Smarter_way_USA

Seminar despre investiții și criza financiară ce ne amenință

În ultima perioadă, cu toții auzim tot mai multe discuții cu privire la apropierea unei noi crize economice, iar toată lumea se întreabă când va avea loc.

O încetinire economică extinsă la nivelul Zonei Euro, înăsprirea condițiilor monetare sau tensiunile comerciale și geopolitice se numără printre principalii factori ce pot alimenta o criză la nivel global. În astfel de perioade incerte, este util să fii informat pentru a putea să te pregătești în consecință. Totuși, trebuie să te asiguri că sursele pe care le consulți sunt avizate în domeniul economic și financiar. 

În acest sens, o inițiativă interesantă este Seminarul Interactiv de Investiții în Piețele de Capital organizat de XTB în colaborare cu Invest Club. Evenimentul va avea loc pe 23 mai, începând cu ora 18:30 în cadrul ClujHub, Sala Blue. Acesta este al patrulea și ultimul seminar dintr-o serie, primele trei fiind organizate în București, Brașov și Timișoara. Toate seminare au avut un real succes, conform feedback-ului primit din partea participanților. Agenda este formată din trei speakeri: Ștefan Iordan, investitor independent, Claudiu Cazacu, Analistul Șef al XTB România și Paul Maior, Președintele Invest Club, și se adresează atât investitorilor, cât și celor care își doresc sau au în vedere să pătrundă în lumea investițiilor. 

Seria de prezentări va fi deschisă de către Ștefan Iordan, care are o experiență de 5 ani pe piața de capital și de peste 10 ani în investiții imobiliare, care va aborda un subiect interesant și care poate părea problematic: cum facem pasul de la economisire la investiții. De multe ori, lipsa unui răspuns la această întrebare poate determina eșecul primelor experiențe de pe piața de capital, persoana în cauză devenind reticentă și temătoare în a investi din nou.

Claudiu Cazacu va prezenta indicii bursieri dintr-o nouă perspectivă: ca o posibilă soluție în perioadele de criză. Fiind un trader activ și investitor din 2004, analizează piețele financiare atât din punct de vedere tehnic, cât și fundamental, convins fiind că abordarea duală este calea spre optimizarea tranzacțiilor, oferind astfel o imagine mai amplă și complexă asupra subiectelor discutate.

Ultimul subiect va fi dezbătut de către Paul Maior, Președintele Invest Club, care va încerca să explice importanța investițiilor pe termen lung. O astfel de discuție este benefică, mai ales în contextul unei posibile crize financiare. Nivelurile actuale ale indicelui S&P 500 sunt aproape duble în comparație cu maximele dinaintea crizei financiare și de peste patru ori mai mari decât minimele atinse în perioada de recesiune. Prin urmare, un investitor ”ghinionist” care să presupunem că a plasat o poziție pe S&P 500 în octombrie 2007 și care și-a menținut poziția până pe 10 mai 2019 nu doar că nu a pierdut bani, ci a obținut un randament de 185%. 

Evenimentul se va încheia cu o sesiune Q/A în timpul căreia participanții vor putea clarifica sau aprofunda informațiile dobândite.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.