Smarter_way_USA

Prima agenție care părăsește România după adoptarea taxei pe lăcomie

O prima agentie de pariuri, jocuri de noroc si poker ia in calcul posibilitatea de a parasi Romania ca urmare a “taxei pe lacomie” adoptata de Guvernul Dancila saptamana trecuta, potrivit spuselor lui Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazino din Romania si CEO-ul Pokerfest Romania.

Operatorul 888 Holdings, care detine licente in tara noastra pentru 888casino.ro, 888poker.ro, 888sport.ro si 888.ro ar putea pleca din Romania de la 1 ianuarie 2019, a avertizat Sorin Constantinescu pentru Gnttips.ro.

Conform spuselor lui Sorin Constantinescu, un prim pas a facut deja, iar 888 Holdings a anulat un eveniment major programat in prima parte a anului 2019, un turneu de poker live, la care erau asteptati peste 1.000 de jucatori din 30 de tari.

Constantinescu mai afirma ca 888 Holdings vrea ia aceasta decizie deoarece “taxa pe lacomie” ii vizeaza si pe operatorii jocurilor de noroc, carora li s-a impus un nivel de impozitare de 2% din totalul taxelor de participare incasate (rulajul).

Sorin Constantinescu, care ocupa si functia de CEO al Pokerfest Romania, avertizeaza ca acesta este doar inceputul sfarsitului pentru industria jocurilor de noroc din Romania.

“888 Holdings tocmai a anuntat anularea turneului de poker live programat pentru prima parte a anului 2019 in Romania, ceea ce este un semnal clar ca pregatesc retragerea de pe piata romaneasca incepand cu 1 ianuarie 2019. Noile taxe impuse de statul roman pur si simplu vor duce la faliment. Taxele pentru 2018, care trebuiesc platite odata cu intrarea in vigoare a ordonantei, vor depasi cu mult profitul obtinut in Romania”, a spus Constantinescu pentru Gnttips.ro.

In urma declaratiilor lui Constantinescu, Ziare.com a solicitat si un punct de vedere oficial din partea 888 Holdings, pe care il vom adauga de indata ce vom primi raspunsul.

Mai multi operatori au transmis ONJN ca se gandesc sa iasa de pe piata din Romania

Cazul celor de la 888 Holdings nu este insa singular. Conform unor surse citate de portalul de ponturi si pariuri, mai multi operatori au transmis notificari catre ONJN (organismul care reglementeaza piata jocurilor de noroc din Romania), prin care anunta ca iau in calcul parasirea pietei din Romania din cauza “taxei pe lacomie”.

Asta deoarece bugetele companiilor au fost date peste cap. Prima problema? Taxa trebuie platita pana pe 15 februarie avand ca baza de impozitare sumele incasate in 2018. S-a ajuns astfel in situatia in care taxele ce urmeaza a fi platite sa depaseasca chiar si de trei ori tot profitul inregistrat in 2018.

Conform sursei citate, unul dintre cei mai mari operatori de pe piata, prezent in mediul online dar si stradal, ar avea de platit conform noii taxe, doar din incasarile online, nu mai putin de 30 de milioane de euro, in conditiile in care profitul pe 2018 este estimat la 12 milioane de euro.

Un alt operator care activeaza exclusiv in mediul online ar trebui sa plateasca aproximativ 18 milioane de euro, desi profitul realizat in Romania se ridica la aproximativ 6.5 milioane de euro.

Avand in vedere aceste lucruri, operatorii se gandesc ca este mai bine sa paraseasca piata din Romania cat mai rapid, avand in vedere ca, daca vor face acest lucru pana la 1 ianuarie 2019, nu vor fi obligati sa plateasca retroactiv, ci doar vor pierde garantia depusa pentru licentiere.

Ce inseamna industria jocurilor de noroc in Romania

Industria jocurilor de noroc din Romania a adus anul trecut in jur de 700 de milioane de euro la bugetul de stat prin plata taxelor. Aproximativ 50 de mii de persoane lucreaza in acest domeniu aflat pe calea disparitiei in Romania.

Amintim ca operatorii jocurilor de noroc sunt vizati de o OUG adoptata de Guvernul Dancila in urma cu o saptamana, care vizeaza si alte domenii, precum cel bancar sau de telecomunicatii.

Precizam ca, desi a fost adoptata de 6 zile de Executiv, ordonanta Teodorovici nu a aparut inca in Monitorul Oficial. In schimb, alte hotarari luate vineri seara de Guvern au fost publicate de sambata dimineata.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.