Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 17 aprilie 2019

  • In aceasta dimineata, Romgaz a publicat indicatorii operationali aferenti T1 2019. In primul trimestru din 2019, productia toala de hidrocarburi a crescut cu 5.2% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent pana la 9,263 mil. boe, in timp ce produc- tia de energie electrica a scazut cu 40.5% pana la 170.9 mil. mc, iar serviciile de injectie gaze in depozite facturate au scazut cu 87.3% pana la 37.8 mil. mc. (Sursa: comunicat companie)
  • De astazi intra la tranzactionare o noua emisiune de obligatiuni corporative emise de Bittnet Systems in cadrul Sistemului Alter- nativ de Tranzactionare de la BVB. Obligatiunile cu o scadenta de 4 ani pot fi tranzactionate sub simbolul BNET23C, avand o dobanda fixa de 9% pe an, platibila semestrial. Valoarea totala a emisiunii fiind de 10 mil. RON. (Sursa: BVB)
  • OMV Petrom (SNP) a anuntat preluarea mandatului de Director Financiar si membru al directoratului companiei de catre Alina Popa incepand cu data de 17 aprilie, pe o durata de 4 ani. Acesta are o experienta de 13 ani in cadrul companiei, ocupand si in trecut pozitii de conducere in domeniul financiar. (Sursa: comunicat companie)
  • United Continental Holdings, compania mama a operatorului aerian United Airlines a raportat un profit net aferent T1 2019 de 292 mil. USD (echivalentul a 1.15 USD/actiune), dublu fata de cel realizat in aceeasi perioada a anului precedent si peste astep- tarile analistilor de 0.95 USD/actiune. Veniturile realizate de companie au fost in valoare de 9.59 mld. USD in crestere cu 6.2% fata de T1 2018 insa sub asteptarile analistilor de 9.61 mld. USD. Veniturile companiei au fost afectate in T1 2019 de decizia la nivel global de a tine la sol aeronavele Boeing 737 MAX dupa cele doua catastrofe aviatice. In sedinta de tranzactionare after- hours actiunile US.UAL s-au apreciat cu aproximativ 3%. (Sursa: CNBC.com)
  • Ieri, actiunile Qualcomm au inregistrat o crestere de 23% in timpul sedintei de tranzactionare pana la 70.45 USD/actiune si aproximativ 7% in timpul tranzactionarii after hours, inregistrand cea mai mare apreciere din ultimii 19 ani, dupa ce compania a anuntat semnarea unui acord cu Apple ce pune capat disputei legale din ultimii doi ani dintre cele doua companii. Odata cu semnarea acordului, Qualcomm devine din nou furnizorul de cipuri pentru Iphone si are drept de brevet asupra cipurilor pentru urmatorii 6 ani pentru care Apple va plati o anumita suma de bani. Acordul poate ajuta Qualcomm sa-si reia pozitia im- portanta pe care a avut-o la inceputul anilor 2010 cand a dominat tranzitia la tehnologia 4G, iar veniturile prezentau o rata de crestere galopanta. (Sursa: Reuters.com)
  • Dupa anuntul semnarii acordului intre Qualcomm si Apple, Intel, companie ce a fost singurul furnizor de cipuri din ultimul an pentru telefoanele Apple, a anuntat ca va iesi din piata de cipuri pentru smartphone-uri 5G, insa va ramane in continuare un jucator important pe piata 4G. (Sursa: CNBC.com)
  • Grupul Teraplast (TRP) a anuntat ca finantarea din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ajunge la suma de 16 mil. EUR. Compania anunta ca investitiile in scopul dezvoltarii unitatilor de productie si cresterii prezentei regionale vor fi derulate in decursul anului curent si cel viitor. De asemenea, Teraplast si-a bugetat venituri de 977.5 mil. RON in 2019, in crestere cu 21.4% fata de cele inregistrate in 2018. Profitul inainte de impozitare bugetat la nivel de grup de 51 mil. RON este aproape dublu fata de cel realizat in 2018, de 27.25 mil. RON. (Sursa: ZF, comunicat companie)
  • OMV Petrom (SNP) a inceput din luna martie productia la noua unitate Policombustibili din cadrul rafinariei Petrobrazi, dupa invesitii de 65 mil. EUR. In cadrul noii unitati, SNP utilizeaza tehnologia PolyFuel prin care permite conversia GPL si a benzinei usoare de joasa calitate in produse petroliere cu valoare adaugata ridicata—benzina si motorina. (Sursa: bursa.ro)
  • Daimler (DAI) a anuntat ca planuieste sa lanseze un model electric SUV, numit Mercedes EQB. De asemenea, compania a anun- tat ca vinde pe luna mai mult de 600 de modele Maybach in China, vanzarile totale crescand cu 3% in T1 2019, in ciuda scaderii cererii la nivelul intregii piete din China. (Sursa: Reuters)
  • Ieri, Presedintele Doland Trump a solicitat companiei Boeing sa aplice o campanie de rebranding pentru aeronavele 737 MAX dupa cele doua accidente aviatice. Conform oficialilor Boeing, pana la acest moment compania s-a concentrat pe repararea softului si pe gasirea unor solutii pentru recastigarea increderii clientilor. Conform companiei britanice de consultanta Brand Finance, valoarea marcii Boeing s-ar putea deprecia cu pana la 12 mld. USD in urma celor doua catastrofe aviatice.(Sursa: Reuters.com)
  • Citigroup (US.C) a raportat un profit aferent primului trimestru din 2019 de 4.7 mld. USD (echivalent a 1.87 USD/actiune) in crestere cu 2% fata de acceasi perioada a anului precedent si peste asteptarile analistilor de 1.80 USD/actiune. In T1 2019, veniturile grupului bancar au fost de 18.6 mld. USD, in linie cu asteptarile analistilor. Evolutia pozitiva a profitului net a fost determinata de crestere segmentului de banking comercial din SUA cu 4% concomitent cu o crestere de 20% a segmentului de investment-banking comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: Reuters.com)
  • Goldman Sachs Group (US.GS) a raportat un profit aferent primului trimestru din 2019 de 2.25 mld. USD (echivalent a 5.71 USD/actiune), in scadere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile trimestriale au insumat 8.81 mld. USD in scadere cu 13% si sub asteptarile analistilor de 8.99 mld. USD. Evolutia rezultatelor financiare a fost determinata de scadere veniturile in trei dintre cele patru segemnte de business. Reducerea cheltuielilor si scaderea taxelor a contribuit la atingerea asteptarilor superioare ale analistilor din intervalul de estimari, insa cu toate acestea actiune grupului bancar au sca- zut cu 3% in sedinta de tranzactionare after-hours. (Sursa: Reuters.com)
  • Transelectrica (TEL) bugeteaza pentru 2019 venituri de aproximativ 2.8 mld. RON, in crestere cu 1% fata de cele inregistrate in 2018, dar se asteapta la o diminuare a profitului net de 15.8 mil. RON, acesta urmand sa fie de 5 ori mai mic decat cel realizat in 2018. Compania argumenteaza reducerea semnificativa a profitului net bugetat pentru 2019 ca urmare a OUG 114 care pre- supune aplicarea taxei de 2% asupra cifrei de afaceri, dar si majorarea pretului energiei electrice achizitionate din piata pentru consumul propriu tehnoplogic. (Sursa: ZF)
  • Transgaz (TGN) bugeteaza pentru anul curent venituri de exploatare de 1.9 mld. RON, in scadere cu 25% fata de cele realizate in 2018 si un profit net de 125 mil. RON, cu {etoroCFDrisk}% mai mic decat inregistrat anul trecut. Conform documentului, reducerea veni- turilor din exploatare bugetate se datoreaza scaderii venitului aprobat pentru anul gazier 2018—2019 cu aproximativ 71 mil. RON, ca urmare a scaderii componentei volumetrice si a celei de rezervare. (Sursa: ZF)
  • Consiliul de Administratie al Sphera Franchise Group a anuntat inlocuirea Directorului General Mark Nicholas Hilton, ultima zi a mandatului acestuia fiind 30 aprilie 2019, acesta urmand sa fie inlocuit de Georgios Argentopoulos pentru un mandat de 4 incepand din 1 mai 2019. (Sursa: comunicat companie)
  • Volkswagen (DE.VOW) planuieste sa produca un model SUV in China din 2021, ce va concura cu modelul X al companiei Tesla. Noul model ID ROOMZZ va fi prezentat duminica in Shanghai si va avea autonomie de pana la 450 km. (Sursa: Reuters)
  • Chevron Corp (US.CVX) a anunta un acord in valoare de 33 mld. USD pentru preluarea Anadarko Petroleum Corp, astfel Chevron isi consolideaza pozitia de a doua cea mai mare companie in functie de productia de petrol, dupa Exxon Mobil Corp. Acor- dul cu Anadarko reprezinta cea mai mare expansiune a companiei Chevron de la achizita Texaco din 2000, aceasta va deveni acum cel mai mare producator din Bazinul Permian, unul din principalele locatii de extragere din SUA. Chevron va continua extinderea operatiunilor de petrol si gaze in Golful Mexicului. (Sursa: Reuters)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.