Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 3 aprilie 2019

  • Actionarul majoritar Ministerul Energiei al Oil Terminal (OIL), propune repartizarea unui dividend brut de 0.00007858 RON, echivalentul unui randament de 0.06% (calculat la ultimul pret de inchidere). (Sursa: comunicat companie)
  • General Motors a raportat o scadere a vanzarilor in primul trimestru din 2019 de 7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa conform companiei, interesul cumparatorilor este orientat catre modelele mai scumpe, tip sport si camionete. Pre- tul final de vanzare al noilor camionete a crescut cu aproximativ 8,000 USD comparativ cu pretul modelului precedent, reflec- tand interesul tot mai mare al cumparatorilor pentru acest tip de autovehicule. (Sursa: CNBC.com)
  • Actiunile Lyft au scazut ieri in timpul sedintei de tranzactionare cu peste 4% pana la 66.10 USD/actiune, inregistrand doua se- dinte consecutive de depreciere dupa ce a primit primul rating de vanzare din partea lui Michael Ward, analist in cadrul Sea- port Global, vizand un pret tinta de 42 USD/actiune. (Sursa: Reuters.com)
  • Purcari Wineries propune alocarea unui dividend de 0.95 RON/actiune, echivalent a unui randament de 5% (raportat la pretul de inchidere de vineri). Propunerea Consiliului de Administratie se va vota in cadrul AGA din 25 aprilie. (Sursa: Bursa.ro)
  • Grupul TeraPlast anunta desprinderea sectiei de reciclare si fondarea companiei specializate in reciclare—TeraPlast Recycling. In perioada august 2018 – martie 2019, sectia de reciclare, acum devenita TeraPlast Recycling a avut o medie lunara procesata de 650 tone PVC rigid, material reciclabil provenit din productia proprie si achizitii. Anul trecut 46% din materia prima procesa- ta a provenit din Romania, restul din Europa. (Sursa: comunicat companie)
  • Consiliul de Administratie al Transelectrica a convocat AGEA pentru a se aproba majorarea de capital a filialei SMART SA ce risca sa intre in insolventa. Propunerea CA este pentru un aport de capital de 24 mil. RON, dupa ce anterior alte doua propuneri pentru majorari de 27 mil. RON, respectiv 18 mil. RON au fost respinse de Ministerul Economiei. Filiala SMART SA este specializata in lucrari de mentenanta in beneficiul operatorului sistemului energetic national si a acumulat pierderi de 5 mil. EUR. (Sursa: Profit.ro)
  • Compania Whole Foods ce a fost achizitionata de catre Amazon in iulie 2017 va reduce preturile pentru sute de produse in- cepand de maine, in incercarea de a stimula activitatea clientilor Prime. De-a lungul timpului compania a oferit mai multe avantaje pentru clientii detinatori ai unui cont Amazon Prime, cum ar fi acordarea unui extra discount de 10%. Odata cu aceas- ta reducere de preturi, clientii vor economisii in medie 20%. (Sursa: CNBC.com)
  • Conform analistului Ming-Chi Kuo, noua serie de iPhone-uri ce va fi lansata in acest an ar putea include modele cu autonomie semnificativ mai mare fata de modele anterioare, ceea ce ar putea fi un factor care sa contribuie la stimularea vanzarilor avand in vedere ca in ultimii ani rata de crestere a vanzarilor a scazut. De asemenea, Apple a redus preturile pentru produsele comer- cializate in China odata cu intrarea in vigoare a reducerii taxei pe valoare adaugate. (Sursa: CNBC.com)
  • Ieri, actiunile companiei de ride-sharing Lyft Inc. au scazut cu aproximativ 12% pana la 69 USD/actiune, coborand sub pretul de listare de 72 USD/actiune. Conform analistilor, scaderea a fost determinata pe de o parte de indoiala pietei cu privire la capaci- tatea companiei de a deveni profitabila si pe de alta parte de aprecierea semnificativa din prima zi de tranzactionare. (Sursa: Reuters.com)
  • Sphera Group si-a bugetat pentru 2019 un profit de 49 mil. RON, mai mare cu 103% fata de cel inregistrat in 2018 si venituri de 993 mil. RON, in crestere cu 29% fata de anul precedent. SFG planuieste sa deschida 24 de noi restaurante cu investitii de aproximativ 100 mil. RON. (Sursa: ZF)
  • Actiunile SNP s-au apreciat in primele 3 luni ale anului curent cu 22%, comparativ cu indicele BET care a crescut cu aproape 10% in aceeasi perioada, fiind cea mai performanta companie din prima liga a BVB. Petrom intentioneaza sa-si renumereze investitorii cu 0.0270 RON/actiune, echivalentul unui randament al dividendului de 7.4%. (Sursa: ZF)
  • Noua politica de remunerare a membrilor CA al Electrica SA, presupune pe langa cresterea substantiala a veniturilor membrilor CA si compensatii banesti colosale in cazul in care acestia vor fi schimbati din functie inainte de finalizarea mandatului. La ple- carea din companie, membrii CA pot primi pana la 400 mii EUR fiecare. Schimbarea va fi votata in cadrul AGA din 25 aprilie. (Sursa: Economica.net)
  • CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a facut apel catre autoritatile de reglementare pentru ca acestea sa aiba o pozitie mai acti- va in stabilirea regulilor de guvernare a internetului. De asemenea, Mark Zuckerberg a declarat ca o abordare standardizata pentru eliminarea continutului ar putea contribui la mentinerea raspunderii companiilor de internet, iar prin actualizarea regu- lilor de guvernare a internetului se pot pastra punctele pozitive cum ar fi libertatea oamneilor de a se exprima si libertatea an- treprenorilor de a creea idei noi, concomitent cu implementarea unor reguli care sa protejeze societatea impotriva anumitor riscuri cibernetice. (Sursa: Reuters.com)
  • Samsung C&T and Samsung Electronics au dublat valorea contractului ce prevede constructia liniei de productie de semnicon- ductori pana la 1.29 mld. USD. Contractul are drept obiectiv finalizarea lucrarilor la linia de productie localizata in Hwaseong, Coreea de Sud. Se estimeaza ca lucrarile vor fi finalizare la sfarsitul lunii aprilie 2020. (Sursa: Reuters.com)
  • Actiunile companiei de ride-sharing Lyft au debutat vineri pe bursa americana NASDAQ, inregistrand o apreciere in deschidere de peste 23% pe fondul unui cereri solide a investitorilor. (Sursa: Reuters.com)
  • SIF Oltenia anunta atingerea pragului de detinere de 5% din capitalul social al SIF Banat-Crisana, echivalent a 54.3 mil. RON. SIF5 detine direct 19.5 milioane de actiuni, restul pana la 25.87 milioane actiuni prin societati controlate de acesta. (Sursa: ZF)
  • Conpet a incheiat cu CFR Marfa un contract de servicii de transport titei si gazolina in valoare de 242.4 mil. RON, cu o durata de 4 ani ce va intra in vigoare de la 1 aprilie. (Sursa: Bursa.ro)
  • Guvernul renunta la impunerea pretului de 68 RON/MWh cu care Petrom si Romgaz trebuia sa vanda gazele consumatorilor non-casnici, insa se mentine plafonarea pentru consumatorii casnici. (Sursa: Economica.net)
  • Directorul financiar al Nuclearelectrica a declarat public in fata ministrilor Energiei si Finantelor ca producatorul de energie in acest moment, dupa distribuirea de dividende suplimentare din 2018 nu mai are bani pentru acordarea dividende suplimen- tare in acest an. Compania intrand in procesul de pregatirea retehnologizarii Unitatii 2, la sfarsitul anului 2018 SNN avea in conturi 1.6 mld. RON, care acopera profitul brut din 2018 si diferenta acopera imprumutul pentru Unitatea 2. (Sursa: Economi- ca.net)
  • Fiat Chrysler a anuntat ca va elimina pana la 30 septembrie aproximativ 1,500 de locuri de munca incadrate la punctul de lucru de asamblare a camionetelor din Windsor, Ontario. Initial, la inceputul acestei saptamani compania a anuntat ca va inchide pentru o perioada de doua saptamani punctele de lucru din Windsor si Brampton in urma scaderii vanzarilor ca urmare a dete- riorarii cererii globale. (Sursa: Seekingalpha.com)
  • Facebook a implementat noi restrictii privind campaniile de promovare politice in Uniunea Europeana, in incercarea de a pre- venii abuzul si manipularea alegerilor parlamentare din luna mai. Compania a declarat intr-o postare online ca va extinde ma- surile implementate anul trecut in tari precum Marea Britanie, Statele Unite si India, masuri ce prevad ca agentii de publicitate politica sa demonstreze ca traiesc in tara pe care o vizeaza. (Sursa: CNBC.com)
  • Wells Fargo a anuntat ca CEO-ul Tim Sloan va parasi compania in luna iulie. Tim Sloan a preluat functia de CEO in octombrie 2016 dupa ce predecesorul sau John Stumpf a demisionat in urma unui scandal. Conform Jeffrei Sonnenfeld, decan Yale School of Management, plecarea actualului CEO reprezinta o problema pentru companie avand in vedere parcursul pozitiv pe care l-a inregistrat Wells Fargo sub conducerea acestuia. (Sursa: CNBC.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.