Smarter_way_USA

#bursapescurt – Știrile business ale zilei 26 iunie 2019

  • Erste, actionarul grupului BCR, a constituit un provizion de 230 mil. EUR dupa ce BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a pierdut definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu Curtea de Conturi. Instanta a decis ca BCR BpL a acceptat in mod ilegal in sistemul de economisire-creditare a minorilor si varstnicilor, acordandu-le astfel in mod ilegal prima de stat in valoarea de max. 250 EUR. BCR BpL este nevoita sa returneze statului valoarea totala a primelor oferite de la infiintare si pana in 2015, in suma de circa 600 mil. RON, bani ce vor fi platiti de grupul Erste. (Sursa: ZF.ro)
  • Life is Hard, dezvoltatorul de software listat pe AeRO, a inregistrat marti o singura tranzactie in valoare de 300 mii RON, echiv- alentul a 2.4% din capitalul social. Tranzactia care a avut ca obiect 50 mii actiuni a fost incheiata la pretul de 6 RON/actiune pe piata XDS1 (deals), cu 10% mai putin decat pretul de tranzactionare din piata. (Sursa: ZF.ro)
  • Conform unui studiu realizat de compania de consultanta AlixPartners, Volkswagen si FiatChrysler s-ar putea confrunta cu amenzi de pana la 1.83 mld. EUR, respectiv 746 mil. EUR pentru nerespectarea nivelului maxim al emisiilor de gaze cu efect de sera. De asemenea, raportul de analiza arata cat de dificil este pentru producatorii de automobile sa respecte legislatia euro- peana, de a reduce pana in 2021 emisiile medii de carbon per flota de masina la 95 grame CO2/km. (Sursa: Reuters.com)
  • Apple a confirmat achizitionarea startup-ului de masini autonome Drive.ai. Astfel, in acest moment Apple va concura cu com- pania controlata de Alphabet, Waymo, in incercarea de dezvolta masini autonome. In ultimul an Apple si-a indreptat eforturile in aceasta directie, reusind sa-l recruteze pe fostul inginer sef al Tesla, Doug Filed. (Sursa: Reuters.com)
  • Dupa deprecierea de peste 50% de la inceputul anului a titlurilor Kraft Heinz si dupa problemele de contabilitate aparute la nivelul companiei, piata a presupus existenta unui conflict intre cei doi actionari majoritari ai companiei, Berkshire Hathaway si 3G Capital. Ieri, Warren Buffet a declarat pentru CNBC ca nu exista tensiuni cu 3G Capital, din contra relatiile sunt foarte bune, iar luna viitoare se va intalni cu co-fondatorul 3G Capital, Paulo Lemann la un eveniment economic. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, actiunile Micron Technology s-au apreciat cu peste 10% in sedinta de tranzactionare after-hours dupa ce producatorul de cipuri a raportat rezultate financiare aferente T3 fiscal 2019 peste asteptarile inferioare ale analistilor. Compania a raportat un profit net trimestrial de 840 mil. USD, in scadere cu 78% fata de aceeasi perioada a anului precedent si un volum de afaceri de 4.79 mld. USD, in scadere cu 39%. (Sursa: Marketwatch.com)
  • Salariatii OMV Petrom au castigat in instanta dreptul de a cumpara actiuni SNP, fapt prevazut in legea de privatizare a compa- niei. Astfel, Guvernul Romaniei este obligat sa adopte o hotarare in vederea vanzarii de actiuni SNP pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret la care au fost vandute actiunile catre grupul austriac OMV in 2004. Pachetul cuprinde 4.5 mld. de actiuni, ceea ce la pretul de 0.2158 RON/actiune, la care s-a privatizat Petrom, inseamna o tranzactie de circa 1 mld. RON, semnificativ mai mica decat valoarea actuala de circa 1.8 mld. RON, folosind pretul de inchidere al sedintei de tranzactionare de ieri. (Sursa: ZF.ro, Bursa.ro)
  • CEO-ul SNN, Cosmin Ghita, a declarat ca societatea deruleaza un proiect de retehnologizare a Unitatii 1 Cernavoda, care a fost pusa in functiune in 1996, cu scopul de a creste durata de viata a acesteia. SNN este in etapa de evaluare initiala a sistemelor centralei si de conturare a studiului de fezabilitate, iar lucrarile sunt preconizate a incepe intre 2026 si 2028 si presupun o in- vestitie de circa 1.5 mld. EUR. Potrivit lui Cosmin Ghita, costurile unei noi centrale se ridica la peste 3 mld. EUR. Proiectul de retehnologizare, insa, presupune o investitie de doua ori mai mica si ofera o durata de viata comparabila cu cea a unei centrale noi. (Sursa: ZF.ro)
  • Actiunile Bittnet au inchis sedinta de tranzactionare de luni la un nou maxim istoric de la listarea companiei de 3.38 RON/ actiune, evolutie determinata de tranzactii in valoare de 1.8 mil. RON, maximul de la mijlocul lunii ianuarie 2019. De la incepu- tul anului curent BNET a inregistrat un avans de 195.61%. (Sursa: ZF.ro, BVB.ro)
  • Conform unor surse citate de Reuters, grupul bancar Italian, UniCredit, a depus o oferta de preluare pentru Commerzbank insa banca germana nu pare deschisa negocierilor in acest moment, la o scurta perioada dupa ce discutiile cu Detusche Bank au esuat. De asemenea, UniCredit ar dori sa listeze noua entitate ce ar urma sa ia nastere in urma fuziunii cu Commerzbank la Frankfurt in timp ce bursa din Milano va ramane principala piata a titlurilor UniCredit va ramane bursa din Milano. (Sursa: Reu- ters.com)
  • Operatorul aerian American Airlines este pe cale sa amane din nou intrarea aeronavelor Boeing 737 MAX in orarul de zbor, in conditiile in care organele de reglementare trebuie sa revizuiasca noile imbunatatiri ale sistemelor de siguranta inainte de a acorda aprobarea de reluare a zborurilor. Conform CEO-ului American Airlines, Doug Parker, succesul si durata acestui proces depinde de factori politici. (Sursa: CNCB.com)
  • Carsten Spohr, CEO-ul companiei Lufthansa a declarat ca ia in considerare comandarea unor aeronave model A321XLR produse de Airbus, desi acesta considera ca noul model nu va aduce o schimbare prea mare fata de cel anterior si ca este mai mult un model de nisa. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul de aeronave Boeing a anuntat un dividend brut trimestrial de 2.055 USD/actiune. Data ex-date este 8 august 2019 si data platii 6 septembrie 2019. (Sursa: Seekingalpha)
  • Potrivit unui anunt publicat pe platforma SICAP, OMV Petrom a lansat o licitatie de pana la 9.076 mld. RON, fara TVA, care vizeaza achizitia de servicii privind industria petrolului si a gazului pentru zonele de productie Oltenia, Muntenia, Muntenia de Vest, Moesia, Moldova si Crisana. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 iulie. (Sursa: News.ro)
  • Electrica a castigat in prima instanta litigiul contra Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), prin care cea din urma solicita obligarea EL la plata unor despagubiri de circa 800 mil. EUR, in legatura cu pretinse incalcari ale obligatiilor de monitorizare a contractelor de privatizare ale fostelor filiale de distributie ale Electrica. (Sursa: Bursa.ro)
  • Actiunile furnizorului de servicii medicale private MedLife s-au apreciat in ultima saptamana cu aproximativ 8% pana la 34 lei/ actiune, atingand cel mai ridicat nivel din primavara anului 2018 si pana in prezent. (Sursa: ZF.ro)
  • Astazi, ANRE va stabili in cadrul unui comitet de reglementare tarifele reglementate pentru companiile din sectorul gazelor naturale care vor fi aplicate incepand cu 1 iulie 2019. Pentru majoritatea consumatorilor casnici pretul final reglementat va scadea cu circa 2%-3%, potrivit unor surse din piata de energie. (Sursa: economica.net)
  • Daimler va rechema in fabrica peste 60,000 automobile diesel Mercedes dupa ce organele de reglementare au descoperit ca aceste automobile erau echipate cu un soft pentru a distorsiona nivelul real de CO2 si implicit pentru a putea trece testele de emisii de gaze cu efect de sera. (Sursa: Reuters.com)
  • Decizia in procesul in care procurorii malaezieni au intentat acuzatii impotriva Goldman Sachs pentru omisiune de informatii si declaratii false in legatura cu emisiuni de obligatiuni ale guvernului malaezian in valoare de 1 MDB a fost amanat pentru luna septembrie dupa ce avocatii apararii au cerut mai mult timp pentru a primi informatii de la Goldman Sachs. (Sursa: Reu- ters.com)
  • Actiunile companiei Sprint au scazut cu aproximativ 6% in ultima sedinta de tranzactionare dupa ce inca patru state americane s-au alaturat celor zece deja existente pentru bloca achizitia Sprint Corp de catre T-Mobile. (Sursa: Reuters.com)
  • In cadrul summit-ului aviatic de la Paris, oficialii americani si reprezentatii companiilor de aparare au declarat ca cererea tarilor Europene pentru avioane de vanatoare si sisteme de rachete defensive creste cu o rata accelerata din pricina ingrijorarilor cu privire la Rusia si Iran. Printre companiile ce au fost prezente la evenimentul din Paris se enumera Lockheed Martin si Boeing. (Sursa: Reuters.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.