Bitcoin crește frumos trecând de pragul de $5000. Iată câteva motive pentru această creștere!

Si iata ca, contrar tuturor analizelor tehnice (fara absolut nici o noima pe instrumente nereglementate care au legatura cu ceva nou/revolutionar si care e in continua disputa cu vechile sisteme) si contrar parerilor expertilor in nimic dar datatori cu parerea, BITCOIN a trecut din nou de pragul de 5000 de dolari pe fondul unor stiri pozitive referitoare la aprobare SEC-ului cu privire la ETF-uri pe crypto plus o stire pozitiva despre un serviciu oferit de CoinBase si asa mai departe.

Personal, sunt din ce in ce mai optimist ca vom avea parte de cel putin inca o “erectie” majora a pretului bitcoin-ului in perioada urmatoare! Nu dau pronosticuri insa sunt foarte bullish! 🙂

Iată câteva dintre motivele care au dus la această creștere a prețului Bitcoin-ului:

Fundamente mai bune

Orice piață trece prin cicluri ascendete și descendente pentru a se maturiza. Bitcoin a trecut printr-un an foarte dificil, dar cu efecte pozitive. Căderea prețurilor a ajutat piața să elimine speculanții care voiau să se îmbogățească rapid.

Pe de altă parte, în ciuda prețurilor scăzute, utilizarea Bitcoin a crescut constant în ultimele 15 luni. Numărul de tranzacții și rata de hash sunt de asemenea în creștere.

Mai multe rampe fiat

Față de 2017, în prezent există mult mai multe metode de achiziționare a Bitcoin. Rampele fiat pentru piața cripto s-au inmulțit semnificativ. Acestea include exchange-uri care permit achiziționarea de BTC cu valute fiat precum Binance și OKEx. Aplicația Square Cash face cumpărarea de Bitcoin chiar mai ușoară decat Coinbase. Si in Romania exista sase schimburi de criptomonede si sute de ATM-uri.

Platformele cu milioane de utilizatori listează în prezent mult mai multe criptomonede și și-au îmbunătățit interfețele. În plus, plata salariilor în Bitcoin a devenit mai simplă. Companii precum Trexor, Mycelium, Exodus și Blockstream Green Wallet ajută angajatorii să distribuie criptomonedele mult mai ușor.

În viitorul apropiat, investitorii instituționali vor avea posibilitatea de a utiliza contractele futures Bitcoin oferite de Bakkt. Per ansamblu, piața cripto este mai conectată la piața financiară tradițională.

Mai puține escrocherii

Comparativ cu 2017, există mai puține scams pe piața cripto. În mare parte, acest lucru se datorează faptului că autoritățile de reglementare acordă mai multă atenție pieței. Schemele precum BitConnect, Pincoin, OneCoin, Centratech și altele au fost scoase la iveală. Investitorii au învățat lecții importante cu privire la selecția proiectelor în care bagă bani.

Încă mai există riscuri asociate cu păstrarea cheilor private și hackeri, dar, în ansamblu, există mai multă educație. Oamenii sunt mai conștienți de necesitatea utilizării unor mecanisem de protecție, iar acest aspect duce la mai multa siguranta atunci cand investești în Bitcoin.

Utilitate dovedită

Crizele economice din anumite țări au demonstrat utilizarea Bitcoin ca metodă de plată. De la Venezuela la Africa de Sud și Turcia, oamenii învață să utilizeze criptomonedele. Inflația explozivă din Venezuela, de exemplu, a provocat o explozie a activității pe site-uri precum LocalBitcoins.

Bitcoin le-a permis cetățenilor să își protejeze economiile, să transfere bani internațional și să își cumpere cele necesare. De asemenea, organizațiile precum BitGive au facilitat acceptarea BTC ca donații. Criptomonedele sunt utilizate pentru a finanța spitalele și orfelinatele.

Scalarea

Problema scalării în rețeaua Bitcoin s-a redus odată cu creșterea utilizării rețelei Lightning. În prezent, aceasta are o capacitate de 1000 BTC și crește în fiecare săptămână. Este un rezultat excelent atins la doar un an de la lansare.

Adopția în masă nu va mai provoca blocajul din trecut, ce a generat comisioane mari și timpi de așteptare prelungiți.

4000 de ATM-uri Bitcoin

În 2018, numărul de ATM-uri Bitcoin s-a dublat de la 2000 la peste 4000. Acesta este un semnal pozitiv pentru viitorul criptomonedei deoarece simplifică achiziția și sprijină adopția.

Mai mult sprijin de la personalități importante

Utilizarea Bitcoin a devenit un subiect de conversație normal în cercuri importante. De la comisari SEC ce fac declarații în favoarea sa, până la candidați la președinția Statelor Unite. Bitcoin are prieteni sus-puși.

Scandalurile în care au fost implicate băncile și companii importante pecum Facebook și Google au sprijinit revoluția cripto. Din ce în ce mai mulți oameni conștientizează problemele sistemului actual și se alătură cripto-entuziaștilor.

Pentru a investi in Bitcoin va recomand:

PS: La fel ca de fiecare data va precizez foarte clar faptul ca ca investitiile in cryptomonede sunt foarte volatile si cu grad ridicat de risc! Nu v investiti decat banii pe care vi permiteti sa ii pierdeti sau macar sa nu fie sume consistente care sa va afecteze emotional in caz de cresteri/scaderi de moment.


Recommended investment platforms:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

Azi va recomandam:


Investeste in actiuni la bursa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.