Smarter_way_USA

Darius Vâlcov și „exemplul Digi”. Impozitele și investițiile RCS & RDS de peste 2 miliarde de euro (VIDEO)

Ordonanţa de urgenţă 114/2018, adoptată de Guvern la finalul anului trecut, a venit la pachet cu o serie de acuzaţii din partea consilierului de stat al premierului, Darius Vâlcov. Potrivit acestuia, compania RCS&RDS a plătit un impozit prea mic raportat la activitatea pe care o are. Doar că, în spatele afirmațiilor domnului Darius Vâlcov, stau nu doar taxe şi impozite de peste un miliard de lei, ci şi investiţii de miliarde de euro.

Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului, declara în 21 decembrie 2018: „Probabil a deranjat foarte mult exemplul cu Digi, care a plătit doar 1.577 de lei impozit pe profit anul trecut, la o cifră de afaceri de 3,2 miliarde lei”.

Darius Vâlcov vorbeşte despre cifra de afaceri a companiei RCS&RDS pe anul 2017. Concret, este vorba despre o cifra de afaceri de 3,3 miliarde de lei. Din cele 3,3 miliarde de lei, peste 1,2 miliarde au fost achitate către bugetul stat sub formă de taxe, de impozite, plăți catre companii ale statului sau au fost facute în conformitate cu reglementarile emise de institutii ale statului.

Cu privire la afirmațiile referitoare la nivelul impozitului pe profit exprimate în poziția publică sus-menționată, se ignoră faptul că, în perioada 2007 – 2017, RCS & RDS a investit peste 2 miliarde de euro pentru a dezvolta o rețea performantă de comunicații electronice fixe și mobile bazată pe fibră optică, ultima tehnologie disponibilă. Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate. Întotdeauna legislația fiscală a încurajat companiile care investesc. Prin urmare, aceste investiții generează o cheltuială cu amortizarea proporțională cu valoarea sumei investite, care reduce profitul companiei.

Atât investițiile mari, cât și prețurile accesibile practicate de companie, raportate la puterea de cumpărare a românilor, sunt principalii factori pentru care profitul net poate părea mai mic față de orice eventuală estimare.

Din 2009 până în prezent, RCS & RDS nu a mărit tarifele pentru serviciile de bază pe care le furnizează, fapt unic în domeniul comunicațiilor din România. Tarifele practicate de RCS & RDS sunt cele mai mici comparativ cu oricare alt stat membru UE, deși în toată această perioadă a continuat să furnizeze servicii performante la cele mai avansate tehnologii.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.