Smarter_way_USA

Guvernul lucrează la eliminarea impozitului din câștiguri pe bursă. Ar ajuta Bursa de Valori București și ar pune investitorii români pe picior de egalitate cu nerezidenții. Impactul bugetar ar fi infim

Codul Fiscal ar urma să fie modificat pentru a elimina complet impozitul pe câștigurile din tranzacții cu titluri de valoare, cel puțin în cazul persoanelor fizice, iar modificarea ar putea fi inclusă într-un pachet mai amplu de schimbări la legislația fiscală, care așteaptă să fie introduse în această perioadă. O eliminare a impozitului pe aceste câștiguri ar da un impuls masiv Bursei de Valori București, întrucât în prezent aceste câștiguri sunt impozitate cu 16%. Aceasta nu ar fi prima măsură pro-bursă venită din direcția actualilor guvernanți, după ce aceștia au redus impozitul pe dividende la 5% și au vehiculat chiar ideea eliminării acestuia. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Potrivit informațiilor Profit.ro, impozitul pe aceste venituri ar urma să fie eliminat de anul următor. Modificarea a fost gândită de persoane implicate în elaborarea Programului de guvernare și cu influență în actualul Executiv. De ce este important: O astfel de măsură ar ajuta la dezvoltarea Bursei de Valori București, oferind astfel antreprenorilor și companiilor posibilități de finanțare și creștere a afacerilor. În contextul în care statul estimează că va colecta anul acesta foarte puțin din impozitul pe venituri din transferul titlurilor de valoare, beneficiile pe termen lung pentru buget, investitorii locali și antreprenori ar fi, cel mai probabil, semnificativ mai mari.

depășit de aproape 3 ori “O eventuală eliminare a impozitului pe câștigurile din titlurile de valoare poate fi o măsură de încurajare a pieței de capital în condițiile în care valoarea actuală a tranzacțiilor este destul de redusă, comparativ cu a altor piețe din regiune. În ultimii ani, piața de capital a susținut asiduu introducerea unor facilități fiscale fie de tipul unei reduceri de cote de impozit, fie sub formă unei deduceri suplimentare”, a declarat, contactată de Profit.ro, Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România. Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România. România a mai aplicat în trecut de o cotă de impozitare de 1% pentru persoane fizice. În prezent, tranzacțiile cu titluri de participare sunt impozitate cu 10% la persoane fizice și cu 16% la persoane juridice. La persoane juridice există deja o scutire aplicabilă, însă numai în anumite condiții, care nu vizează și tranzacțiile pe bursă. Pierderile pot fi reportate, în general pe o perioadă de 7 ani. În alte state membre UE, de regulă, operațiunile cu titluri sunt scutite. Potrivit consultantului Deloitte, o eliminare a acestui impozit i-ar pune pe români pe picior de egalitate cu investitorii din alte țări activi pe bursa de la București. Aceștia din urmă, nerezidenții, beneficiază deja de scutire totală.

Valoarea impozitelor colectate din astfel de tranzacții este destul de redusă și în condițiile în care investitorii nerezidenți beneficiază în general de scutire totală, în baza convențiilor de evitare a dublei impuneri semnate de România. Deci o eventuală eliminare a impozitului pentru rezidenți ar fi o corelare a tratamentului fiscal pentru investitorii locali cu al celor nerezidenți și ar putea într-adevăr să încurajeze piața de titluri”, a spus Alexandra Smedoiu. În Legea bugetului de stat pentru 2018, suma estimată a fi încasată în acest an din impozitul pe venitul din transferul titlurilor de valoare de la persoanele fizice este de 125.000 lei, iar pentru 2019, de 135.000 lei.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.