Smarter_way_USA

Turcii si romanii, cei mai mari consumatori de Bitcoin si criptomonede

Potrivit propriilor declaratii, turcii, romanii si polonezii sunt cei mai mari detinatori de criptomonede raportat la totalul populatiilor din aceste tari, in vreme ce la nivel european aproape o persoana din zece (9%) spune ca detine in prezent Bitcoin sau o alta valuta virtuala, arata un studiu al ING realizat in 13 tari europene, precum si in Australia si SUA.

Studiul ING International Survey a fost realizat in randul a 14.828 de persoane, esantionul reflectand proportiile intre sexe si varste. Datele despre consumatorii europeni reprezinta o medie care a fost ponderata pentru a lua in calcul populatia fiecarei tari. Datele au fost colectate in intervalul 26 martie – 6 aprilie 2018, adica imediat dupa ce Bitcoin se prabusise cu 65% de la un maxim de 19.300 de dolari in decembrie 2017, la un minim de 6.620 de dolari, la inceputul lui aprilie 2018.

Intrebati daca detin o criptomoneda, 12% dintre romanii care au participat la sondaj au raspuns afirmativ, restul de 88% mentionand ca nu au astfel de detineri. Procentul este imens raportat la populatia tarii (2,3 milioane dintr-un total de 19,6 milioane), dar si daca ar fi raportat la populatia activa a tarii (1 milion din aproximativ 9 milioane – totalul romanilor cu locuri de munca).

In Turcia, tara care se confrunta cu o inflatie de 15% si o prabusire masiva a monedei locale, procentul persoanelor care sustin ca detin criptomonede a fost chiar mai mare: 18%. ING subliniaza totusi ca in cazul Romaniei si al Turciei sondajul a fost desfasurat online si ar putea sa incline balanta in favoarea tinerilor interesati de mobile banking si mai expusi la media si tehnologie.

Romania nu se afla doar in topul detinatorilor de criptomomende, dar si si in topul tarilor in care populatia sustine ca va achizitiona criptomonede. Astfel, 38% dintre respondentii romani spun ca se asteapta sa detina criptomonede in viitor, tara noastra fiind depasita din nou doar de Turcia, cu un procent de 45%. Cele mai mici procente sunt inregistrate in cazul locuitorilor din Belgia si Luxemburg, unde doar 10%, si respectiv 13% dintre respondenti spun ca vor cumpara criptomonede.

Stirile despre valutele virtuale au tinut recent capul de afis in publicatiile de business, in conditiile in care Bitcoin a crescut cu un urias 1.400% in 2017, dupa care a urmat o scadere de 53%. Avand in vedere acest lucru nu este nicio surpriza ca doi din trei europeni (66%) au auzit de criptomonede, iar 1 din 4 europeni (25%) sustin ca vor detine la un moment dat o valuta virtuala.

Chiar si asa insa, doar aproximativ o treime din europeni (35%) cred ca Bitcoin reprezinta viitorul cumparaturilor online, iar un procent similar (32%) este inregistrat si in cazul cetatenilor care cred ca aceste monede reprezinta viitorul investitiilor.

Aproximativ 3 din 10 europeni (29%) spun ca nu ar investi niciodata intr-o criptomoneda, multe persoane considerandu-le ca fiind foarte riscante. Astfel, 46% dintre participanii la sondaj sustin ca actiunile companiilor de pe bursa sunt mai putin riscante decat Bitcoin, iar 24% spun ca acestea sunt la fel de riscante.

De notat faptul ca locuitorii tarilor cu venituri mai reduse sunt in general mult mai dispusi sa ia in considerare investitiile sau platile facute prin intermediul unor criptomonede.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.