Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business din 2 octombrie 2018

  • In septembrie 2018, indicele BET a inregistrat o crestere de 1.6%, in comparatie cu indicele European Euro STOXX 600 care a scazut cu 0.26%. De asemenea, rulajele inregistrate la BVB si-au mai revenit in septembrie, in comparatie cu minimele din perioada estivala. (Sursa: ZF)
  • La sfarsitul lunii august 2018, fondurile de pensii private obligatorii aveau active de aproape 45.8 mld. RON, in timp ce fondurile de pensii facultative aveau active de aprox. 1.96 mld. RON, in crestere cu 21%, respectiv 13.51% fata de nivelul din august 2017. (Sursa: InvestingRomania)
  • In luna august 2018, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost de 4.3%, in crestere cu 0.1 puncte procentuale fata de luna precedenta. (Sursa: INS)
  • Conform purtatorului de cuvant al Ministerului Economiei, Transgaz va primi in perioada urmatoare un grant de 46 mil. EUR din Programul Infrastructura Mare pentru dezvoltarea capabilitatilor SNT in zona de Nord-Est a Romaniei. Proiectul de dezvoltare a SNT in zona de Nord-Est se ridica la o valoare totala de aproximativ 175 mil. RON si are drept obiectiv dezvoltarea securitatii energetice a Romaniei cat si dezvoltarea interconectarii cu Republica Moldova. (Sursa. Economica.net)
  • Transelectrica a finalizat in proportie de 64% inelul de linii electrice de inalta tensiune al Romaniei, restul de 36% urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul anului in curs. Finalizarea acestor proiecte securizeaza alimentarea cu energie electrica a unei zone mari de consum, intareste reteaua de transport si contribuie la cresterea gradului de interconectare al Romaniei cu Serbia. (Sursa: economica.net)
  • CEO-ul companiei Tesla Inc (US.TSLA) Elon Musk in urma intelegerii cu autoritatea americana SEC, ar renunta la pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie, neputand sa candideze din nou pentru 3 ani, iar Musk impreuna cu compania vor plati o amenda cumulata de 40 mil. USD. Dintre acestea, 20 de mil. USD vor trebui platite de catre Musk personal, fara a apela la asigurare sau alte ajutoare. Compania va trebui sa numeasca alti 2 noi membrii independenti, unul dintre acestia luand pozitia de presedinte CA. (Sursa: MarketWatch)
  • Facebook Inc (US.FB) a anuntat vineri ca niste hackeri au reusit sa fure codurile digitale de logare si au reusit sa preia aproape 50 de milioane de conutri ale utilizatorilor. Facebook nu a confirmat daca hackerii au utilizat sau furat informatii private ale utilizatorilor. Atat contul CEO-ului Mark Zuckerberg, cat si a COO-ului Sheryl Sandberg (Chief Operating Officer), au fost afectate, iar Zuckerberg a descris acest eveniment ca fiind „serios”. Autoritatile din Marea Britania au anuntat ca vor investiga cu ale autoritati de reglementare daca au fost cetateni britanici afectati de bresa de securitate. (Sursa: Reuters)
  • Reprezentantii guvernului din SUA au anuntat ca CEO-ul Google (US.GOOG) Sundar Pichai a fost de acord sa aiba o discutie in legatura cu acuzatiile privind tratamentul diferit aplicat partidelor politice in fata Comitetului de Justitie al Casei Albe si va avea o intalnire cu presedintele Donald Trump in urmatoarele luni. (Sursa: Reuters)
  • Producatorul german de masini Audi (DE.NSU) a anuntat vineri numirea lui Hans-Joachim Rothenpieler ca noul director al diviziei de dezvoltare tehnica, acesta inlocuindu-l pe Peter Mertens. De asemenea, grupul Volkswagen a amanat decizia in legatura cu fostul CEO al brandului Audi, Rupert Stadler, probabil asteptand decizia iminenta a autoritatilor germane cu privire la poluarea cauzata de motoarele diesel. (Sursa: Reuters)
  • Comisiile pentru industrii, buget si cea pentru administratie de la Camera Deputatilor se reunesc astazi in sedinta comuna pentru dezbaterea proiectului Legii Offshore. Proiectul a fost adoptat lunea trecuta in Senat dar votul din Camera Deputatilor este decizional. (Sursa: economica.net)
  • Cemacon Cluj, a obtinut aprobarea din partea AGA pe majorarea capitalului social cu 2.7 mil. RON, fonduri destinate pentru finantarea activitatii si compensarea creantelor directe detinute de directorul general al companiei si de directorul financiar. (Sursa: ZF)
  • Digi Communications a achizitionat in perioada 24-28 septembrie un numar de 9,505 actiuni, cu o valoare de 273,413 RON, conform raportului publicat pe BVB. Achiziitile fac parte din programul de rascumparare pentru cel mult 10% din actiunile DIGI tranzactionate la BVB (3.4 mil. de actiuni clasa B), program demarat la inceputul lunii iunie si care se va derula pana la 1 mai 2019. (Sursa: Bursa)
  • Pfizer Inc (US.PFE) a anuntat ca pozitia de CEO va fi preluata de catre Albert Bourla din ianuarie, acesta inlocuindu-l pe Ian Read, angajat al companiei inca din 1978 si CEO din 2010. Bourla a fost numit la inceputul anului ca directorul de operatiuni al companiei. (Sursa: Reuters)
  • In urma plecarii co-fondatorilor aplicatiei Instagram, parte a grupului Facebook (US.FB), compania a anuntat ca Adam Mosseri va prelua conducerea Instagram, acesta fiind pana acum Vicepresedintele diviziei de Produs. Mosseri isi va alege in continuare noua echipa, noii directori ale diviziilor de inginerie, produs si operatiuni. (Sursa: SeekingAlpha)
  • General Electric Co. (US.GE) a anuntat ieri inlocuirea CEO-ului John Flannery, care e in functie de mai putin de un an. In urma anuntului, H. Lawrence Culp Jr. a preluat atat pozitia de CEO cat si de Presedinte al Consiliului de Administratie. Pretul actiunilor a crescut cu aproape 14% in timpul sedintei de tranzactionare, desi compania a anuntat ca fluxurile de numerar si profitul vor fi sub estimarile initiale, iar compania va putea suferi de cheltuieli de pana la 23 mld. USD datorita problemelor de performanta. (Sursa: MarketWatch)
  • Conform Reuters, Tesla (US.TSLA) a produs 53,000 masini Model 3 in cel de-al treilea trimestru, incheiat la 30 septembrie. De asemenea, dupa ce Musk a confirmat ca se va conforma cererii SEC, acesta a trimis un mail angajatilor sustinand ca Tesla va ajunge curand sa produca profit. Actiunile companiei au inchis sedinta de tranzactionare in crestere cu peste 17%. (Sursa: Reuters, MarketWatch)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.