Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 25 ianuarie 2018

  • In prima instanta Tribunalul Dolj a respins cererea Corealis de suspendare a hotararii AGEA a companiei SIF Oltenia referitoare la vanzarea pachetului de 6% detinut din BCR catre Erste pentru 140 mil. euro. (Sursa: Financial Inteligence)
  • Alro Slatina a contractat o facilitate de credit de 68 mil. USD de la un sindicat bancar format din Raiffeisen Bank, Banca Transil- vania, UniCredit Bank, Garanti Bank si Intesa SanPaolo Romania. Facilitatea de credit urmeaza sa fie utilizata pentru capital de lucru si investitii. (Sursa: ZF)
  • In cadrul sedintei din data de 23 ianuarie, actionarii Electrica au hotarat numirea doamnei Georgeta Corina Popescu in pozitia de director general al companiei, cu un mandat de 4 ani incepand de la 1 februarie 2019. (Sursa: comunicat companie)
  • Deutsche Bank AG (DBK) a primit o solicitare din partea a doi reprezentanti ai Casei Albe cu privire la relatia bancii cu Presedintele Donald Trump. (Sursa: Reuters)
  • Intel Corp. (US.INL) a raportat sub asteptari la nivelul veniturilor trimestriale, acestea ajungand la 18.66 mld. USD, in crestere cu 9.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar cu 360 mil. USD sub asteptarile pietei. Compania a raportat un EPS (conform GAAP) de 1.12 USD/act, dar cu 4 centi sub asteptari. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Renault (FR.RNO) a anuntat inlocuirea lui Carlos Ghosn in cadrul Consiliului de Administratie cu Jean-Dominique Senard de la Michelin, acesta urmand sa preia imediat noua functie. Cealalta pozitie ocupata de Carlos Ghosn, de CEO al companiei Renault a fost preluata de Thierry Bollore. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile PG&E au crescut cu aproape {etoroCFDrisk}% dupa ce o investigatie a determinat ca echipamentele companiei nu au fost respon- sabile pentru incendiile ce au izbucnit in 2017 in California. (Sursa: MSN)
  • Ford Motor Company (US.F) a raportat venituri pe segmentul de automobile de 38.7 mld. USD, in crestere cu doar 0.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind cu 40 mil. USD asteptarile pietei. De asemenea, compania a anuntat ca in cazul unui Brexit nefavorabil, acesta va costa compania in jur de 800 mil. USD in 2019. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Zentiva Grup a reusit sa achizitioneze doar 0.048% din Zentiva Bucuresti fata de 6.73% cat era planuit in oferta publica de pre- luare a societatii in vederea delistarii companiei. In acest moment, Zentiva Group detine 93.32% din capitalul Zentiva Bucuresti, fiind necesar 95% pentru a se putea delista. (Sursa: ZF)
  • Banca Transilvania a anuntat ca a oprit planul de renovare a 200 de agentii, citand Ordonanta 114 ca fiind cauza acestei decizii. (Sursa: Economica)
  • Boromir Prod va fi retrasa de la tranzactionare de la 21 ianuarie, Boromir Ind. – actionarul majoritar ce controleaza 97.6% din capitalul social Boromir Prod a initiat in vara anului precedent o oferta de preluare a capitalului social ramas la pretul de 0.41 RON/actiune. (Sursa: ZF)
  • Petrolexportimport va fi retrasa de la tranzactionare luni 21 ianuarie, ca urmare a intrarii firmei in faliment in toamna anului precedent. (Sursa: ZF)
  • Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat vineri ca va renunta la cateva mii de locuri de munca pentru a reduce costurile aferente cresterii productiei versiunilor mai ieftine a modelului 3 sedan. Compania a anuntat ca se asteapta la un profit aferent T4 2018 mai re- dus decat cel din trimestrul anterior. (Sursa: Reuters)
  • Un delegat al guvernului francez a anuntat guvernul japonez ca ar fi interesati de o integrare a Renault (FR.RNO) si Nissan, cel mai probabil sub umbrela unei singure companii. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Schlumberger (US.SLB) au crescut cu peste 8% in timpul sedintei de tranzactionare de vineri, compania raportand venituri trimestriale de 8.2 mld. USD cu 600 mil. USD peste asteptari. Compania a raportat un EPS de 0.36 USD/act, in linie cu asteptarile si a anuntat ca va reduce cheltuielile in urmatorul an la 1.5 – 1.7 mld. USD fata de cele 2.2 mld. USD inregistrate in 2018. (Sursa: SeekingAlpha)
  • SIF Oltenia a cumparat pachete de actiuni in valoare de 170 mil. RON la Banca Transilvania si BRD din luna decembrie si pana in prezent. (Sursa: ZF)
  • Oltchim a ramas cu doar 177 de angajati dupa vanzarea activelor catre Chimcomplex, fata de cei 1,969 inainte de finalizarea procedurii. (Sursa: ZF)
  • Morgan Stanley a inregistrat in trimestrul 4 din 2018 un EPS de 0.73 USD, cu 16 centi sub asteptarile analistilor. Veniturile com- paniei au atins 8.55 mld. USD, sub asteptarile analistilor cu 750 mil. USD si in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile nete din vanzari si tranzactionare au scazut cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind afectate de scaderea cu 30% a veniturilor din instrumente cu venit fix. De asemenea, Morgan Stanley a anunat un dividend trimestrial de 0.30 USD/act. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Netflix Inc. (US.NFLX) a raportat venituri trimestriale de 4.19 mld. USD, in crestere cu 27.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar sub asteptari cu 20 mil. USD. Compania a raportat un EPS de 0.30 USD/actiune, depasind asteptarile cu 0.06 USD/ act. Netflix a anuntat ca a adaugat 8.8 milioane de noi utilizatori ce platesc serviciul de streaming in T4 2018, dintre care 1.5 milioane sunt in SUA, depasind asteptarile de 7.5 milioane. Compania a declarat ca se astepta la venituri de 4.49 mld. USD si un profit net de 253 mil. USD in T1 2019, sub estimarile analistilor. (Sursa: SeekingAlpha, MarketWatch)
  • Renault (FR.RNO) a confirmat joi ca planuieste inlocuirea lui Carlos Ghosn in pozitiile ocupate de acesta, dupa ce ministrul de finante al Frantei a cerut o intalnire a Consilului de Administratie pentru a discuta succesiunea acestuia. (Sursa: Reuters)
  • Fossil Group Inc. (US.FOSL) a anuntat ieri ca va vinde tehnologia privind smartwatch, inca in dezvoltare, companiei Alphabet Inc. pentru 40 mil. USD. Google va prelua si o parte din echipa de cercetare si dezvoltare, pe langa drepturile de proprietate. (Sursa: Reuters)
  • SIF Oltenia a primit aprobarea ASF-ului pentru a derula in perioada 28 ianuarie-2 februarie o oferta publica de cumparare a 19.62 milioane actiuni, la un pret de 2.5 RON pe actiune. Planul de rascumparare reprezinta aproximativ 3.38% din capitalul social al emitentului. (Sursa: ZF)
  • Veniturile Goldman Sachs pe T4 din 2018 au depasit asteptarile analistilor cu 580 mil. USD, ajungand la 8.08 mld. USD, in crestere cu 8% fata de trimestrul precedent. EPS a fost de 6.04 USD, semnificativ peste estimarile analistilor de 4.30 USD. De asemenea, compania a anuntat un dividend pe actiune de 0.80 USD/actiune. (Sursa: Seeking Alpha)
  • BlackRock a inregistrat o cifra de afaceri de 3.43 mld. USD in trimestrul 4 din 2018, cu 10 mil. USD sub asteptarile analistilor si in scadere cu aproape 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Compania a raportat un EPS de 6.08 USD, cu 20 de centi sub asteptarile analistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Alcoa Corporation (US.AA) a raportat un venit trimestrial de 3.34 mld. USD, in crestere cu 5.4% fata de aceeasi perioada a an- ului trecut si depasind asteptarile cu 10 mil. USD. Compania a raportat un EPS de 0.66 USD/actiune, peste asteptari cu 0.16 USD/act. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Veniturile Bank of America au atins 22.74 mld. USD in trimestrul 4 din 2018, cu 390 mil. USD peste asteptarile analistilor si cu 11.3% mai mult fata de T4 din 2017. Compania a raportat un EPS de 0.70 USD, cu 7 centi peste asteptarile analistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Compania PG&E Corp (US.PCG) va fi inlocuita de vineri de Teleflex Inc, specializata in productia echipamentelor medicale, in componenta indicelui S&P 500. Actiunile PG&E au scazut cu aproximativ 61% in ultima saptamana in urma anuntului legat de procedurile de protectie in cazul falimentului. (Sursa: Reuters)
  • Veniturile US Bancorp au depasit asteptarile analistilor cu 90 mil. USD, ajungand la 5.82 mld. USD in trimestrul 4 din 2018, re- prezentand o crestere de 3.9% fata de aceeasi perioada din 2017. EPS au fost de 1.10 USD, cu 4 centi peste asteptarile an- alistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Veniturile Bank of New York Mellon au fost cu 20 mil. USD sub asteptarile analistilor, ajungand la 4 mld. USD, in timp ce EPS au depasit asteptarile analistilor cu 7 centi ajungand la 0.99 USD. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Fondul Proprietatea si-a rascumparat in intervalul 7-11 ianuarie 2019, un numar de 8,292,974 actiuni din care 69.2% sub forma de actiuni tranzactionate la BVB, iar restul sub forma de GDR-uri listate la bursa de la Londra. Valoarea tranzactiei inregistrate a fost de 7.34 mil. lei. (Sursa: Bursa)
  • Bittnet Systems a inregistat marti tranzactii speciale in valoare de 7.42 mil. RON, echivalentul a 14.4% din capitalul companiei. Bittnet are o valoare de piata de 55.9 mil. lei, semnificativ mai mare decat cea de 7.9 mil. lei din aprilie 2015 cand a intrat la tranzactionare. (Sursa: ZF)
  • Tribunalul Bucuresti i-a impus companiei RCS & RDS plata unei amenzi in valoare de 1.25 mil. RON in legatura cu o ancheta DNA de spalare de bani. De asemenea, tribunalul a mai decis confiscarea a 3.1 mil. euro de la companie. Decizia nu este finala si compania intentioneaza sa conteste decizia. (Sursa: comunicat companie)
  • Netflix Inc (US.NFLX) va creste tarifele lunare a abonamentelor lunare in SUA intre 13-18%, fiind prima crestere a pretului din 2017. Preturile pentru abonamentul standard va creste la 12.99 USD, in timp ce cel premium va ajunge la 15.99 USD pe luna. (Sursa: Reuters)
  • Volkswagen si Ford au anuntat oficial o alianta ce se va axa pe furgonete si camionete. Ford va proiecta camionete pentru am- bele companii in timp ce Volkswagen va dezvolta furgonete pentru oras. Companiile isi vor pastra identitatile distincte si es- timeaza ca beneficiile financiare ale acestei aliante se vor materializa dupa 2023. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Wells Fargo & Company (US.WFC) a raportat venituri de 20.98 mld. USD, in scadere cu 4.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 770 mil. USD sub asteptari. Compania a raportat un EPS de 1.21 USD/actiune, depasind doar cu 0.01 USD/act astep- tarile. (Sursa: SeekingAlpha)
  • JPMorgan Chase & Co (US.JPM) a raportat un profit trimestrial sub asteptari fiind afectat de scaderea volumului tranzactiilor cu obligatiuni. Veniturile ajustate din instrumente cu venit fix au scazut cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Com- pania a raportat un EPS de 1.98 USD/act, sub asteptarile analistilor de 2.20 USD/act. Veniturile trimestriale in crestere cu 4.1% fata de T4 2017 au fost sub asteptari cu 3 mil. USD. (Sursa: Reuters)
  • Delta Airlines a raportat un EPS peste asteptarile analistilor, atingand 1.30 USD pe actiune, fata de 1.27 USD cat era preconizat, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile companiei au crescut cu 5%, ajungand la 10.74 mld. USD, cu 30 mil. USD sub asteptarile analistilor. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Veniturile UnitedHealth au depasit asteptarile analistilor cu 410 mil. USD, ajungand la 58.42 mld. USD, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului precedent. EPS au atins 3.28 USD, peste asteptarile analistilor de 3.28 USD (Sursa: CNBC)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.