Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 12 octombrie 2018

  1. Transgaz a incheiat doua contracte de prestare a serviciilor de transport cu Complexul Energetic Hunedoara si Electrocentrale Constanta, pe o perioada de 12 luni. Cele doua contracte se ridica la valoarea de aproximativ 4 mil. RON. (Sursa: raport companie)
  2. BMW ar putea plati 3.6 mld. EUR pentru a prelua controlul companiei mixte din China, odata cu noile reglementari mai permisive legate de dreptul de proprietate. Producatorul german a anuntat ca isi va creste participatia de la 50% la {etoroCFDrisk}% in compania mixta creata cu Brilliance China Automotive Holdings Ltd, acordul incheiandu-se in 2022 cand se vor elimina reglementarile privind capitalul strain pentru companiile auto. (Sursa: Reuters)
  3. Apple Inc (US.AAPL) a anuntat un acord in valoare de 600 mil. USD cu furnizorul german Dialog Semiconductor, prin care compania americana va achizitiona brevete, o echipa de 300 de ingineri si birouri in Europa ale furnizorului. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  4. Walmart Inc (US.WMT) ar investi 250 mil. USD intr-o companie mixta cu Eko, un dezvoltator de continut pentru jocuri video interactive, pentru a atrage clienti si a creste impilicarea consumatorilor. Compania mixta formata dintre Walmart si Eko se va numi W*E Interactive Ventures si va crea continut pentru numeroase produse ale retailerului. De asemenea, Walmart va plati 65 mil. USD catre aproape 100,000 de casieri in cadrul solutionarii unui proces mai vechi. (Sursa: Reuters)
  5. Productia de energie a OMV Petrom, companie ce detine o centrala de 860 MW la Brazi, a crescut de 2.5 ori in T3 2018 fata de trimestrul precedent, intr-un context in care pretul mediu spot al energiei electrice a explodat, in septembrie a ajuns la o medie de peste 276 lei/MWH. In T2 2018, SNP a generat la Brazi mai bine de 1 TWh de energie cu aproximativ 40% mai mult fata de perioada similara a anului precedent. (Sursa: ZF)
  6. Ministerul Energiei, actionar majoritar in cadrul OIL Terminal cu o cota de participatie de peste 59%, propune un proiect de lege ce prevede implementarea unor indicatori cheie de performanta financiara si nefinanciara care au urmatoarea pondere in rezultatul total: indicatori financiari 25%, indicatori operationali 25%, Indicatori de guvernanta corporativa 50%. Pentru imbuntatatirea situatiei financiare statul propune, mentinerea sau reducerea cheltuielilor de exploatare fata de nivelul aprobat in buget si inregistrarea unei valori EBITDA cel putin la nivelul celei planificate din BVC. (Sursa: raport companie)
  7. CEO-ul Twenty-First Century Fox Inc, James Murdoch ar fi principalul candidat pentru a il inlocui pe Elon Musk in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie Tesla (US.TSLA). Tesla are termen pana la 13 noiembrie sa aleaga un presedinte independent, iar Murdoch este un membru neexecutiv, iar acesta si-ar fi exprimat interesul pentru functia de Presedinte CA. In urma publicarii pe Twitter a stirii despre Murdoch de catre FT, Musk a negat sustinand ca ar fi „incorect”. (Sursa: Reuters)
  8. Apple Inc (US.AAPL) ar planui lansarea unui serviciu digital video prin care va oferi continutul pe gratis detinatorilor de produse ale companiei. Noul serviciu video ar putea fi asemanator celor disponibile online de la HBO sau Starz. (Sursa: Reuters)
  9. Volkswagen AG (DE.VOW) a anuntat ieri numirea lui Scott Keogh, care conduce in prezent Audi America, in functia de CEO a grupului Volkswagen din America si va conduce divizia de brand Volkswagen din America de Nord. (Sursa: Reuters)
  10. Grupul farmaceutic CVS Health Corp (US.CVS) a primit aprobarea din partea autoritatilor americane antitrust de a achizitiona pentru 69 mld. USD asiguratorul de sanatate Aetna Inc. Acesta achizitie este cea de-a doua mare tranzactie in sanatate aprobata recent de catre autoritatile din SUA, dupa acordul de 52 mld. USD din septembrie dintre Cigna Corp si Express Scripts Holding Co. (Sursa: Reuters)
  11. OMV Petrom a raportat in aceasta dimineata indicatorii operationali cheie ai trimestrului 3 din 2018. Pretul mediu realizat de companie a fost de 66.35 USD/bbl, in crestere fata de trimestrul anterior cu 2.{etoroCFDrisk}%, iar fata de T3 2017 in crestere cu 50.6%. Pe segmentul de Upstream, compania petroliera a raportat o productie totala de hidrocarburi de 160 mii bep/zi, in linie cu trimestrul precedent, insa in scadere fata de T3 2017 cu 3.6%. De asemenea volumul total de vanzari de hidrocarburi a evoluat pe orizontala comparativ cu T2 2018, insumand 13.7 mil. bep, insa fata de T3 2017 a scazut cu 6.16%. Pe segmentul de Downstream, SNP a inregistrat o rata de utilizare a rafinariei de 98%, comparativ cu cea inregistrata in T2 2018 de 49% (pe fondul reviziei tehnice a rafinariei Petrobrazi), in timp ce vanzarile totale de produse rafinate au insumat 1.39 mil. tone, in crestere cu 23% fata de trimestrul precedent. (Sursa: comunicat companie)
  12. Medlife aproba in AGA autorizarea CA pentru a negocia cu BCR si celelalte enitati care vor participa la procesul de finantare, prelungirea duratei de rambursare respectiv refinantarea facilitatilor existente si majorarea limitei de credit pana la un prag maxim de 80 mil. EUR. (Sursa: comunicat companie)
  13. BVB catalogata inca piata de frontiera, dupa primele 9 luni din 2018, ocupa prima pozitie in topul celor mai performante piete de capital din UE,cu un randament ce include si dividendele de 17.6%. (Sursa: ZF)
  14. Agentia de rating Fitch confirma ratingul pe termen lung al Transelectrica la BBB cu perspectiva stabila, ratingul reflectand bilantul conservator si castigurile TEL, sustinute si de reglementarile Romaniei privind transportul energiei electrice. In opinia agentiei, ratingul TEL pe temen lung este plafonat cu o treapta peste cel al Romaniei datorita legaturilor companiei cu statul, o actiune pozitiva de rating putand sa aiba loc daca profilul de creditare al TEL se imbunatateste si ratingul suveran al Romaniei este revizuit in crestere. (Sursa: Economica.net)
  15. Producatorul german de masini Daimler AG (DAI) ar fi in discutii cu Geely Holding Group Co, o companie din China, pentru un parteneriat in servicii de tip car sharing in China. (Sursa: Reuters)
  16. Alphabet Inc (US.GOOG) a anuntat ieri lansarea celei de-a treia generatie de smartphone Pixel, un speaker cu ecran Google Home si prima tableta Pixel Slate ce utilizeaza sistemul de operare Chrome si nu Android. De asemenea, Google a contestat ieri amenda de 4.34 mld. EUR impusa de UE acum 3 luni in legatura cu sistemul de operare Android. (Sursa: Reuters)
  17. Comcast (US.CMCSA) a preluat ieri controlul companiei Sky plc, dupa ce a achiztionat partea detinuta de Twenty-First Century Fox de 39% si detinand acum in jur de 77% din actiunile Sky. (Sursa: Reuters)
  18. Ford (US.F) construieste o duba pentru livrari in Europa utilizand tehnologia start-upului StreetScooter, parte a Deutsche Post in urma masurilor luate de orasele din Germania pentru a reduce emisiile de carbon. (Sursa: Reuters)
  19. Unul dintre marii actionari Tesla, Baillie Gifford & Co. si-a crescut participatia la 11.44% in Nio Inc. (US.NIO), competitorul din China a companiei Tesla. Baillie Gifford & Co este al doilea cel mai mare investitor insitutional din Tesla, detinand 7.7% din actiuni, dupa Fidelity Management & Research Co care detine 12.1%. (Sursa: MarketWatch)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.