, in linie cu randamentul mediu din piata de tehnologie. (Sursa: WSJ.com)
  • Virgin Galactic si-a listat actiunile pe NYSE, sub simbol SPCE, devenind prima companie listata specializata pe turism spatial. Cotatia actiunilor SPCE a crescut pana la 12.93 USD in timpul sedintei de tranzactionare, inchizand apoi la un pret de 11.75 USD. Listarea actiunilor vine in urma achizitiei in procent de 49% a Virgin Galactic de catre compania lui Chamath Palihapitiya, aceasta fiind deja listata sub simbolul IPOA. Virgin Galactic planuieste sa lanseze zborurile comerciale in 2020 si sa devina profitabila pana in 2021. (Sursa: CNBC.com)
  • Fitbit au crescut cu peste 30% dupa ce, conform Reuters, ar fi anuntat ca Google ar fi in discutii pentru achizitio- narea companiei. Prin acest acord, Google ar putea incepe dezvoltarea unor produse ce ar concura cu Apple Watch produs de Apple si cele produse de Samsung. Atat Google, cat si Fitbit au refuzat sa dea declaratii privind aceasta stire. (Sursa: Reu- ters.com)
  • Cotatia actiunilor Spotify a crescut cu peste 16%, dupa ce compania a raportat rezultatele trimestriale peste asteptarile pietei. Profitul per actiune de 0.36 USD, a depasit cu 0.65 USD asteptarile, in timp ce veniturile trimestriale de 1.73 mld. USD, in crestere cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au fost cu 10 mil. USD peste asteptari. In T3, cei 113 milioane de abo- nati ai serviciului premium au fost in crestere cu 30% fata de T3 2018, depasind asteptarile de 11.2 milioane. Marja bruta de 25.5%, a depasit asteptarile de 24.7%, fiind in crestre cu 20 de puncte de baza fata de T3 2018. Pentru T4, compania se asteap- ta la 120-125 milioane de utilizatori si marje brute de profit de 23.7—25.7%. (Sursa: SeekingAlpha)
  • In T3 2019, profitul net cumulat al companiei petroliere s-a diminuat cu 41%, de la 8.8 mld. USD, in aceeasi perioada a anului precedent, la 4.17 mld. USD. Dinamica a survenit pe fondul micsorarii cotatiilor petrolului, al diminuarii castigurilor din activi- tatea de upstream, dar si al impactului negativ al climei. (Sursa: cnbc.com, raport companie)
  • Compania Apple a anuntat lansarea unei noi generatii de casti, numite AirPods Pro, avand un pret de 249 USD. Comenzile au inceput de luni, in timp ce noua generatie de casti va ajunge in magazine pe 30 octombrie. De asemenea, analistii de la Jefferies au anuntat un nou pret tinta pentru actiunile Apple, crescand estimarile de la 260 USD la 285 USD. Apple urmeaza sa publice rezultatele financiare aferente T3 pe 30 octombrie. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • T-Mobile a raportat rezultatele trimestriale, inregistrand venituri sub asteptarile pietei, dar un profit pe actiune ce depaseste asteptarile pietei. Compania a anuntat 754,000 de noi utilizatori lunari de telefonie mobila, peste asteptarile de 742,000. Profitul pe actiune de 1.01 USD, a depasit cu 0.04 USD asteptarile, in timp ce veniturile trimestriale de 11.06 mld. USD au fost cu 270 mil. USD sub asteptari. (Sursa: SeekingAlpha.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.