Smarter_way_USA

#bursapescurt – Știrile business ale zilei 4 septembrie 2019

  • Romgaz a incheiat doua contracte pentru furnizarea de gaze naturale cu Electrocentrale Bucuresti, in valoare totala de 14.3 mil. RON, ce prevad vanzarea-cumpararea de gaze naturale pe piata concurentiala. De asemenea, ANRE a elaborat un proiect de ordin care modifica prevederile OUG 114, ce impuneau celor doi producatori romani de gaze sa vanda gazele necesare consumului populatiei si al centralelor termice pana in 2022. Conform noului ordin, obligatia va fi mentinuta doar pana in martie 2020. (Sursa: Economica.net)
  • OMV Petrom a fost obligata de catre instanta de judecata la plata unei amenzi penale de 1 mil. RON pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa si, de asemenea, a fost obligata la plata unor daune morale familiei victimei in valoare de 250 mii EUR. (Sursa: ZF.ro)
  • Actionarii producatorului de aparate neelectrice de uz casnic Metalica Oradea au aprobat vineri majorarea capitalului social, intr-o singura etapa, prin contributii in numerar cu suma maxima de 3.5 mil. RON, pana la valoarea maxima de 5.3 mil. RON. Compania intentioneaza sa emita maximum 1.4 mil. actiuni noi cu valoarea nominala de 2.5 lei/actiune, la un pret de emisiune egal cu valoarea nominala. (Sursa: ZF.ro)
  • Ieri, retailer-ul american Walmart a declarat ca nu va mai comercializa munitie pentru pistoale si va retrage anumite modele de arme de asalt in toate magazinele din SUA. Decizia vine ca raspuns la cele doua atentate din magazinele Walmart, din Texas si Mississippi. (Sursa: reuters.com)
  • Statul american Illinois s-a alaturat altor 15 state americane si Districtului Columbiei intr-un proces intentat impotriva realizarii fuziunii dintre T-Mobile US si Sprint Corp., care totalizeaza 26 mld. USD. (Sursa: reuters.com)
  • Compania Tyson Foods si-a redus estimarile in privinta profitului inregistrat in acest an, pe fondul volatilitatii de pe piata marfurilor si a unui incendiu la o facilitate proprie. Totodata, compania a motivat ca profitul anual este negativ influentat de catre initiativele de imbunatatire a sigurantei hranei si a unui avans operational sub asteptari pe segmentul procesarii de c arne de pui. (Sursa: reuters.com)
  • Producatorul auto, Ford, a ajuns la un acord de vanzare a propriei facilitati, din Brazilia, cu firma auto braziliana CAOA, c are se pregateste sa concedieze 1,300 de membri ai personalului fabricii, conform declaratiilor sindicatului muncitorilor din respectiva facilitate. (Sursa: reuters.com)
  • Dupa ce compania de IT a trecut pe pierdere de 4.9 mil. RON in S1 2019, ca urmare a consolidarii activitatii Dendrio si a majorarii cheltuielilor cu dobanzile ce au avut un efect negativ asupra rezulatului net, Bittnet a anuntat ca transferul pe piata principala ar putea fi amanat pana in anul 2020, intrucat compania a intampinat dificultati in gasirea unui partener de audit care sa ofere, in acelasi timp, un proces rapid si un pret acceptabil. De asemenea, Bittnet a declarat ca va continua demersurile de intarire a situatiei financiare prin derularea unor operatiuni de atragere de capital de tip “equity”. (Sursa: ZF.ro)
  • Dupa mai multi ani in care nu a anuntat vreo achizitie in vederea extinderii activitatii de downstream, OMV Petrom intentioneaza sa achizitioneze reteaua de statii Art Petrol, care cuprinde opt benzinarii in zona Munteniei. Grupul petrolier detine o retea de 794 de statii de distributie pe pietele din Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Serbia, oferind o gama complete de produse si servicii. In prezent, Consiliul de Administratie analizeaza aceasta posibila tranzactie. (Sursa:
  • Directorul executiv Christian Sewing a declarat ca, incepand din septembrie, va investi 15% din salariul sau net in actiunile Deutsche Bank. Lunar, acesta va achizitiona actiuni in valoare de 21,250 EUR, pana la sfarsitul anului 2022, tranzactia totalizand aproximativ 850,000 EUR la sfarsitul perioadei respective. (Sursa: Reuters.com)
  • Sindicatul lucratorilor din Coreea de Sud a acceptat sa primeasca cele mai mici bonusuri din 2000 pana in prezent, conducand la evitarea unei greve care ar fi afectat planul companiei de a-si majora profitabilitatea. (Sursa: reuters.com)
  • Subsidiara din Mexic a companiei Walmart Inc. a inceput sa ofere livrari in doar 3 ore pentru aproximativ 12,000 produse comandate online, precum laptopuri, telefoane mobile, televizioare si articole vestimentare. Concurentul Walmart, Amazon, este prezent in Mexic din 2015 si ofera livrare in aceeasi zi pentru cateva produse. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, banca HSBC a anuntat ca a finalizat prima tranzactie a unei scrisori de credit denominata in yuani, utilizand tehnologia blockchain. Aceasta tranzactie a fost realizata utilizand platforma financiara Voltron, dezvoltata de opt banci printre care BNP Paribas, Standard Chartered si HSBC. (Sursa: Reuters.com)
  • De luni, Fox Corporation va lansa o platforma de pariuri sportive denumita FOX Bet. Platforma va fi lansata in New Jersey si va fi operata prin parteneriat cu compania The Stars Group. (Sursa: Reuters.com)
  • Compania de zboruri comerciale low-cost, Ryanair, a declarat ca zborurile din si in Marea Britanie nu au fost anulate, dupa ce o parte din pilotii britanici ai companiei au declansat o greva de trei zile. (Sursa: reuters.com)
  • Electrica furnizare, parte a grupului Electrica si cel mai mare furnizor din punct de vedere al portofoliului de clienti anunta lan- sarea unui pachet de servicii adresat clientilor business. Noile servicii oferite sunt destinate atat reducerii consumului de ener- gie electrica, dar si promovarii solutiilor de utilizare a energiei regenerabile si de mobilitate electrica pentru clienti. (Sursa: Eco- nomica.net)
  • Hidroelectrica, a anuntat oficial ca este in cautarea unor servicii de consultanta pentru care vrea sa plateasca 10 mil. EUR pen- tru achizitia unor active scoase la vanzare de Enel si Cez Romania. CEZ si Enel detin operatiuni puternice de distributie de ener- gie in Romania, iar achizitia lor de catre Hidroelectrica ar insemna eficientizarea operatiunii de distributie si deschiderea unei noi linii de afaceri. Enel a anuntat ca vrea sa vanda o parte din operatiunile din Romania si sa pastreze majoritatea in timp ce CEZ nu a stabilit in mod clar activele ce vor fi oferite catre vanzare. (Sursa: ZF.ro)
  • Guvernul statului Kazakhstan intentioneaza sa creasca productia de titei a tarii de la 90 de mil. tone, cat este previzionat in 2020, la 100 mil. tone in 2024. Cresterea productiei va fi sustinuta de extinderea a trei campuri petrolifere din Kazakhstan si de comisionarea resurselor maritime. Odata cu cresterea productiei si capitacitatea conductei care aduce petrolul la Marea Neagra va urma sa fie exstinsa. Astfel, exista posibilitatea ca tot mai mult titei sa ajunga in zona Marii Negre, perimetru in care compania nationala petroliera a Kazahstanului detine una dintre cele mai moderne rafinarii din zona, Petromidia. (Sursa: Eco- nomica.net)
  • Grupul IT Bittnet incheie primul semestru din 2019 cu o pierdere de 4.99 mil. RON, in comparatie cu un profit net de 0.4 mil. RON aferent S1 2018. Cifra de afaceri a crescut cu {etoroCFDrisk}%, din S1 2018 in S1 2019, de la 23.02 mil. RON la 40.09 mil. RON. Totoda- ta, rezultatul din exploatare a ajuns la -4.11 mil. RON, in S1 2019, in scadere fata de profitul din exploatare de 1.94 mil. RON inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: Bursa.ro)
  • Vineri, compania Ascendia a raportat o pierdere de 181,553 RON, in S1 2019, fata de pierderea de 259,361 RON aferenta S1 2018. Desi cifra de afaceri s-a majorat cu 119.42%, din S1 2018 in S1 2019, de la 327,678 RON la 719,003 RON, rezultatul de exploatare a fost negativ, totalizand 148,830 RON, in S1 2019, fata de pierderea de 255,126 RON din S1 2018. (Sursa: raport companie)
  • Vineri, compania de software Life is Hard a raportat un profit net de 296,588 RON aferent S1 2019, in crestere cu 12.54% fata de profitul aceleiasi perioade din anul precedent, de 263,531 RON. De asemenea, in S1 2019, rezultatul de exploatare a crescut cu 8.5%, la 370,661 RON, de la 341,621 RON aferenti S1 2018. In schimb, cifra de afaceri s-a diminuat cu 13.15%, din S1 2018 in S1 2019, de la 2.65 mil. RON la 2.3 mil RON. (Sursa: raport companie)
    Nota: Multiplii calculati pe baza celor mai recente date financiare si preturi de inchidere. Variatii preluate din piata de baza. Preturi exprimate in RON si valute.
  • Compania iHunt a raportat, in S1 2019, o pierdere de 614,196 RON, fata de profitul de 124,853 RON din S1 2018. Cifra de afa- ceri s-a diminuat cu 13.79%, de la 11.2 mil. RON aferenti S1 2018, la 9.66 mil. RON inregistrati in S1 2019. Totodata, rezultatul din exploatare din S1 2019 a fost negativ, de 406,307 RON, fata de profitul de 380,053 RON din aceeasi perioada a anului pre- cedent. (Sursa: raport companie)
  • Vineri, producatorul german Volkswagen AG, a anuntat ca va plati clientilor suma de 96.5 mil. USD, dupa ce Agentia de Protec- tie a Mediului din SUA a declarat ca au furnizat informatii incorecte privind emisiile de gaze pentru 98,000 de autovehicule van- dute pe piata americana. Pentru a solutiona acest caz, Volkswagen va rambursa banii clientilor, fara a plati o amenda. Software -ul era instalat pe aproximativ 1 milion de vehicule model 2013-2017 a brandurilor Audi, Bentley, Porsche si Volkswagen. (Sursa: Reuters.com)
  • Google ar urma sa plateasca o amenda de pana la 200 mil. USD, pentru a rezolva investigatia pornita de Comisia Federala pentru Comert asupra serviciului YouTube privind nerespectarea unei legi a confidentialitatii copiilor. Conform Reuters, amenda ar putea fi intre 150 si 200 mil. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Ministerul de Industrie si Tehnologie al Chinei a anuntat ca va exclude vehiculele eletrice Tesla de la taxa de achizitii de 10%,
    astfel se va reduce pretul masinilor cu pana la 99,000 yuani (aprox. 14 mii USD). (Sursa: Reuters.com)
  • Corteva, lider pe piata semintelor si a protectiei plantelor agricole, cu operatiuni si in Romania, a anuntat preluarea a 30% din Lavie Bio, companie specializata in agricultura organica, subsidiara a grupului Evogene. Tranzactia are la baza un schimb de actiuni, in sensul in care Corteva va oferi integral pachetul sau de actiuni de la Tava Biosciences, la care se va adauga o infuzie de capital realizata de Corteva in Lavie. (Sursa: Reuters.com)
  • Societatea Nationala Nuclearelectrica a incheiat cu Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud un contract in valoare de aproximativ 13 mil. RON pentru vanzarea de energie angro in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020. (Sursa: raport companie)
  • Actiunile BRD au inregistrat de la inceputul anului si pana in prezent un randament cu tot cu dividende de 35%, in timp ce Soci- ete Generale, compania mama a BRD, inregistreaza in aceeasi perioada o scadere de 10% cu tot cu dividende pe bursa de la Paris. (Sursa: ZF.ro)
  • Producatorul de tevi TMK Artrom Slatina a inregistrat joi o tranzactie deal de 27 mil. RON, echivalentul unui volum de 6.7 mil. actiune sau a 5.7% din capitalul social al companiei. Pretul la care a fost incheiata operatiunea a fost mai mare cu 15% fata de cel din piata. Conform Ziarului Financiar, SIF Oltenia ar fi fost la vanzare, lichidand detinerea pe acest emitent. (Sursa: ZF.ro)
  • Actionarii Romcarbon, companie ce actioneaza in domeniul procesarii maselor plastice, au aprobat joi in cadrul AGOA distribui- rea ca dividende a sumei de 1.05 mil. RON, reprezentand o parte din profitul net realizat in 2017 ramasa nedistribuita. Dividen- dul brut este de 0.004 lei/actiune, echivalentul unui randament de 3.7%, calculat pe baza pretului de inchidere din sedinta an- terioara de tranzactionare. (Sursa: ZF.ro)
  • Grupul bancar Francez, BNP Paribas, are in vederea propunerea unei oferte pentru preluarea portofoliului de produse financia- re derivate al grupului bancar Deutsche Bank. Potrivit unei surse apropiate evenimentului, banca BNP Paribas este increzatoare ca poate propune o oferta care sa fie superioara ofertelor celorlalte parti interesate si totodata care sa-i asigure succesul sem- narii acestei posibile tranzactii in urmatoarele saptamani. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul auto Volkswagen va investi 2.4 mld reali brazilieni (aprox. 577 mil. USD) intr-o fabrica din Sao Paulo, urmarind sa beneficieze de facilitati fiscale specifice companiilor auto care investesc cel putin 1 mld. reali brazilieni si creeaza 400 locuri de munca in regiunea Sao Paulo. De asemenea, oficialii locali au declarat ca Volkswagen va realiza 1,000 de angajari la respectiva facilitate de productie. (Sursa: reuters.com)
  • In T2 2019, compania de tehnologie Dell a raportat un profit net de 4.51 mld. USD, comparativ cu pierderea de 461 mil. USD aferenta aceleiasi perioade a anului precedent. In plus, cifra de afaceri a trimestrului 2 din 2019 a fost de 23.37 mld. USD, peste asteptarile analistilor, fata de 22.94 mld. USD inregistrati in T2 2018. (Sursa: reuters.com, investing.com)
  • In T2 2019, SIF Transilvania a reintrat in actionariatul grupului petrolier OMV, proprietarul Petrom, dupa ce in primele trei luni din 2019 lichidase integral detinerea. Conform companiei, achizitiile efectuate pe pietele de capital externe au fost nesemnifi- cative, limitandu-se doar la operatiuni speculative pe emitentul OMV. (Sursa: ZF.ro)
  • Transelectrica a fost amendata cu 2.4 mil. RON de catre ANRE pentru sapte contraventii legate de calculul tarifelor. Compania are posibilitatea sa achite jumatate din minimul amenzii totale prevazute de actul normativ, de 70 mii. RON, in termen de cel mult 15 zile. (Sursa: ZF.ro)
  • ANRE atrage atentia cu privire la existenta riscului ca la iarna sa nu poata fi alimentati toti consumatorii de gaze din Romania, avand in vedere ca exista suspiciuni rezonabile ca fluxul de gaze din import prin Ucraina sa fie redus. Aceste precizari sunt in- cluse in nota de fundamentare a unui proiect de ordin ce vizeaza cresterea obligatiilor de inmagazinare ale Transgaz, cu alte cuvine se vor constitui rezerve suplimentare. De asemenea, in luna iunie, Transgaz a convins Ministerul Economiei sa accepte ca Transgaz sa distribuie sub forma de dividende doar 50% din profitul pe 2018 si nu 90%, cat cerea actionarul majoritar. Minis- terul a acceptat cu conditia ca TGN sa-si realizeze integral planul de investitii pe anul acesta. In acest moment, compania a rea- lizat aproximativ 56% din planul de investitii, ceea ce ar insemna ca TGN ar putea fi obligata sa mai distribuie actionarilor inca cira 191 mil. RON, sub forma de dividende suplimentare. (Sursa: Economica.net, Profit.ro)
  • Consiliul de Administratie al AAGES a anuntat analiza activitatii din primele sase luni din 2019 si verificarea planificarilor pentru a doua parte anului, inclusiv planul de livrari. Conform raportului semestrial, productia din primul semestru al anului 2019 ur- meaza sa fie livrata efectiv in S2 2019, perioada in care se vor inregistra si venituri aferente. Conform comunicatului emis de AAGES, scaderea volumului de afaceri, a profitului net si majorarea datoriilor comerciale din S1 2019, se datoreaza in principal ciclurilor lungi de fabricatie si de necesarul pentru sustinerea capitalului de lucru. (Sursa: comunicat companie)
  • Ieri, producatorul de vehicule electrice Tesla a anuntat ca va pune la dispozitia clientilor sai din California un serviciu de asig- urari auto mai ieftin decat al principalilor competitori ai sai, intrucat tehnologia asistentei la condus si a pilotarii automate vor scadea semnificativ riscul de accidente, ceea ce conduce la micsorarea costurilor politei de asigurare. (Sursa: reuters.com)
  • Google a anuntat ca isi va muta productia de telefoane mobile Pixel din China in Vietnam. Decizia este motivata de formarea unui lant de aprovizionare mai ieftin, intrucat taxele vamale impuse in disputa comerciala internationala, dar si cresterea salari- ala generala din China prezinta o provocare pentru activitatea Google. (Sursa: cnbc.com)
  • In Europa, mai mult de 300 angajati ai Apple au fost concediati, dupa ce acestia ar fi ascultat informatii confidentiale ale clien- tilor prin inregistrarile asistentului robotic Siri. (Sursa: theguardian.com)
  • Compania manufacturiera de aparate de zbor Boeing a incheiat un contract de 500 mil. USD cu Pentagonul, prin care va fi ob- ligata sa instruiasca fortele aviatice ale Qatarului in privinta utilizarii si a mentenantei unor avioane militare. (Sursa: reuters.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.