Smarter_way_USA

Alertă XTB : Ce urmează pentru aur și argint?

Prețurile aurului au scăzut cu 50 $ / uncie după decizia administrației americane de a amâna o parte din taxele vamale impuse importurilor chineze. Ar putea fi sfârșitul raliului care a fost atât de impresionant? Cum rămâne cu prețurile argintului care au crescut cu aproximativ 20% între sfârșitul lunii mai și 13 august? În cadrul acestui raport vom analiza cele două piețe interesante.

Situația economică se deteriorează

Este esențial să înțelegem factorul cheie din spatele raliului metalelor prețioase este perspectiva pesimistă cu privire la economia globală. Chiar dacă politica monetară a fost expansionistă pentru o bună perioadă de timp, băncile centrale resimt presiunea de a anunța noi măsuri de relaxare a condițiilor monetare. Această presiune determină deprecierea randamentelor obligațiunilor, iar acest aspect este benefic pentru aur și argint (o alternativă slabă pentru deținerea unor active nepurtătoare de dobândă).

Testează-ți strategiile de tranzacționare cu un Cont DEMO la XTB!

Va putea decizia lui Trump privind tarifele să schimbe această perspectivă? Este foarte puțin probabil. Ar putea evita o încetinire accentuată în SUA, dar cu șirul recent de date economice (economiile din Germania și UK se contractă, producția din China se află la minimul ultimilor 17 ani, sondajele cu privire la sectorul de afaceri din SUA s-au deteriorat), dar îngrijorările legate de încetinirea globală ar putea persista.

Aurul pare prea extins

Principala problemă cu aurul este poziționarea speculativă extrem de ridicată – aproape de maximele istorice. Acest lucru face ca prețurile să fie sensibile la știri negative. Prin urmare, se poate observa o continuă acumulare a activelor ETF și, atâta timp cât circumstanțele macroeconomice rămân favorabile, această acumulare ar putea majora cererea de investiții.

Poziționarea pe aur este foarte extinsă, însă cererea de investiții crește în mod regulat. Sursa: Bloomberg, XTB Research

Din punct de vedere tehnic, prețul tocmai a suferit o corecție obișnuită de tip „overbalance”, însă trendul bullish rămâne în vigoare atât pe intervalul D1 cât și pe H4. Chiar dacă va avea loc o corecție și mai amplă, există o mulțime de suporturi pe care piața se poate baza. Următoarea zonă ce merită urmărită se află între 1436 și 1452 USD.

Reacția la „știrile legate de SUA și taxele” a declanșat doar o corecție standard a aurului. Sursa: xStation5

Argintul – este această piață noul aur?

Fundamentele pieței de argint arată destul de promițător. Poziționarea este relativ ridicată, însă în mod clar departe de ATH. Totuși, ceea ce ar putea fi mai important este că ETF-urile pivind piața argintului par să aibă motive să se aprecieze în viitorul apropiat și ar putea fi catalogate drept produse principale, și nu de nișă. Cererea ETF este deja la nivel record și crește rapid.

Avansul ETF-urilor joacă un rol important în dinamica prețurilor pe argint. Sursa: Bloomberg, XTB Research

Tehnic, avansul argintului ar putea fi doar la prima etapă a unei mișcări asemănătoare cu cea din 2016. În cazul în care scenariile se potrivesc, următoarea zonă de rezistență se află la 21,65 USD. Un nivel mai apropiat de cea din urmă poate fi observat la 18,40 USD.

În ciuda recentului avans, prețul argintului se află încă mult mai aproape de minimul deceniului decât maximele. Sursa: xStation5

Acest material nu este emis pentru a influenta deciziile de tranzacționare ale niciunei persoane. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material nu sunt prezentate pentru a fi aplicate, copiate sau testate în cadrul tranzacțiilor dumneavoastră. Informațiile cuprinse în cadrul acestui material sunt emise în baza experienței proprii a emitentului și nu reprezintă o recomandare individuală, nu vizează atingerea anumitor obiective, randamente financiare și nu se adresează nevoilor niciunei persoane anume care ar primi-o.

Premisele acestui material nu au în vedere situația și persoana dumneavoastră deci nu recomandăm utilizarea acestor informații sub orice formă. Utilizarea informațiilor cuprinse în cadrul acestui material în orice modalitate se face pe propria dumneavoastră răspundere. Acest material este emis de către un analist pentru care își asumă răspunderea X-Trade Brokers Dom Maklerski SA, persoană juridică supervizată de KNF – Autoritatea de Supraveghere Financiara din Polonia.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.