Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 30 ianuarie 2019

  • MedLife a achizitionat 51% din Rozsakert Medical Center, compania RMC fiind in top 10 furnizori de servicii medicale din Ungaria, inregistrand venituri de 4.2 mil. euro in 2017. (Sursa: comunicat companie)
  • Apple Inc. (US.AAPL) raporteaza peste asteptari, inregistrand venituri trimestriale de 84.3 mld. USD, in scadere cu 4.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut dar depasind asteptarile cu 330 mil. USD. Compania a raportat un EPS de 4.18 USD, cu doar 0.01 USD peste asteptarile analistilor. Veniturile din segmentul iPhone au fost de 51.98 mld. USD cu 690 mil. USD sub asteptari, iar veniturile din servicii de 10.9 mld. USD, in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut au depasit cu 30 mil. USD asteptarile. De asemenea, compania a anuntat un dividend trimestrial de 0.73 USD/actiune. Pretul actiunilor este peste +5% after-hours. (Sursa: Seeking Alpha, CNBC)
  • eBay Inc. (US.EBAY) raporteaza venituri trimestriale de 2.88 mld. USD, in crestere cu 6.3% fata de T4 2017 si cu 20 mil. USD peste asteptari. Compania a obtinut un EPS trimestrial de 0.71 USD, peste asteptari cu 0.03 USD. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Veniturile SAP au atins 7.43 mld. EUR, cu 210 mil. EUR peste asteptarile analistilor si in crestere cu 9.1% fata de aceeasi perioa- da a anului precedent. EPS au atins 1.41 EUR, cu 0.14 sub asteptari. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Veniturile Xerox au scazut cu 8% in T4 2018 fata de T4 2017, ajungand la 2.53 mld. USD, cu 30 mil. USD sub asteptarile analisti- lor. Profitul pe actiune a depasit asteptarile analistilor cu 10 centi, atingand 1.14 USD. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Veniturile Pfizer au depasit asteptarile analistilor cu 80 mil. USD in T4 2018, crescand cu 2% fata de anul trecut. Profitul pe acti- une a atins 0.64 USD, depasind asteptarile cu 1 cent. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Verizon a inregistrat in trimestrul 4 din 2018 venituri de 34.28 mld USD, cu 160 mil. USD sub asteptarile analistilor si in crestere cu 0.9% fata de aceeasi perioada din anul precedent. Profitul pe actiune a depasit asteptarile analistilor cu 3 centi, atingand 1.12 USD. (Sursa: Seeking Alpha)
  • SIF Oltenia ar putea incepe de astazi oferta de rascumparare, reprezentand 3.38% din actiunile proprii, anuntata la jumatatea lunii ianuarie, la pretul de 2.5 lei/actiune. De asemenea, SIF Oltenia va acorda un imprumut pe termen de doi ani cu o dobanda de 6% si in valoarea de 15 mil. EUR filialei sale SIFI BH Retail, in care detine 99.9% din capitalul social. (Sursa: profit.ro, financial intelligence)
  • Curtea de Apel Constanta a retrimis pentru rejudecare la Tribunalul Constanta dosarul privind anularea majorarii capitalului Oil Terminal cu terenurile aportate de stat. Contestarea majorarii de capital a fost initiata de catre Dumitrescu Valentin ce detine 14.84% din actiunile OIL Terminal (Sursa: financial intelligence)
  • Bittnet a anuntat ca detinerile din companie a lui Vlad Marius Corneliu au depasit pragul de 5% din capitalul social al compa- niei, fiind de 5.21%. Capitalul social controlat de fratii Logofatu a scazut la 36.2%. (Sursa: comunicat companie)
  • Eforturile depuse de catre Alstom si Siemens (SIE) pentru a crea un lider european feroviar ar putea intampina in continuare obstacole in ciuda ultimelor concesii oferite autoritatilor UE antitrust. (Sursa: Reuters)
  • Apple Inc (US.APPL) a declarat ieri ca a cheltuit 60 mld. USD in 2018 cu cei 9,000 de furnizori din SUA, in crestere cu 10% fata de anul trecut. Compania americana urmeaza sa raporteze astazi dupa inchidere rezultatele financiare aferente T4 2018. (Sursa: Reuters)
  • Snap Inc (US.SNAP) ia in considerare cateva schimbari pentru aplicatia sa Snapchat cunoscuta pentru pozele si videourile ce dispar, compania ar putea face postarile publica sa dureze mai mult sau sa fie chiar permanente. Snap ar putea dezvalui identi- tatile utilizatorilor aplicatiei ce isi fac publice postarile. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Caterpillar au scazut cu peste 9% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri dupa ce compania a anuntat un profit trimestrial sub asteptari. Catepillar a realizat un EPS de 2.55 USD, sub asteptarile analistilor cu 0.43 USD in timp ce veniturile companiei au atins cu 14.34 mld. USD in linie cu asteptarile analistilor si cu 10.9% in crestere fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: CNBC)
  • Erste Group propune un dividend de 1.4 EUR pe actiune, echivalentul unui randament de 4.8% la pretul dinainte de anunt. Er- ste Group se asteapta la un profit de 1.8 mld. EUR in 2018, in crestere cu 500 mil. EUR fata de anul precedent. (Sursa: ZF)
  • Pretul actiunilor BRD a inregistrat vineri o scadere de 3.2% dupa ce agentia Fitch Ratings a modificat perspectivele pentru com- panie de la stabil la negativ, pastrand acelasi rating de BBB+. De asemenea, Fitch Ratings a revizuit negativ perspectivele pentru BCR dar mentinand ratingul tot la BBB+, in timp ce ratingul pentru Banca Transilvania a ramas la BB+ cu perspectiva stabila. (Sursa: ZF)
  • Transgaz si BEI au semnat contractul pentru a doua transa de imprumut in valoare de 100 mil. EUR. In total BEI a acordat 150 mil. EUR pentru finantarea unei noi conducte ce va conecta resursele de gaze naturale de la tarmul Marii Negre la infrastructu- ra nationala de transport de gaze naturale. (Sursa: Bursa)
  • OMV va achizitiona 15% din Abu Dhabi National Oil Co. la un pret de aproximativ 2.5 mld. USD. De asemenea, grupul ENI va mai prelua un pachet de 20% din compania emirata. Valoarea totala a pachetului ce va fi preluat de catre ENI si OMV este de 5.8 mld. USD, echivalent a 35% din companie. (Sursa: Bursa)
  • Toyota Motor Corporation (US.TM) vizeaza o crestere cu 8% a vanzarii de vehicule in China in acest an, dorind sa ajunga la 1.6 milioane de vehicule. Compania a vandut 1.47 milioane de vehicule in China anul trecut, in crestere cu 14.3% fata de 2017. (Sursa: Reuters)
  • Autoritatea de Protectie a Datelor din Irlanda a anuntat vineri ca investigheaza o posibila bresa de securitate a companiei Twitter (US.TWTR) ce ar fi avut loc pe 8 ianuarie 2019 si ar fi fost o incalcare a noilor reglementari GDPR. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Tencent Holdings Ltd (US.TCEHY) au crescut cu 3% in timpul sedintei de tranzactionare de vineri cand autoritatile chi- neze au aprobat noile jocuri dezvoltate de Tencent pentru prima data de la blocarea aprobarilor din martie. (Sursa: Reuters)
  • Un membru al Consiliului de Administratie al Deutsche Bank (DBK) a declarat ca nu exista interes din partea membrilor consiliu- lui pentru o posibila fuziune cu Commerzbank in viitorul apropiat, in ciuda zvonurilor din ultima perioada. (Sursa: Reuters)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.