Smarter_way_USA

#bursapescurt – Știrile business ale zilei 28 august 2019

  • Actiunile IAR Brasov s-au apreciat cu 15% in ultima saptamana pana la maximul istoric de 12 lei/actiune. Evolutia pretului actiu- nilor IARV a fost determinata de profitabilitatea imbunatatita a companiei inregistrata in primele sase luni din 2019, reflectata printr-o crestere de 255% a profitului net concomitent cu majorarea volumului de afaceri cu 1{etoroCFDrisk}% pana la 206 mil. RON. De asemenea, evolutia pozitiva a actiunilor companiei de aparare a fost stimulata si de stirea conform careia Consiliul Judetean Brasov a semnat contractul pentru constructia terminalului aeroportului Ghimbav. (Sursa: ZF.ro)
  • SIF Muntenia a primit aprobarea ASF pentru delurarea programului de rascumparare de actiuni proprii, ce vizeaza rascumpara- rea a pana la 4.5% din capitalul social, la un pret de 0.72 lei/actiune, cu 7% mai mare fata de pretul de tranzactionare. Oferta se va derula in perioada 4-17 septembrie 2019. (Sursa: ZF.ro)
  • Potrivit unor surse din piata de gaze naturale autohtona, indiferent de ce se va intampla cu OUG 114, preturile la gaze nu vor creste in aceasta iarna. Inmagazinarea gazelor naturale pentru iarna s-a efectuat deja si sunt incheiate contracte de livrare de gaze la pret reglementat pana la finalul lunii martie, ceea ce nu va conduce la majorarea pretului gazelor naturale. (Sursa: Eco- nomica.net)
  • HYUNDAI MOT. (DE.HYU) Pret curent 27.00 (0.00%) P/E – P/BV 0.18 P/S –
    Conducerea companiei si sindicatul angajatilor din Coreea de Sud au ajuns la o intelegere privind salarizarea, evitand o greva, pentru prima data in ultimii 8 ani. Sindicatul a solicitat negocieri, dupa ce a calificat drept nesigure tensiunile diplomatice intre Coreea de Sud si Japonia, precum si disputa comerciala dintre SUA si China. (Sursa: reuters.com)
  • Banca HSBC a declarat ca va acorda comisioane scazute si rate de dobanda mai mici, pentru o perioada de 6 luni, la imprumu- turile incluse intr-o schema oficiala de garantare a creditelor acordate intreprinderilor mici si mijlocii din Hong Kong, din cauza turbulentelor economice iscate in regiune. (Sursa: reuters.com)
  • Boeing Co (US.BA) Pret curent 354.73 (-1.20%) P/E 40.67 P/BV – P/S 2.17 Directorul executiv al Boeing a declarat ca retragerea de pe piata a aeronavelor model 737 MAX nu va reprezenta un impedi- ment pentru situatia financiara a companiei, intrucat aceasta continua sa incheie noi parteneriate in sectorul profitabil al servi- ciilor, precum cele de mentenanta a aeronavelor. (Sursa: reuters.com)
  • Compania petroliera britanica isi vinde proprietatile din Alaska companiei Hilcorp Energy, parasind regiunea dupa 60 ani, valoa- rea tranzactiei totalizand 5.6 mld. USD. Decizia survine in urma intentiei BP de a se finanta cu 10 mld. USD, proveniti din vanza- rile activelor, pentru a-si imbunatati situatia financiara. (Sursa: reuters.com)
  • Producatorul de tigarete Philip Morris sustine ca se afla in negocieri cu grupul Altria privind o posibila fuziune, la 11 ani dupa separarea acestora. Intentia celor doua companii de a patrunde impreuna pe piata tigarilor electronice ar putea sa formeze o noua companie cu o capitalizare bursiera de 200 mld. USD, devenind a patra cea mai mare fuziune de pana acum. (Sursa: reuters.com)
  • Digi Communications a rascumparat actiuni de 1 mil. RON in perioada 19 – 23 august 2019, programul avand scop principal, sustinerea cotatiei titlurilor DIGI. Program de rascumparare vizeaza achizitia a maxim 10% din capitalul social la un pret maxim de 40 lei/actiune si unul minim egal cu pretul de tranzactionare. De la inceputul anului si pana in prezent titlurile DIGI inregis- treaza un randament de 16.80%. (Sursa: ZF.ro)
  • Furnizorii si producatorii de gaze din Romania au atins cu doua luni inainte de expirarea termenului legal, nivelul de gaze in- magazinate impus de catre ANRE, de 23.5 TWh. Volumul de gaz inmagazinat in acest an este cu peste 26% mai ridicat decat cel existent in depozite in urma cu un an. In depozitele operare de Depogaz, filiala a Romgaz, erau inmagazinati la inceputul aces- tei saptamani 21.77 TWh, echivalentul a 93% din depozitele actuale inmagazinate. (Sursa: Profit.ro)
  • Volkswagen este nevoita sa recheme in service un numar de 679 mii automobile, ca urmare a unei defectiuni electrice care permite soferilor sa scoata cheia din contact fara sa plaseze schimbarul in pozitie neutral. Interventia presupune dezactivarea contactului defect si instalarea unui nou contact cu o placa electronica separata. Masinile vizate sunt Jetta, Beetle, Beetle Cab- rio, Golf si Golf GTI. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul american de alimente Kraft Heinz l-a repus in functia de director financiar pe Paulo Basilio, intr-o decizie motivata strategic, dupa ce compania a fost obligata sa isi reevalueze raportarile din ultimii trei ani. (Sursa: reuters.com)
  • Compania farmaceutica Johnson & Johnson va plati 572.1 mil. USD statului Oklahoma, o suma mult mai mica decat asteptarile generale, conform unei hotarari judecatoresti, ca urmare a contributiei companiei la declansarea unor comportamente de con- sum abuziv al opioidelor, soldate cu decese, in respectivul stat american. (Sursa: reuters.com)
  • Compania biotehnologica Amgen va cumpara medicamentul impotriva psoriazisului, Otezla, de la Celgene Corp., pentru suma de 13.4 mld. USD. Conform unor analisti si investitori, comercializarea Otezla va fi un factor cheie al cresterii Amgen. (Sursa: reuters.com)
  • Compania fast-food, Yum!, va comercializa intr-un restaurant KFC din Atlanta alimente vegetale produse de catre Beyond Meat, cu care a incheiat recent un parteneriat. (Sursa: reuters.com)
  • Oficiul de cartel din Germania va contesta la Curtea Federala de Justitie decizia unui tribunal regional, conform careia au fost suspendate restrictiile impuse asupra modului de colectare a datelor utilizatorilor germani de catre Facebook. (sursa: Reu- ters.com)
  • NVIDIA Corp. (US.NVDA) Pret curent 165.45 (+1.85%) P/E 31.23 P/BV 10.38 P/S 9.39 Compania Nvidia a declarat ca a initiat un parteneriat cu VMware Inc. si cu o divizune a Amazon Inc., pentru a ajuta marile intreprinderi sa-si amplaseze programele de inteligenta artificiala pe serviciul cloud al Amazon. (sursa: reuters.com)
  • Potrivit Reuters, BNP Paribas este in discutii cu Deutsche Bank pentru a prelua operatiunile de brokeraj ale grupului bancar, ceea ce ar implica transferul a aproximativ 800 de clienti. In luna iulie, Deutsche Bank a anuntat incheierea unui acord prelimi- nar cu BNP Paribas pentru preluarea fondurilor de investitii de tip hedge fund. Majoritatea angajatilor care vor fi afectati de aceasta schimbare sunt localizati in Londra si New York. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul american de vehicule electrice, Tesla se afla in cautarea unei locatii pentru amplasarea unei fabrici, in Germania, dupa ce directorul executiv al acesteia, Elon Musk, a declarat pe o retea de socializare, in aprilie, ca amplasarea unei asemenea fabrici la granita dintre Germania si Franta este fezabila. (Sursa: reuters.com)
  • Walt Disney Co si Target Corp au anuntat duminica o noua colaborare, ce presupune deschiderea a 25 de magazine Disney in cadrul unor locatii la nivel national ale companiei Target, pe 4 octombrie. De asemenea, acestia au anuntat ca mai au in plan deschiderea a 40 de magazine noi pana in octombrie 2020. (Sursa: reuters.com)
  • Sapte dintre cele mai mari publicatii din SUA au dat in judecata Audible, parte a portofoliului Amazon.com, acuzand ca acest serviciu incalca drepturile de autor. Audible a introdus recent posibilitatea de a vizualiza textul in timp ce utilizatorii asculta continutul cartii, in ciuda faptului ca detine permisiunea de a vinde doar audiobooks. (Sursa: reuters.com)
  • Compania aeriana low-cost Ryanair, care in luna septembrie se va confrunta cu o greva a pilotilor, a anuntat ca va inchide pa- tru dintre bazele sale din Spania. Conform sindicatului, aceasta decizie ar avea ca rezultat pierderea a mai mult de 500 de lo- curi de munca. (Sursa: Reuters.com)
  • Actiunile Nuclearelectrica s-au apreciat cu 1.31%, continuand trendul pozitiv inregistrat in ultimele trei sedinte consecutive de tranzactionare pana la un nou maxim record al anului de 12.36 RON/actiune. Dinamica titlurilor SNN din ultimele sedinte de tranzactionare se datoreaza in principal perspectivelor de dezvoltare si evolutiei pozitive a rezultatelor semestriale. De la inceputul anului si pana in prezent, titlurile SNN au inregistrat un randament de 51.47%. De asemenea, partenerul chinez de proiect al Nuclearelectrica a fost pus de catre autoritatile americane pe o lista neagra cu companii despre care se considera ca actioneaza impotriva securitatii nationale si intereselor de politica externa ale SUA. Potrivit unui document guvernamental, acordul preliminar incheiat intre SNN si CGN inceteaza in cazul incalcarii de catre partenerul chinez a prevederilor relevante privind securitatea nationala. (Sursa: ZF.ro)
  • Banca americana Wells Fargo va achita suma de 6.5 mil. USD comunitatii Navajo din SUA, conform deciziei unei instante judecatoresti, dupa ce banca a fost acuzata ca a deschis conturi neautorizate in numele anumitor membri ai comunitatii Navajo. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul american de articole vestimentare, GAP, a raportat, in al doilea trimestru al acestui an, un profit net de 168 mil. USD (44 centi/actiune), in scadere cu 43.43%, de la 297 mil. USD (76 centi/actiune) inregistrati in aceeasi perioada a anului precedent. Concomitent, cifra de afaceri s-a diminuat cu 2%, din T2 2018 in T2 2019, de la 4.09 mld. USD la 4.01 mld. USD. Dupa raportare, directorul executiv al GAP, Art Peck, a calificat mediul de afaceri ca fiind „provocator” pentru activitatea companiei. (Sursa: CNBC.com)
  • Deutsche Bank a fost amendata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara a SUA cu 16 mil. USD, pe motivul incalcarii unor legi anticoruptie, dupa ce banca germana ar fi angajat persoane aflate in grad de rudenie cu oficiali guvernamentali americani, in scopul de a obtine avantaj competitiv. In plus, Deutsche Bank a respins acuzatiile think tank-ului american Better Markets, conform carora banca ar fi redus din cerintele minime de capital pentru a-si finanta programul de restructurare. (Sursa: Bloomberg.com, Reuters.com)
  • Producatorul de masini electrice, Tesla, a incheiat un acord cu LG Chem Ltd. din Coreea de Sud, potrivit caruia compania americana va instala bateriile LG in automobilele fabricate in China. Bateriile achizitionate vor avea o capacitate de stocar e mai mare decat vechile baterii, oferind o autonomie mai mare vehiculelor. (Sursa: bloomberg.com)
  • Grupul german Volkswagen a negat ca este interesat sa initieze o detinere in compania Tesla, dupa ce un raport dintr-o revista germana a sustinut ca directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess, ar fi dorit sa profite de competentele producatorului american in privinta tehnologiei bateriilor si a software-urilor. (Sursa: europe.autonews.com)
  • Actiunile Nuclearelectrica au inregistrat in sedinta de tranzactionare de miercuri, o crestere de 1.{etoroCFDrisk}%, pana la 12.2 RON/ actiune, atingand un nou maxim al acestui an. Titlurile SNN au inregistrat o serie de trei sedinte consecutive de apreciere. In plus, de la inceputul anului pana in prezent, actiunile SNN au inregistrat un randament de 49.51%. (Sursa: ZF.ro)
  • Transelectrica a anuntat ca, la o doua convocare din data de 20 august, actionarii nu au intrunit cvorumul necesar pentru desfasurarea AGEA, in care urma sa se voteze majorarea capitalului social, cu valoarea maxima de 20.2 mil. RON. Directoratul companiei urmeaza sa ia o decizie asupra reconvocarii AGEA. Majorarea capitalului urma sa se efectueze prin emiterea de noi actiuni, fara prima de emisiune si cu respectarea dreptului de preferinta al actionarilor. (Sursa: ZF.ro)
  • Ieri, Presedintele Consiliului Judetean Brasov a anuntat semnarea contractului pentru constructia terminalului Aeroportului Brasov – Ghimbav. Grupul de constructori va avea la dispozitie 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic si, apoi, 9 luni pentru constructie. Finalizarea lucrarilor de modernizare la aeroportul Brasov-Ghimbav ar putea stimula cresterea volumului de afaceri a companiei IAR Brasov, avand in vedere amplasarea punctelor de lucru in preajma aeroportului. (Sursa: Economica.net)
  • Producatorul de software Life is Hard si-a majorat capitalul cu 300 mii RON, pana la 2.4 mil. RON. Capitalul social a fost majorat cu un numar de 300 mii actiuni cu valoarea nominala de 1 RON pe actiune. Majorarea s-a efectuat cu titlu gratuite pentru toti actionarii inscrisi in registrul emitentului la 20 august 2019. (Sursa: ZF.ro)
  • Curtea Suprema de Justitie din Irlanda a dat un ordin in favoarea operatorului aerian, Ryanair, conform caruia aceasta poate anula grevele pilotilor irlandezi de joi si de vineri. In schimb, un tribunal londonez a respins solicitarea Ryanair de a preveni grevele pilotilor angajati pe teritoriul britanic. Totodata, liderul sindicatului pilotilor BALPA a declarat ca organizatia este dispusa sa suspende grevele, indata ce compania va fi disponibila sa negocieze cu acestia. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, retailer-ul american Nordstrom a raportat un profit trimestrial peste asteptari, de 141 mln. USD, comparativ cu 162 mln. USD aferenti aceleiasi perioade a anului precedent. Castigul net pe actiune a fost de 90 centi/actiune, comparativ cu asteptarile de 75 centi/actiune. Cifra de afaceri a fost in scadere cu 5%, fata de aceeasi perioada a anului precedent, de la 4.07 mld. USD la 3.87 mld. USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Conform Directorului General al Romgaz, Adrian Volintiru, dupa finalizarea lucrarilor la termocentralele Iernut si Mintia, acestea vor avea o contributie de 8% la cifra de afaceri a Romgaz. In prezent, compania se afla in plin proces de finalizare a termocentralei de la Iernut ce va avea o capacitate de 430 MW si in acelasi timp, s-a finalizat studiul de prefezabilitate pentru cea de-a doua centrala pe gaz de la Mintia. De asemenea, Romgaz vrea sa obtina rating de credit de la una dintre agentiile internationale de evaluare financiara, pentru a se putea imprumuta in conditii avantajoase de pe pietele financiare externe, inclusiv prin emisiune de obligatiuni corporative. Sumele ce vor fi atrase de pe pietele externe vor fi utilizate pentru implementarea unor proiecte de investitii, a caror valoare depaseste, pe termen mediu si lung resursele alocate la nivelul bugetului companiei.(Sursa: ZF.ro, Profit.ro)
  • Dupa intalnirea cu Donald Trump de la Washington, intrebat despre retragerea companiei Exxon din proiectul Deep Neptun, Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca nu doreste sa faca speculatii, dar a mentionat ca acest subiect a fost discutat si in intalnirea cu Presedintele Statelor Unite. Pana in acest moment Exxon a informat in scris cel putin trei actori implicati in mod direct in proiectul Deep Neptun (Guvernul Romaniei, ANRM si OMV Petrom) ca intentioneaza sa se retraga. (Sursa: Economica.net)
  • Retailer-ul american, Walmart, a dat in judecata compania Tesla Inc. pentru neglijenta, dupa ce mai multe panouri solare produse de catre aceasta au declansat incendii in sapte magazine Walmart, care utilizeaza respectivele panouri. Cu ajutorul instantei, Walmart urmareste inlaturarea panourilor solare marca Tesla din peste 240 magazine ale retailer-ului. (Sursa: reuters.com)
  • Un comitet american de securitate nationala (CFIUS) a permis unui fond de investitii controlat de BlackRock sa achizitioneze actiuni ale companiei americane de securitate cibernetica, Cofense, de la o companie de investitii private afiliata Rusiei. Tranzactia s-a realizat in vederea obstructionarii accesului firmei straine, Pamplona Capital Management, la informatii secrete specifice activitatii Cofense si in vederea prevenirii unei influente a firmei de investitii asupra companiei cibernetice. (sursa: fnlondon.com)
  • Transelectrica a anuntat ca la prima convocare din 19 august, nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru desfasurarea AGEA in care urma sa se voteze majorarea capitalului social. Cea de-a doua intrunire va avea loc marti, 20 august. Majorarea capitalului social ar urma sa se faca prin emiterea de noi actiuni, fara prima de emisiune si cu respectarea dreptului de preferinta al actionarilor. De asemenea, majorarea taxei pe cifra de afaceri a companiilor din energie de la 0.1% la 2% a avut un impact negativ de peste 16 mil. RON.(Sursa: ZF.ro, raport companie)
  • Conform Adrian Volintiru, CEO al producatorului national de gaze Romgaz, compania analizeaza posibilitatea de a intra in actionariatul companiei care realizeaza terminalul de gaz natural lichefiat de la Alexandroupolis, Grecia. Investitia initiala pentru Romgaz ar fi de 12.5 mil. EUR, plus inca o valoare asemanatoare in urmatorii doi ani de executie. De asemenea, Adrian Volintiru a mai declarat ca proiectul de constructie a centralei pe gaze de la Iernut este blocat in acest moment din cauza prevederilor OUG 114/2018 privind majorarea salariilor in constructii. Potrivit acestuia, Romgaz va fi nevoita sa plateasca costuri suplimentare celor care realizeaza lucrarile de constructie. (Sursa: Economica.net)
  • Fondul Proprietatea a vandut, in prima parte a anului 2019 intreaga participatie de 2.4% detinuta la BRD Groupe Societe Generale pentru o valoare totala de 200.9 mil. RON. Prin aceasta tranzactie, FP ramane fara expunere pe sistemul bancar. (Sursa: Profit.ro)
  • Dupa ce Harry Markopolos a publicat joi un raport prin intermediul caruia acuza compania General Electric de utilizarea practicilor frauduloase de contabilitate, ieri oficialii conglomeratului industrial din Boston au reactionat sustinand ca acti vitatea companiei se bazeaza pe integritate, iar raportarile financiare sunt lipsite de practici frauduloase. De asemenea, compania a redus estimarile de profit si de dividend pentru anul 2019. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, Walt Disney a anuntat ca va lansa serviciul de streaming video Disney+ in Canada si Olanda, pe data de 12 noiembrie, in acelasi timp cu lansarea serviciului in SUA. Cu o saptamana mai tarziu serviciul de streaming video va urma sa fie disponibil si in Australia si Noua Zeelanda. Oficialii companiei au declarat ca pretul lunar pentru abonarea la acesta platforma video va fi situat in intervalul 6 -8 USD. (Sursa: Reuters.com)
  • Dupa reorientarea modelului de afaceri catre activitatea traditionala, de produse si servicii bancare pentru intreprinderi, Deutsche Bank se confrunta cu dificultati, dupa ce compania germana de comert electronic, Zalando, a refuzat sa-si plaseze lichiditatile, gratuit (fara comisioane), la Deutsche. In schimb, directorul diviziunii de corporate banking din Germania al Deutsche, Michael Schleef, a declarat ca solicitarile pentru produsele si serviciile bancare pentru intreprinderi au crescut cu 58%, din 1 octombrie, iar banca intentioneaza sa se extinda in Europa de Est si in Asia de Sud-Est. (Sursa: Reuters.com)
  • Vineri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, Grupul Patria Bank a raportat un profit semestrial de 554 mii RON, comparativ cu pierderea inregistrata in S1 2018 de 25.06 mil. RON. Inregistrarea rezultatului net pozitiv al exercitiului financiar incheiat in iunie 2019 a venit in principal pe fondul majorarii veniturilor din dobanda cu 21%, pana la 64.2 mil. RON, a veniturilor din comisioane cu 21%, pana la 13.2 mil. RON si a veniturilor nete din tranzactionare cu aproximativ 200%, pana l a 2.8 mil. RON. De asemenea, in primele sase luni din 2019, Grupul Patria Bank si-a redus cheltuielile operationale cu aproximativ 3%, pana la 81.8 mil. RON, pe fondul diminuarii cheltuielilor cu personalul cu aproximativ 9%. In perioada ianuarie – iunie 2019, portofoliul de credite a inregistrat o crestere de 8.4% fata de iunie 2018, in timp ce portofoloul de credite neperformante a inregistrat o scadere de 50 mil. RON (-28%). (Sursa: raport companie)
  • Actiunile IAR Brasov s-au apreciat cu pana la 10% in sedinta de tranzactionare de vineri, dupa ce compania a raportat un profit net aferent S1 2019 de 38.9 mil. RON, in crestere de aproximativ trei ori fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: ZF.ro)
  • Conform unui document emis de Transgaz, conducta de gaze BRUA nu va fi gata in luna decembrie 2019, asa cum era planificat pana acum, ci abia in decembrie 2020. Compania a declarat ca desi a depus toate eforturile pentru realizarea in termen a proiectului BRUA Faza 1, derularea procedurilor de licitatie, completarea si imbunatatirea cadrului legislativ, conditiile meteorologice si identificarea unor situri arheologice au condus la intarzierea acestui proiect. (Sursa: Economica.net)
  • Grupul Electrica a investit in retele in primele sase luni din 2019, 360 mil. RON, cifre ce o aduc langa cel mai mare investi tor in retele din Romania, grupul Italian Enel. Confrom oficialilor EL, volumul investitiilor a avut un impact material si va contin ua sa aiba un asemenea impact asupra rezultatelor operationale si asupra fluxurilor de numerar viitoare. (Sursa: Economica.net)
  • Conform lui John Elkann, Presedinte al producatorului italian de masini premium, Ferrari, compania va incerca sa stimuleze cresterea vanzarilor pe segmentul de autoturisme, insa nu are in plan sa tinteasca volumul de vanzari al competitorului Porsche. De asemenea, Elkann a dat de inteles ca Ferrari va lansa un nou model GT in luna Noiembrie. Intr-o declaratie anterioara, Ferrari a sustinut ca aproximativ 40% din vanzarile totale ar putea fi generate de modelele GT pana in anul 2022. (Sursa: Reuters.com)
  • Un director din cadrul companiei farmaceutice Novartis a vandut actiuni in valoare de 946,000 USD cu trei saptamani inainte c a Administratia Alimentelor si a Medicamentelor (FDA) din SUA sa acuze compania de manipulare a datelor provenite din cercetari genetice, la 6 august 2019. In completarea declaratiei, FDA nu crede ca manipularea datelor ar putea influenta siguranta si testarea medicamentului pentru care s-au realizat respectivele cercetari. (Reuters.com)
  • Miercuri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, compania petroliera Rompetrol Rafinare a raportat o pierdere consolida- ta de 80.83 mil. RON in S1 2019, in scadere fata de profitul de 11.55 mil. RON inregistrat in S1 2018. La nivel individual, RRC a inregistrat o pierdere neta de 138.2 mil. RON, de 2 ori mai mare decat cea de 61.7 mil. RON inregistrata in S1 2018. Cifra de afaceri la nivel de grup s-a diminuat cu 4.91% in S1 2019, la 7.85 mld. RON de la 8.25 mld. RON, cuantum inregistrat in S1 2018. La nivel individual, Rompetrol Rafinarea a inregistrat o cifra de afaceri de 7.25 mld. RON, fiind in crestere cu 2.9% fata de S1 2018. Profitul operational consolidat aferent S1 2019 a fost semnificativ mai mic (cu 72.35%) decat cel aferent aceleiasi perioa- de din anul anterior, scazand la 32.04 mil. RON, de la 115.89 mil. RON. (sursa: raport companie)
  • Producatorul de vin, Purcari a raportat un profit net de 17.11 mil. RON, in S1 2019, in crestere cu 7% fata de rezultatul obtinut in S1 2018, de 15.97 mil. RON. Cifra de afaceri a inregistrat o majorare de 25%, de la 69.96 mil. RON in primul semestru din anul anterior, la 87.79 mil. RON in S1 2019. In plus, EBITDA ajustat s-a majorat cu 30.12%, de la 23.14 mil. RON, in S1 2018, la 30.11 mil. RON, la sfarsitul primului semestru din anul curent. Rezultatul din exploatare de 25.7 mil. RON a fost in crestere cu 32.8% fata de S1 2018. (sursa: raport companie)
  • Compania aeronautica, Aerostar a incheiat primul semestru din 2019 cu un profit net de 28.47 mil. RON, mai mic cu 37.49% decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, de 45.55 mil. RON. Cifra de afaceri s-a majorat, din S1 2018 in S1 2019, cu 10.42%, de la 160.08 mil. RON la 176.77 mil. RON. In schimb, profitul din exploatare s-a micsorat de la 47.34 mil. RON, in S1 2018, la 31.25 mil. RON, in S1 2019, fiind mai mic cu 51.48%. In S1 2019, valoarea cheltuielilor cu investitiile realizate a fost de 7.39 mil. RON, 86% dintre acestea fiind destinate dezvoltarii companiei, iar 14% pentru modernizarea capitalului fix. Rezultatul pe actiune pe primul semestru al anului curent este de 0.187, in scadere fata de cel de 0.299 inregistrat in S1 2018, dar mai mare fata de cel de 0.166 din S1 2017. (sursa: raport companie)
  • Societatea IAR SA, intretinator si reparator de aeronave si nave spatiale, a raportat in S1 2019 un profit net de 35.96 mil. RON, in crestere cu 255.33% fata de profitul net inregistrat in S1 2018, de 10.12 mil. RON. Totodata, compania si-a majorat cifra de afaceri cu 174.17%, din S1 2018 in S1 2019, de la 75.24 mil. RON la 206.29 mil. RON. De asemenea, profitul din exploatare a inregistrat o crestere de 183.36%, din S1 2018 in S1 2019, de la 12.44 mil. RON la 35.25 mil. RON. (sursa: raport companie)
  • Miercuri, dupa inchidere, Vrancart a publicat raportul aferent S1 2019, compania inregistrand un profit net individual de 10.18 mil. RON, in scadere cu 6.76% fata de aceeasi perioada a anului trecut. La nivel consolidat, profitul net este de 11.23 mil. RON, in scadere cu 8.26% fata de S1 2018. Veniturile totale consolidate ale societatii au avut o evolutie pozitiva de 5.69%, in timp ce totalul cheltuielilor s-a majorat cu 7.14%. Veniturile din exploatare la nivel consolidat au crescut cu aproape 7% in S1 2019, in timp ce cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 6.53%, rezultand un profit operational de 14.46 mil. RON, fiind in crestere cu 12.96% fata de S1 2018. (sursa: raport companie)
  • Pretul actiunilor GE a scazut cu mai mult de 15% in timpul sedintei de tranzactionare de joi in timp ce Harry Markopolos, cel care a descoperit schema Ponzi a lui Bernard Madoff a publicat un raport conform caruia General Electric ar putea ascunde probleme financiare grave. CEO-ul companiei, Larry Culp a declarat ca raportul lui Markopolos contine erori si reprezinta doar o incercare de a manipula piata. Leslie Seidman, membra a CA si a comitetului de audit a declarat ca autorul raportului nu are acces la rapoartele si documentele GE, in ciuda faptului ca el sustine ca a facut o analiza riguroasa a datelor financiare ale com- paniei. (Sursa: Reuters.com)
  • Conglomeratul chinez Tencent Holdings a raportat un rezultat net de 24.68 mld. yuani in trimestrul 2 din 2019, in crestere cu 32.85% fata de rezultatul net aferent T2 2018, de 18.58 mld. yuani. Totodata, cifra de afaceri a crescut cu 20.55%, din T2 2018 in T2 2019, de la 73.67 mld. yuani, la 88.82 mld. yuani. Profitul operational aferent T2 2019 a urcat la 27.52 mld. yuani, fiind cu 26.2% mai mare decat rezultatul operational inregistrat in T2 2018, de 21.8 mld. yuani. (sursa: raport companie, CNBC.com)
  • Compania de IT, Nvidia a incheiat al doilea trimestru al anului curent cu un profit net de 552 mil. USD, la jumatatea celui rapor- tat in aceeasi perioada a anului precedent, de 1.101 mld. USD. Cifra de afaceri s-a micsorat cu 17%, ajungand la 2.8 mld. USD, in trimestrul al doilea din 2019, de la 3.12 mld. USD obtinute in T2 2018. Rezultatul din exploatare a urmat acelasi trend de- scendent, coborand cu 51%, din T2 2018 in T2 2019, de la 1.15 mld. USD, la 571 mil. USD. (sursa: raport companie, CNBC.com)
  • Compania de retail Walmart a raportat un profit net consolidat de 7.45 mld. USD, in primul semestru al anului curent, fata de 1.54 mld. USD inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent. La nivel de grup, cifra de afaceri s-a majorat cu 1.5%, de la 248.68 mld. USD, in S1 2018, la 252.33 mld. USD, in S1 2019. In schimb, rezultatul din exploatare consolidat s-a diminuat cu 3.4%, coborand la 10.52 mld. USD, in primul semestru al acestui an, fata de 10.9 mld. USD inregistrat in S1 2018. (Sursa: raport companie)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.