Smarter_way_USA

Guvernul dă ordonanța taxelor. Anunțul premierului Dăncilă

Ordonanța taxelor a intrat pentru adoptare în ședința extraordinară de Guvern, chiar dacă aceasta a adunat 72 de obiecții de la Ministerul Justiției. Președintele Klaus Iohannis nu a participat la ședința de Guvern.

În deschiderea ședinței, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre întâlnirea cu premierul austriac Sebastian Kurz.

Ea a spus că această ședință extraordinară a fost convocată pentru a ajuta comunitățile locale.

Dăncilă a anunțat de asemenea că va fi adoptată ordonanța prezentată de Eugen Teodorovici privind modificările fiscale pentru anul viitor. Ea a vorbit despre plafonarea prețului gazelor și energiei electrice, pentru următorii 3 ani, pentru consumatorii casnici, inclusă în această ordonanță.

Premierul a vorbit și despre un nivel minim de un miliard de euro pentru vânzarea licențelor 5G, „ținând cont de experiența altor state din UE”, și un nivel minim de 2 miliarde de euro pentru prelungirea licențelor 3G.

Introducerea unui mecanism ce are în vedere protejarea populației și a firmelor care au credite, prin impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2% este de asemenea o măsură din OUG.

În OUG este inclus și fondul de investiții pentru comunitățile locale, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală și universităților.

Dăncilă a mai vorbit și despre creșterea pensiilor, de la 1 septembrie 2019. Punctul de pensie va crește de la 1.100 de lei la 1.265 lei, iar pensia minimă, de la 640 lei la 704 lei. A fost anunțată și devansarea creșterii salariilor din educație și acordarea voucherelor de vacanță pentru toți angajații din sectorul public.

Salariile minime în construcții vor crește la 3.000 de lei de la ianuarie, iar taxele pe muncă vor fi reduse la jumătate, a mai spus premierul.

Taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc va crește la 2%.

Un alt punct este reducerea comisioanelor de administrare a fondurilor de pensii private de la 2,5% la 1%.

Creșterea plafonului pentru ajutorul minim de încălzire este de asemenea prevăzută.

Premierul a mai vorbit și despre alte măsuri care „reglează raportul dintre agenții economici cu statul român”.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.