Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 4 februarie 2019

  • BRK Financial Group a acordat un imprumut in valoare de 100 de mii RON cu o dobanda de 10% catre Firebytes Games, un dez- voltator de jocuri din Cluj-Napoca, societate la care detine participatii. Nicolae Ghergus a fost ales noul presidente al consiliului de administratie al BRK Financial Group, de asemenea Monica Ivan a fost aleasa in functia de vicepresedente al CA. (Sursa: ZF, Bursa)
  • Aages a incheiat cu succes in ianuarie programul de rascumparare de 40,000 actiuni proprii, reprezentand 0.4% din capitalul social al companiei. Actiunile rascumparate vor fi distributie angajatilor, facand parte din planul de motivare si fidelizare al companiei. (Sursa: ZF)
  • Exxon Mobil Corporation (US.XOM) a raportat venituri trimestriale de 71.9 mld. USD sub asteptari cu 630 mil. USD, in timp ce profitul pe actiune de 1.41 USD a depasit cu 0.23 USD asteptarile. De asemenea, compania a anuntat ca productia a crescut cu 4.8% in T4 fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: Seeking Alpha)
  • General Motors Co (US.GM) a anuntat ca este in discutii pentru o posibila investitie de 2.73 mld. USD in Brazilia pentru perioa- da 2020 – 2024, valoarea investitiei depinzand de nivelul profitului ce ar putea fi obtinut. (Sursa: Reuters)
  • General Electric Aviation, parte a General Electric Co (US.GE) a castigat un contract de 517 mil. USD pentru faza de productie si dezvoltare a unui program al armatei SUA, conform declaratiei date de Pentagon. (Sursa: Reuters)
  • Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat vineri ca va incepe sa ia comenzi in China pentru versiunea mai ieftina a modelului 3, compania dorind sa accelereze vanzarile in zona. In prezent Tesla importa masinile in China, dar compania este in proces de constructie a unei fabrici pentru a produce local modelul 3 in faza initiala. (Sursa: Reuters)
  • Romgaz a precizat ca estimarile referitoare la impactul OUG 114 prezentate in cadrul conferintei de presa de catre Adrian Vo- lintiru, directorul general al companiei sunt materiale de lucru, compania analizand mai multe scenarii posibile, acesta fiind cel mai pesimist. (Sursa: Financial Intelegence)
  • Deutsche Bank a raportat primul profit anual din 2014, in valoare de 341 mil. EUR, insa acesta s-a situat sub asteptarile analisti- lor de 461 mil. euro. Veniturile nete pentru 2018 au fost de 25.32 mld. EUR, iar veniturile aferente trimestrului 4 s-au situat la 5.57 mld. EUR. De asemenea, Deutsche Bank a anuntat ca si-a atins tintele pentru reducerea costurilor (costuri sub 23 mld. EUR), a numarului de angajati (sub 93 mii) si cel cu privire la rata capitalului de baza CET1 al companiei (peste 13%) . (Sursa: CNBC, SeekingAlpha)
  • Amazon.com Inc. (US.AMZN) a raportat peste asteptari, compania inregistrand venituri trimestriale de 72.4 mld. USD, in creste- re cu 19.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si depasind asteptarile cu 520 mil. USD. Profitul pe actiune de 6.04 USD a depasit asteptarile cu 0.39 USD. Compania estimeaza venituri intre 56 – 60 mld. USD pentru T1 2019, fiind sub estimarile ana- listilor de 60.77 mld. USD. (Sursa: Seeking Alpha, Reuters)
  • Royal Dutch Shell PLC (NL.RDSA) raporteaza venituri trimestriale de 104.6 mld. USD, in crestere cu 18.7% si depasind asteptari- le cu 12.34 mld. USD. Profitul pe actiune al companiei de 0.69 USD fiind cu 0.07 USD peste asteptari. Compania a anuntat un dividend trimestrial de 0.94 USD/actiune, la acelasi nivel cu cel din trimestrul anterior. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Veniturile ConocoPhillips in trimestrul 4 au depasit asteptarile analistilor cu 360 mil. USD, atingand 10.36 mld. USD, in crestere cu 18.5% fata de T4 2017. Profitul pe actiune a atins 1.13 USD, fiind cu 0.13 USD peste asteptarile analistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • General Electric a obtinut venituri de 33.3 mld. USD in trimestrul 4, peste asteptarile analistilor cu 1.07 mld. USD si in crestere cu 5.4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Profitul pe actiune a atins 0.17 USD, fiind cu 0.05 USD sub asteptarile an- alistilor. Actiunile GE au crescut cu pana la 18% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri. (Sursa: Seeking Alpha, Reuters)
  • Nokia a obtinut in T4 2018 venituri de 5.46 mld. EUR, cu 30 mil. EUR peste asteptarile analistilor, in scadere cu 0.7% fata de anul precedent. Profitul pe actiune a atins 0.06 EUR, cu 0.01 EUR peste asteptarile analistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Romgaz estimeaza ca atat cifra de afaceri, cat si profitabilitatea companiei vor scadea cu 20-25% in 2019 ca urmare a OUG 114, directorul general al Romgaz anticipand un impact pe profitul realizat de 420 mil. lei la sfarsitul anului curent. (Sursa: ZF)
  • Transgaz si omologul sau din Ungaria vor organiza in luna februarie o licitatie suplimentara pentru rezervarea de capacitate pe conducta ce leaga Romania si Ungaria dupa ce unii ofertanti care au castigat in faza initiala s-au retras. (Sursa: Economica)
  • Life Is Hard a anuntat lansarea platformei DOXTAR, menita sa simplifice accesul pacientilor la servicii medicale permitandu-le sa isi reduca timpul de asteptare si costurile. (Sursa: comunicat companie)
  • Conform Manfred Leitner, membru al board-ului OMV resposabil cu operatiunile de downstream, lipsa politicilor fiscale si de reglementare adecvate din Romania si instabilitatea acestora au descurajat grupul austriac OMV, prin subsidiara sa romaneas- ca OMV Petrom in a lua decizia finala de investitie in proiectul offshore Deep Neptun. Acesta a declarat ca gazele rusesti, provenite de la Gazprom cu care OMV are o relatie de peste 50 de ani reprezinta cea mai de incredere sursa de aprovizionare a continentului.(Sursa: profit.ro)
  • Facebook Inc. (US.FB) a raportat peste asteptari, inregistrand un venit trimestrial de 16.91 mld. USD, in crestere cu 30.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut si depasind asteptarile cu 510 mil. USD. Profitul pe actiune de 2.38 USD a fost peste astep- tari cu 0.20 USD. Utilizatorii activi zilnici au crescut cu 9% in decembrie fata de aceeasi luna a anului anterior, iar cei activi lunari au crescut cu 9% la 2.32 miliarde de utilizatori. Actiunile Facebook sunt peste +11% after-hours. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Tesla (US.TSLA) a raportat un venit trimestrial de 7.23 mld. USD, in crestere cu 119.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si peste asteptari cu 110 mil. USD. Profitul pe actiune al companiei de 1.93 USD a fost sub asteptari cu 0.27 USD. Tesla a anun- tat ca a livrat 27,706 masini Model S si X in T4 2018 si 63,359 Model 3. De asemenea, Tesla a anuntat plecarea lui Deepak Ahuja din pozitia sa de CFO al companiei, acesta urmand sa fie inlocuit de Zach Kirkhorn, vicepresedintele financiar. (Sursa: Reuters, Seeking Alpha)
  • Microsoft (US.MSFT) a raportat venituri trimestriale de 32.5 mld. USD sub asteptari cu 40 mil. USD si in crestere cu 12.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul pe actiune de 1.10 USD a fost peste asteptari cu doar 0.01 USD. (Sursa: Seeking Alpha)
  • AT&T (US.T) a raportat venituri trimestriale de 47.99 mld. USD, sub asteptarile analistilor cu 510 mil. USD si in crestere cu 15.2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul pe actiune de 0.86 USD a fost in linie cu asteptarile pietei. (Sursa: Seek- ing Alpha)
  • Alibaba Group Holding Ltd (US.BABA) a raportat venituri trimestriale de 17.06 mld. USD sub asteptari cu 380 mil.USD, in crestere cu 42.6% fata de aceeasi perioada a anului, fiind cea mai mica crestere inregistrata de catre companie in ultimii 3 ani. Profitul pe actiune de 1.77 USD a depasit asteptarile cu 0.09 USD. (Sursa: Seeking Alpha, Reuters)
  • The Boeing Company (US.BA) a raportat peste asteptari, compania anuntand ca se asteapta sa livreze intre 895 – 905 de aer- onave in 2019, peste cele 806 unitati livrate anul trecut. Veniturile trimestriale de 28.3 mld. USD, in crestere cu 14.3% fata de aceasi perioada a anului trecut au depasit asteptarile cu 1.44 mld. USD. Profitul pe actiune de 5.48 USD a fost peste asteptari cu 0.91 USD. (Sursa: Seeking Alpha)
  • McDonald’s Corporation (US.MCD) a raportat venituri trimestriale de 5.16 mld. USD, sub asteptari cu 10 mil. USD si in scadere cu 3.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul pe actiune de 1.97 USD a depasit asteptarile cu 0.08 USD. (Sursa: Seeking Alpha)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.