Smarter_way_USA

Lovitura grea pentru Revolut in Romania: Banca Transilvania va aplica comisioane la portarea banilor

Dacă folosești și Revolut, și serviciile Banca Transilvania, vestea cea mai proastă vine abia acum: vei avea de plătit un comision pentru transfer bancar.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

ACTUALIZARE 15:50 Revolut a comentat situația cu Banca Transilvania. Conform companiei, activitatea Revolut nu este afectată de decizia băncii.

„În acest moment, conform termenilor de utilizare ai Revolut, utilizatorilor nu le este permis să utilizeze cardurile de credit cu scopul de a alimenta pentru retrageri de numerar, având în vedere că acest lucru îi poate ajuta să evite comisioanele care ar fi altfel percepute pentru utilizarea cardului de credit”, a comunicat compania.

Alimentarea se poate face din conturi de debit fără comision. „Alimentarea contului Revolut cu un card de debit BT este și rămâne gratuită pentru toți clienții comuni”. Cât despre precedentul creat de Banca Transilvania – și posibilitatea ca pe viitor să se aplice comision și pentru carduri de debit – compania n-a dorit să comenteze prea mult ce s-ar putea întâmplat. Totuși, se așteaptă să nu se ajungă la așa ceva.

„Din păcate Revolut nu poate controla modul în care băncile aleg să comisioneze alimentările, însă nu ne așteptăm ca băncile să perceapă comisioane pentru alimentarea de pe carduri de debit. Acest lucru ar însemna restricționarea alegerii clienților lor, care ar trebui să aibă libertatea de a alege modul în care aleg să își cheltuie banii și cardurile de pe care fac asta”, a mai spus compania.

Am bănuit de mult că băncile se vor panica și servicii ca Revolut vor începe să le dea de treabă. Ei bine, în octombrie 2018, Banca Transilvania confirmă excelent acea prognoză.

Banca Transilvania a anunțat în octombrie 2018 că actualizează condițiile generale de afaceri. Odată cu acest pas definește un nou tip de tranzacție cu cardul: transfer de bani. Ce a țintit Banca Transilvania a fost să impună comisioane pe top-up, adică transfer de bani din contul bancar în contul Revolut. Pică la grămadă și Orange Money, alt serviciu de plată și administrare bani.

Clienții Banca Transilvania au fost informați că, dacă folosesc cardurile de credit pentru a transfera bani în aplicații precum Revolut sau Orange Money, tranzacțiile vor fi comisionate precum o retragere de la bancomat.

Banca Transilvania definește o tranzacție cu cardul pentru plată de bunuri sau servicii doar ca o operațiune efectuată la terminalele POS de la comercianții care au afișate însemnele organizației internaționale sub emblema căreia a fost emis cardul (VISA sau Mastercard).

Odată cu acest pas, banca scoate de la achiziții de bunuri sau servicii tranzacțiile cu cardul pentru alte servicii financiare. Astfel, încărcarea cu bani a unui cont sau card, unei aplicații sau purul transfer de bani prin și dintr-o aplicație, dar și tranzacțiile pe internet cu scop de transfer de bani, vor fi comisionate.

Cât îți cere Banca Transilvania ca să folosești Revolut sau Orange Money

În cazul cardurilor de credit cu care se efectuează astfel de transferuri, Banca Transilvania a decis să aplice un comision egal cu cel de retragere de numerar de la bancomatele sau POS-urile proprii: 1% din valoarea tranzacției, dar cel puțin 2,5 lei.

În august, atenția era pe CEC Bank, prima bancă din România care s-a dovedit reticentă la noul sistem. Astfel, BT umple rândurile și se alătură CEC Bank și OTP Bank. Dar România nu e un caz aparte. Bănci din afară au tratat la fel serviciul fintech Revolut.

În fine, BT a mai decis înainte de comisionarea transferurilor să nu mai acorde mile de călătorie în cazul tranzacțiilor cu cardul BT Flying Blue pe care clienții le efectuau către aplicații și servicii de transfer de bani precum „Revolut, BRD Finance IFN, TSI-Paymentwall, Telecredit IFN, Libra Pay, Mobilo Finance, VivaCredit, Volt, M-pesa sau Orange Money”.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.